עבור לתוכן

דיסק קשיח אחד גדול או שניים קטנים ?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי שאלה:

אם אני צריך לקנות דיסק קשיח בנפח של 1TB, האם מבחינת ביצועים/מהירות עדיף לי כבר לקנות שני דיסקים קשיחים של 500GB ?

תודה.

פורסם

בהחלט שני דיסקים של 500GB. אם תגדיר אותם ב-Raid0 הם יוכלו לעבוד בו זמנית, מה שמכפיל את מהירויות הקריאה והכתיבה - צוואר הבקבוק העיקרי של המחשבים היום. אתה עדיין תראה אותם כדיסק קשיח אחד של 1TB.

פורסם
  • מחבר

את האמת, אני לא רוצה לעשות Raid 0, בגלל שאני פוחד על המידע: אם דיסק קשיח אחד מתקלקל, אז המידע על השני לא יהיה נגיש.

השאלה שלי היא אם בכל מקרה, גם אם אני לא משתמש ב-Raid 0, עדיף להשתמש בשני דיסקים קשיחים של 500GB ולא באחד של 1TB ?

פורסם

אם אתה לא עושה Raid0 אז זה לא משנה. אבל מאוד מאוד חבל לאבד כזאת האצת ביצועים רק בגלל החשש הזה. עדיף לגבות פעם בשבוע ולהנות ממערכת הפעלה שנטענת פי 2 יותר מהר, ומשחקים שנטענים פי 2 יותר מהר.

פורסם

השיפור במהירות קריאת קבצים גדולים בRAID0 הוא עד 40%. זמן הגישה דווקא עולה במקצת.

פורסם

את האמת, אני לא רוצה לעשות Raid 0, בגלל שאני פוחד על המידע: אם דיסק קשיח אחד מתקלקל, אז המידע על השני לא יהיה נגיש.

השאלה שלי היא אם בכל מקרה, גם אם אני לא משתמש ב-Raid 0, עדיף להשתמש בשני דיסקים קשיחים של 500GB ולא באחד של 1TB ?

גם ללא Raid - עדיף 2 דיסקים פיזיים של 500GB על דיסק יחיד של 1TB.

הסיכוי ששניהם ישתבשו פיזית הרבה יותר נמוך וגם ניתן להשתמש בדיסק השני לאחסון שיקופים [image-ים] של מעה"פ בדיסק הראשון.

פורסם

וגם ניתן להשתמש בדיסק השני לאחסון שיקופים [image-ים] של מעה"פ בדיסק הראשון.

ניתן לעשות זאת בדיסק אחד עם חלוקת כוננים לוגית.

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה, החלטתי שאני לא משתמש ב-Raid 0, בגלל הסיכון של איבוד המידע.

תודה לכל מי שענה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים