עבור לתוכן

מישהו יודע למה הכוונה ב"(Physical Address Extension (PAE"?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת :)

פורסם

אתה מאלה עם ה4 ג'יגה זיכרון?

פורסם
  • מחבר

עדיין לא :)

מערכת הפעלה 32BIT, אבל מחשב נייד

ומשום מה בEVEREST ראיתי פתאום את זה

Physical Address Extension (PAE)

Supported by Operating System Yes

Supported by CPU Yes

Active Yes

פורסם

אף אחד לא ממש יודע, אבל יש אגדה שאומרת שבעזרת האופציה הזאת אתה יכול להפעיל יותר מ-4GB זיכרון על מערכת 32 ביט, בניגוד למה שרגילים לספר לנו. ששש, לא שמעת את זה ממני :-X

פורסם
  • מחבר

ת'אמת אני שמעתי מחבר שלי שלומד איתי, שבמחשב שלו (AMD) הייתה לו אופציה בBIOS לומר ללוח לקחת מראש את כל מרחב הכתובות שהוא צריך לעצמו, בלי קשר למערכת ההפעלה, ואז השאר הולך למערכת ההפעלה, ובצורה הזאת הוא באמת יכל לנצל מעבר ל4...

השאלה מה זה אומר מבחינתי :)

פורסם

לפי השורה הראשונה זה באמת ככה.

פורסם
  • מחבר

ת'אמת זה היה השלב הבא שלי :)

חבל שחשבתי על זה מאוחר מידי :P

מצד אחד כתוב שזה אמור לעבוד, ושיש את זה כמעט בכל מערכת הפעלה כיום

אך מצד שני כתוב שבכל מקרה גודל הזכרון הפיסי מוגבל ל4GIGA, בעקבות תאימות דרייברים...

"However, desktop versions of Windows (Windows XP, Windows Vista) limit physical address space to 4 GiB for driver compatibility reasons."

אז מה נסגר עם זה? :) כי אחרי הכל אמור להיות את זה בכל מעבד/מערכת הפעלה כיום

פורסם

דבר ראשון, כבר ב win2k advace server היה אפשרות להתקין 32 או 64 ג'יגה זיכרון וזאת מערכת 32 ביט (למרות שמתקינים אותם בדרך כלל על שרתים אז כנראה כל מעבד מטפל ב4 ג'יגה)

דבר שני, הPAE הזה שEverest אומר שהוא מאופשר לא אומר שום דבר חדש (כאילו זה אומר שהוא מאופשר אבל מערכת 32ביט נשארת 32 ביט)

הנה תמונה מאצלי (אני לא צריך לציין שזה win2k pro נכון?)

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

קיצר אז המצב לא משתנה כל כך אה?

עדיין לא יהיה ניתן להשתמש ב4GIGA שלמים...

עכשיו שאלה אחרת, נראה לי ששאלתי בעבר ואף אחד לא ענה.

במחשב הנייד יש כרטיס מסך 8600GT שיודע למשוך מהזכרון עוד כ750MB, השאלה אם יש דרך להקצות לו את הזכרון הזה מהזכרון שלא מזוהה במערכת ההפעלה :)

אולי על ידי הקצאה לפני ריצת מערכת ההפעלה או משהו.

(מקסימום נבדוק עם כמה דוקטורנטים למדעי המחשב, אולי ידעו משהו)

פורסם

מי אמר שאי אפשר להשתמש ב4 ג'יגה? עד כמה שאני מבין המערכת פשוט לא מראה שיש לך 4 ג'יגה, אבל היא יודעת להשתמש בו.

הבעיה היא בפנייה למרחב כתובות מעל ה4 ג'יגה בזיכרון.

זה בעייתי קצת לבדוק את זה כי אין משהו שאני יודע שלוקח כזאת כמות של זיכרון במילא..

פורסם
  • מחבר

לפי מיטב הבנתי, במערכת 32BIT יש לך 2 בחזקת 32 כתובות

ותלוי בלוח אם, מערכת ההפעלה מבצעת את חלוקת הכתובות, ולכן היא לא מצליחה להגיע למעבר מ3-3.5G כתובות לזכרון...

ולכן הם לא בשימוש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים