עבור לתוכן

האם כדאי לשם את ה- Page File על כונן SSD?

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי במחשב שלושה כוננים של 250GB מחוברים ב-RAID5.

במטרה להפוך את המחשב לשקט יותר ומהיר יותר, הזמנתי כונן SSD 32GB מסוג SLC תוצרת Samsung וכונן WD 640GB.

אני רוצה כמובן להתקין על ה-SSD את מערכת ההפעלה (Vista 32bit) ולהשתמש בכונן הקשיח לאחסון, אולי אפילו נשלף.

יש לי התלבטות בין שתי אפשרויות שנראות לי הסבירות ביותר:

1. לקנות כונן קשיח נוסף זהה ולעשות משניהם RAID (שחלקו יהיה RAID0 עליו יהיה ה-Page File)

אבל אז אני צריך לוותר על האפשרות לשלוף את הכונן הקשיח מהמערכת כשהוא לא בשימוש...

2. להשאיר את ה- Page File על ה-SSD, כשהפחד העיקרי הוא מקיצור חייו של הכונן.

האם צריך לדאוג מאורך חייו של הכונן? מה לדעתכם עדיף? אשמח גם להצעות אחרות...

אולי לבטל את ה Page File לחלוטין?

בנוסף רציתי לשאול אם כל הפעולות ש-OCZ ממליצים עליהם למערכת הפעלה על SSD אכן דרושות?

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=43525

למשל לבטל את האינדקס חיפוש והשחזור מערכת נראה לי קיצוני מידי....

פורסם

ברור ש-2...

אתה לא צריך לדאוג לגבי אורך החיים שלו שכן אם מערכת ההפעלה עליו אז זו כבר משימה לא קטנה, אבל זו אחת מן הפעולות שכל כונן קשיח יכול לבצע.

פורסם
  • מחבר

תודה

הדאגה שלי לגבי ה-Page File היא שלהבדיל מהקבצים של מערכת ההפעלה, שהגישה אליהם היא בעיקר לקריאה, הגישה ל-Page File היא גם לכתיבה.

OCZ ממליצים לבטל אותו לחלוטין כשמשתמשים ב-SSD....

פורסם

לבטל את הpage file הוא דבר לא הגיוני לעשות, מה המערכת שלך תעשה ברגע שיגמר הזיכרון? (תקרוס)

לעומט זאת לבטל את האינדקס חיפוש והשחזור מערכת זה הגיוני לגמרי, הדברים האלו לא שימושים במיוחד וטוחנים דיסק קשיח.

הייתי פשוט שם את הpage file על הקשיח הרגיל, ככה הSSD יהיה פנוי לכתיבה וקריאה ולכן ההבדל בביצועים לא יהיה גדול.

פורסם

קודם כל, לא מדובר בהמלצה רשמית של OCZ, זה בסה"כ משתמש בעל דרגה גבוהה/עובד שלהם שהמליץ לעשות כך וכך.

ומעבר לזה.. אם תדלג לעמוד הרביעי (האחרון, קצת עצוב הייתי אומר) תראה שהוא החזיר את ה PF.

ובלי כל קשר לזה, אני לא רואה סיבה הגיונית לבטל PF דווקא כשיש לך כונן קשיח כ"כ מהיר. PF מעיק על כוננים קשיחים סטנדרטיים והוא מהווה מעין צוואר בקבוק בביצועים הכלליים, אבל כשיש לך כונן פלאש מהיר אז הגישה אליו מהירה יותר.

אם תבטל PF אז תהיה מוגבל מבחינת כמות הזיכרון שלך, דבר שיכול להפתר אם תקנה ותעשה שימוש בכמות של 8GB של זיכרון, אם כי זה גם תלוי בשימושים שלך. וזה, מאוד לא משתלם. למרות שגם לקנות כונן SSD זה לא משתלם, אבל אם כבר, אז כבר. יש לך כונן כזה ולבטל PF זה צעד מיותר בנסיון לשפר ביצועים.

פורסם

מה האורך חיים של כוננים כאלו לעומת כוננים רגילים (הרי יש מגבלת כתיבה/קריאה לזיכרון פלאש) ? והאם שימוש ב PF עליו לא "גומר" אותו יותר מהר ?

פורסם
  • מחבר

לעומט זאת לבטל את האינדקס חיפוש והשחזור מערכת זה הגיוני לגמרי, הדברים האלו לא שימושים במיוחד וטוחנים דיסק קשיח.

אני דווקא חושב שהם דיי שימושיים... אני מעדיף לא לבטל אותם.

הייתי פשוט שם את הpage file על הקשיח הרגיל, ככה הSSD יהיה פנוי לכתיבה וקריאה ולכן ההבדל בביצועים לא יהיה גדול.

תודה, הבעיה היחידה שזה מנוע לי את האפשרות לנתק את הכונן הקשיח כשהוא לא בשימוש...

קודם כל, לא מדובר בהמלצה רשמית של OCZ, זה בסה"כ משתמש בעל דרגה גבוהה/עובד שלהם שהמליץ לעשות כך וכך.

ומעבר לזה.. אם תדלג לעמוד הרביעי (האחרון, קצת עצוב הייתי אומר) תראה שהוא החזיר את ה PF.

צודק, לא שמתי לב שזאת לא המלצה רשמית של OCZ.

הרושם הראשוני היה כזה בגלל שזה היה בזמנו בנעוצים בפורום תמיכה שלהם

למרות שגם לקנות כונן SSD זה לא משתלם, אבל אם כבר, אז כבר. יש לך כונן כזה ולבטל PF זה צעד מיותר בנסיון לשפר ביצועים.

זה לא משתלם אם מחפשים יחס עלות/GB טובה. אבל השקט המוחלט והביצועים מפצים על זה בשבילי.

היתה לי התלבטות בין 150GB VELOCIRAPTOR או 32GB SSD משום ששניהם עולים אותו דבר (200 דולר)

בסוף החלטתי לקנות SSD משום שאין לי צורך ב-150GB למערכת ההפעלה וגם הבנתי שה-VR לא שקט במיוחד בלי לעשות לו שינויים...

אני לא אבטל את ה-PF, לא חשבתי בכלל לעשות את זה עד שראיתי את ההמלצה בפורום של OCZ.

מה האורך חיים של כוננים כאלו לעומת כוננים רגילים (הרי יש מגבלת כתיבה/קריאה לזיכרון פלאש) ? והאם שימוש ב PF עליו לא "גומר" אותו יותר מהר ?

אורך החיים של כונן SSD תלוי הרבה יותר בעמוס השימוש, להבדיל מכוננים קשיחים רגילים.

היצרן מפרסם בדרך כלל את מספר מחזורי הכתיבה שהכונן יכול לעשות.

יש כונני פלאש בטכנולוגיה MLC שנחשבת זולה וכוננים בטכנולוגית SLC שנחשבים מהירים ועמידים יותר.

האם השימוש ב-PF עליו גומר אותו מהר יותר זאת בדיוק השאלה שלי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים