עבור לתוכן

איתור בעיות ברשת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

הבנתי שיש תוכנה מיוחדת או אולי מכשיר שמחברים לרשת (סגורה פנימית) והי בודקת איפה יש דיליי וניתוקים - מישהו יודע על זה משהו?

פורסם
  • מחבר

http://cableorganizer.com/fluke-networks/fluke-cableiq.htm

יש ציוד בדיקה מאוד יקר שניתן לבדוק איתו רשתות פיסיות.

השאלה היא מה בדיוק אתה צריך לבדוק ומאיפה?

ממש יקר...

אני מנסה לבדוק מה הסיבה למה ברשת הביתית שלי יש לפעמים ניתוקים ובעיות - על הרשת יש מספר מחשבים וסוויצים - לפעמים הרשת מתפקדת ולפעמים לא.

פורסם

אני מניח שלא כל הרשת קורסת כאשר יש בעיות וניתן לבודד את הבעיות לפי נקודות.

אחרי שתעשה את הניתוח של הבעיות אתה יכול להריץ כבר בדיקות ICMP פשוטות עם ping או traceroute כדי להבחין ממה נגרמות הבעיות.

פורסם

ממש יקר...

אני מנסה לבדוק מה הסיבה למה ברשת הביתית שלי יש לפעמים ניתוקים ובעיות - על הרשת יש מספר מחשבים וסוויצים - לפעמים הרשת מתפקדת ולפעמים לא.

בעיית ניתוקים?

קודם כל אתה יכול להכנס לסטטיסטיקה של המודם/נתב שלך זה יכול לכוון אותך.

מעבר לזה לרוב לא צריך לעשות בדיוק מיוחדות אלא קצת לשחק בשיטת האלמינציה.

כשיש בעיה של ניתוקים האם המודם שלך נשאר מסונכרן מול ספק התשתית

האם הבעיה נפתרת אחרי כמה זמן או שיש צורך להפעיל מחדש את הנתב ..

האם בזמן שמתנתק(לא גולש באינטרנט) אתה יכול עדין לגשת לכתובת ניהול של הנתב (10.0.0.138 למשל)

או אם זאת רשת אלחוטית ויש ניתוקים רק במחשבים באלחוטי אבל בחוטי לא

וכו....

תפרט מה יש לך מבחינת חיבורים ומה בדיוק הבעיה ונראה מה אפשר לעשות.

עריכה:

חוץ מזה הפלוק (לנו היה אחר) הוא מיותר לחלוטין עבורך, בשבילך בדיקה רגילה של פינג

עם חבילות מידע גדולות אורך זמן יתן לך תשובה איכותית באותה מידה.

למשל משהו כזה ping 10.0.0.138 -n 500 -l 9000

פורסם
  • מחבר

אחרי שתעשה את הניתוח של הבעיות אתה יכול להריץ כבר בדיקות ICMP פשוטות עם ping או traceroute כדי להבחין ממה נגרמות הבעיות.

מישהו יכול להסביר לי את זה?

אני לא מבין גדול - יש איפה שהוא מדריך לפינגים?

פורסם

אין שום דבר מיוחד שצריך להדריך.

ping נועד אך ורק כדי לבדוק אם חבילות של מידע מגיעות ממקום אחד לשני וכמה זמן לוקח להן לחזור שזה מספיק לבדוק את ביצועי הרשת ברמה הבסיסית.

אם יש לך מחשב נייד אתה יכול לחבר אותו לכל אחד מהתחנות ולבדוק כל מקטע פיסי של הרשת איתו במקום להצטייד באותו ציוד יקר.

בנוסף לכל זה אפילו לא ציינת בדיוק את הבעיות שיש לך.

פורסם
  • מחבר

אין שום דבר מיוחד שצריך להדריך.

ping נועד אך ורק כדי לבדוק אם חבילות של מידע מגיעות ממקום אחד לשני וכמה זמן לוקח להן לחזור שזה מספיק לבדוק את ביצועי הרשת ברמה הבסיסית.

אם יש לך מחשב נייד אתה יכול לחבר אותו לכל אחד מהתחנות ולבדוק כל מקטע פיסי של הרשת איתו במקום להצטייד באותו ציוד יקר.

בנוסף לכל זה אפילו לא ציינת בדיוק את הבעיות שיש לך.

הבעיה היא שאני שולח פינגים - לפעמים הם בסדר ולפעמים אני מקבל טיים אאוט - לכן חשבתי שאולי יש איזה סוג של פינגים מתוחכמים יותר - או תוכנה שבודקת מה קרה לחבילה או משהו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים