עבור לתוכן

מתלבט בין הארדיסק חיצוני לפנימי

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות עוד הארדיסק.

כולם מסביבי מתלהבים וקונים חיצוניים.

אני לא מבין את זה... מה הוא כבר נותן? הוא יותר איטי, סתם תופס מקום על השולחן, ואני מניח שגם רועש יותר (?).

יש איזה יתרונות של חיצוני שאני מפספס?

פורסם

הכוננים החיצוניים האטרקטיביים במחיר שלהם מול הפנימיים הם בגודל 3.5" שדורשים מקור כח משלהם. המשמעות של זה היא שיש עוד כבל לחבר ואליו כמובן יש שנאי מעצבן.

ואני לגמרי מסכים איתך, אפילו במצב בו דרושה ניידות מינימלית עדין יש לכונן פנימי יתרון.

היו לי שני כוננים חיצוניים מהדגם My Book של WD, פירקתי אותם ועכשיו הם בתוך המארז. יש לי כונן קשיח פנימי WD400JB שמשמש ככונן נייד והוא עושה עבודה טובה יותר מבחינת מהירות. אפילו שהוא ישן, אל תשכח שזה PATA ביחס לUSB2.

אז כן.. תופס מקום על השולחן (וגם נקודת חשמל), רועש יותר בד"כ (אלא אם כן הוא מרוחק), הרבה יותר איטי (לאחר מעבר מUSB2 לSATA אני יכול להעיד על כך).. וכמובן, הוא לא ממש חיצוני נייד כמו כונני 2.5".

פורסם
  • מחבר

בקיצור אתה אומר לי לתת למתלהבים להתלהב ולקנות לי פנימי ולחבר אותו כslave?

פורסם

בידיוק.

היי, מצאתי לך עוד חיסרון..

כונן קשיח חיצוני זה עוד משהו בחדר שיש לנקות מאבק ! ;)

פורסם

יש איזה יתרונות של חיצוני שאני מפספס?

היתרון הבולט - ניידות נוחה

לגבי זה אין עוררים אתה רוצה להעביר מסות של חומר בין מחשבים שאינם ברשת (או שלאעביר את החומר ברשת אינו פרקי מבחינת הנפח)

לא צריך לפרק המארז כדי לחבר הדיסק פשוט תוקעים כמו DOK

עוד יתרון זה אם אתה רוצה להשמישו בתור דיסק גיבוי הוא יהיה אמין יור חיצונית (אם יש תקלה בספק או בבקר דיסקים של המחשב שלא ידפוק גם אותו

אלא היתרונות הבולטים

לא חשוב לך - קנה פנימי - גם יותר זול וגם יותר מהיר

לי זה חשוב

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים