עבור לתוכן

IPv4 בויסטה משתנה לי כל הזמן

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני לא מומחה ברשתות אבל יש לי קצת ניסיון בנושא ואני לא מסוגל להבין את הדבר הבא.

החלפתי לפני כמה ימים נתב ואני לא יודע אם בעיה היא מהנתב או מויסטה שמותקנת על המחשב החדש שלי.

יש את הIP ה"פנימי" של המחשב, זה שלא משתנה. אני מתכוון לIP שהנתב נותן לכל מחשב ברשת ושרוצים לפתוח פורט מסויים לאותו מחשב אז מכניסים את הIP הזה.

במחשב הקודם שלי (עם הנתב הקודם) אותו IP היה לי שנים והפורטים שפתחתי לו היום היו זמינים ופתוחים.

לנייד שיש לי כרגע עם ויסטה עליו קיבלתי IP מסויים מהנתב שמסתיים ב100, אוקי פתחתי את הפורטים שרציתי ואז אחרי כמה שעות או ימים (לא שמתי לב) אני רואה שהפורטים חסומים, גילתי שהIP השתנה לי בסוף ל101.

אז פתחתי את אותם הפורטים ל101 ולפני כמה דקות זה השתנה לי ל100

WTF!?

אני לא מבין למה זה משתנה כל הזמן?

בבקשה עזרה.

פורסם

אני לא מכיר את VISTA אבל אני כן מכיר רשתות תקשורת.

אין דבר כזה:

יש את הIP ה"פנימי" של המחשב, זה שלא משתנה. אני מתכוון לIP שהנתב נותן לכל מחשב ברשת ושרוצים לפתוח פורט מסויים לאותו מחשב אז מכניסים את הIP הזה.

לכל מחשב יש כתובת MAC קבוע, וכתובת IP אשר או שאתה מגדיר ידנית או שהמחשב מחפש מישהו שיתן לו אחת במקרה שלנו הנתב שלך (התקן תומך DHCP).

אם מה שהשתנה ברשת שלך זה הנתב, אז סביר להניח שבנתב הקודם היו מוגדרות לך לתת כתובות IP סטטיות (לא משתנות) למחשבים לפי כתובות ה MAC שלהם.

כדי לפתור את הבעיה שלך אתה צריך להכנס בנתב שלך למשהו עם DHCP שם תראה כתובות IP לכל מחשב וכתובת הMAC שלו,

פשוט תוסיף שם כתובות סטטיות לכל MAC שיש ברשימה.

או שעדיף תגדיר IP ידני בכל מחשב, יותר מהיר ויותר פשוט.

בכל מקרה במידה ואתה נתקל בבעיות תפקט קצת יותר (מה דגם של הנתב לדוג' ... )

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

אוקי הבנתי את הפואנטה, שינתי בהגדרות של הכרטיס רשת בלשונית של הפרוטוקול IPV4 לסטטי שאני הגדרתי.

הוא ביטל באופן אוטומטי את הDHCP

כרגע הIP נשאר על מה שהגדרתי לו.

זה קריטי הDHCP הזה? או שהוא רק "מחלק" כתובות למחשבים האחרים?

אני בכל מקרה מעדיף שזה יהיה במו בנתב הישן שלי שכל מחשב קיבל כתובת MAC קבועה כמו שאמרת.

הנתב הוא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1719

ואם תוכל להסביר לי איך לעשות זאת, תודה רבה (:

עריכה- הצלחתי תודה.

החזרתי את ההגדרות בפרוטוקולים ל obtain ip באופן אוטומטי ובנתב הגדרתי בDHCP לכתובת הMAC שלי IP קבוע.

פורסם

הקישור מת

אני אישית הגדרתי לכל המחשבים שלי כתובת IP קבוע וביטלתי את ה DHCP לגמרי בנתב.

אבל איך שאתה רוצה, מבחינת ביצועים זה כמעט אותו דבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים