עבור לתוכן

מחשב חדש. לעריכת סרטים. 2500 ש"ח +-

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני מעוניין לקנות מחשב חדש לעריכת סרטים (בעיקר premiere, after effects, וגם קצת פוטושופ ו-3d studio).

התקציב הוא 2500 ש"ח. אני קונה דיסק קשיח חיצוני (320 ג"ב, לא כלול ב 2500 ש"ח האלו) כך שאין צורך להפציץ בנפח.

חשוב שירנדר מהר ושתהיה אפשרות לחבר שני מסכים בעתיד. (בינתיים אני עובד עם מסך 19 של סמסונג 931bf).

תודה מראש,

גיא שפירא

פורסם

הייתי ממליץ לערוך בדיקה כמה שיותר מקיפה ברשת על תמיכת התוכנות הנ"ל בריבוי ליבות ורק אח"כ לחזור ולקבל מפרט מתאים.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת? איך אני בודק?

פורסם

קודם כל אלו תוכנות שאתה עובד איתן מומלץ לדעת עליהן כמה שיותר פרטים.

דבר שני, לא מסובך לבדוק מידע על תוכנה כלשהי ע"י חיפוש קצר ב-Google.

מומלץ גם לבדוק מהי חשיבות כרטיס המסך בתוכנות אלו.

אם לכרטיס המסך יש חשיבות גדולה התקציב שלך בעייתי על מנת לקבל מפרט מתאים.

פורסם
  • מחבר

מה אני אמור לחפש? אם אני סתם כותב adobe premiere הוא נותן לי את האתר של אדובי ומידע על פרמייר cs4... אם אפשר הסבר מדויק יותר זה יהיה יותר טוב.

תודה, וסליחה על הבורות

פורסם
  • מחבר

ויש לי עוד כמה שאלות:

1. אפשר גם הסבר, אם זה אפשרי, לגבי כל חלק במחשב ומה תפקידו בעריכת סרטים? (למשל: לאיזה חלק בעריכה חשוב כרטיס המסך? מה החשיבות שלו? מה יהיה ההבדל בין מחשב עם כרטיס מסך א' שעולה 1600 ש"ח לבין מחשב עם כרטיס מסך ב' שעולה 200 ש"ח?. וכך גם לדבי המעבד, הזיכרונות וכו'...)

2. אני צריך כרטיס טלוויזיה? מה הוא נותן בעצם?

3.א. יש לי עוד מחשב שקניתי לפני חודשיים בערך ותהיתי מה אני צריך להוסיף לו כדי שהוא יוכל לנגן בלו ריי באיכות הכי טובה שאפשר (חוץ מכונן בלו ריי כמובן)?

ב. אני צריך במחשב גם חיבור hdmi. איך אני מוסיף כזה? צריך לקנות לוח אם חדש תומך בלו ריי?

תודה,

גיא

פורסם
  • מחבר

מישהו? בבקשה אני ממש צריך את המחשב הזה !!!

פורסם

1. אפשר גם הסבר, אם זה אפשרי, לגבי כל חלק במחשב ומה תפקידו בעריכת סרטים? (למשל: לאיזה חלק בעריכה חשוב כרטיס המסך? מה החשיבות שלו? מה יהיה ההבדל בין מחשב עם כרטיס מסך א' שעולה 1600 ש"ח לבין מחשב עם כרטיס מסך ב' שעולה 200 ש"ח?. וכך גם לדבי המעבד, הזיכרונות וכו'...)

כרטיס המסך מנסיוני חשוב להצגת וידאו אמין, בעיקר אם אתה עושה תיקוני צבע באפטר, ואם תרצה לחבר שני מסכים אז זה הכרחי שהוא יתמוך בזה. אני לא מומחה מספיק להגיד לך אם הוא משפיע על הרינדור או המעבד של המחשב.

2. אני צריך כרטיס טלוויזיה? מה הוא נותן בעצם?

לא לא לא. כרטיס טלויזיה, אם זה מה שאני חושב שאתה מתכוון שזה, זה מין חיבור RF שאתה יכול להקליט ממנו למחשב וידאו באיכות תחת. את הדגימות שלך אני מניח שתעשה דרך FIREWIRE לא? אני לא חושב שכרטיסי טלויזיה נחשבים כ"חומרה" בתוכנות עריכה.

אני לא מומחה מהפורום, סלח לי שאין לי תשובות לכל השאלות שלך.

אני ממליץ לך לבדוק במקומות שעובדים בהם בתחום שלך ולשאול מה יש להם בתוך המחשב- כרטיסי מסך וזכרונות וכן הלאה. לפעמים מדובר במחשבי "פירמה" שעולים מעל 10,000 שקל ולפעמים תיתקל בקומבינה זולה יותר.

כדאי שתרשום איזה דברים נוספים אתה צריך ולא צריך במחשב, כלומר אם יש לך את כל הציוד ההיקפי או שגם מקלדת וכונן DVD אתה צריך בתוך הסכום.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון: תודה רבה! עזרת לי מאוד!

דבר שני: אני לא צריך בכלל ציוד היקפי. יש לי מסך 19 של סמסונג, רמקולים הרמן קרדון, ומקלדת ועכבר פשוטים של מיקרוסופט.

אני צריך מעבד, זיכרונות, לוח אם, כרטיס מסך (אני לא חושב שכרטיס סאונד זה הכרחי לעריכת וידאו), דיסק קשיח, שני כונני lg פשוטים, ומארז. (אולי גם קירורים אם אתם ממליצים...) נראה לי שזה הכל... יש עוד רכיב בסיסי חשוב?

תודה!

פורסם
  • מחבר

מה דעתכם על המפרט הבא:

מעבד:

Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM

כמות: 1 - מחיר: ₪969

לוח אם:

Asus P5KPL

כמות: 1 - מחיר: ₪435

מארז:

ANTEC Minuet III 300W MINUET300

כמות: 1 - מחיר: ₪462

זיכרון:

Kingston Original 2GB DDR2-800Mhz

כמות: 2 - מחיר: ₪183

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 500GB Sata II 32MB - אחריות 5 שנים

כמות: 1 - מחיר: ₪316

כרטיס מסך:

Sparkle Geforce 9500GT 512MB DDR2 Passive Cooling HDMI Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪357

כונן אופטי:

LG H55LK DVD-RW Dual Layer X20 LightScribe IDE Black

כמות: 1 - מחיר: ₪128

סה"כ: ₪3033

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ₪2973

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/8qrcydvh

אני צריך שיהיה שקט יחסית, לעריכת וידאו (וקצת תמונות) נטו.

יש אפשרות בכרטיס מסך הזה לחיבור שני מסכים? אם לא אז איזה דגם מומלץ?

יש firewire בלוח האם נכון?

הכונן הקשיח הזה מומלץ, או שעדיף wd? למה?

מה לגבי המארז? יש מארז אחר בטווח הזה שעדיף? ואיך הספק שלו? יחזיק את המחשב? הוא שקט? כדאי לי להוסיף קירורים?

תודה!

גיא

פורסם
  • מחבר

אחרי הודעות בפורומים השונים הגעתי למפרט הבא. אני צריך שתחוו דעה עליו ותענו על השאלות שלי. תודה!

מפרט מהחנות KSP:

מעבד: Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB‎

כמות: 1

מחיר: 890 ¤

לוח אם: GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E‎

מחיר: 485 ¤

זיכרונות: DDR II 800Mhz ‏2GB Kingston

כמות: 2

מחיר: 360 ¤ (¤180 X2)

כרטיס מסך: Sapphire HD 3650 512MB GDDR2 DX10.1 HDTV DVI PCI-E‎

מחיר: 285 ¤

**הערות: איך הכרטיס מסך הזה? הוא טוב לטווח מחירים שלו? יש לו שני חיבורי dvi?**

דיסק קשיח פנימי: Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II

מחיר: 295 ¤

**הערות: מה היתרונות של wd על ה- Seagate? עדיף לקחת 500 גיגה שלהם? למה?**

צורב: DVD±RW GH22NS x22 Black SATA

מחיר: 115 ¤

מארז+ ספק: ANTEC NSK4480 380W Black

מחיר: 450 ¤

**הערות: את המארז והספק האלו אין ב- ksp. הם טובים? Ksp יוכלו להרכיב לי מחשב עם מארז שאני אקנה בחנות אחרת?**

בקשר לחנות: אתם ממליצים לקנות מ- ksp? אם אפשר הסברים ממישהו שקנה שם/ שמכיר את החנות.

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

עריכת סרטים? תפרט קצת? באילו תוכנות וכו'.

בגדול יכול להיות שאתה בכלל מחפש כ. מסך יעודי.

הכרטיס שיש לך במפרט הנ"ל הוא סה"כ כרטיס פשוט לצפיה בסרטים (HD) ומשחקים קלילים.

פורסם
  • מחבר

מיועד לתוכנות premiere, after effects, וקצת photoshop. אולי גם ממש טיפה 3d studio. אני לא יודע מה החשיבות של הכרטיס מסך בשימושים האלו. הבנתי שזה ממש לא חשוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים