עבור לתוכן

חיבור שני דיסקים קשיחים, איך?

Featured Replies

פורסם

שלום.. ברצוני לחבר שני דיסקים קשיחים למחשב שלי שהמפרט שלו נמצא בצד.

הדיסק שאינ רוצה לחבר הוא 40GB קצת ישן האמת.. איך אני יכול לחבר אותו שיעבוד במקביל למה שיש לי? וגם אני רוצה שהווינדוס יעלה רגיל כמו שהוא שהדיסק השני ישמש מעין "מחסן" לכל מיני קבצים. תודה.

פורסם

פשוט תחבר אותו והמחשב יזהה אותו אוטומטית.

פורסם
  • מחבר

אבל צריך לחבר איך שהוא שהג'אמפרים יהיו מכוונים היטב,אתה יודע איך?

יש אתר מקיף של דיסקים קשיחים, אתר ישראלי.. מי שמכיר אשמח לקבל.

פורסם

בסה"כ תוודא שהכונן הראשי (עם מערכת ההפעלה) יהיה בו ג'אמפר שקובע אותו כ-Master.

ואת הכונן שאתה מוסיף שיהיה Slave.

פורסם

זה מיותר !!!

אם אתה קונה כונן עכשווי תעיף את ה 40.אין שום הצדקה להחזיק כונן ישן במחשב אם אתה

רוכש כונן חדש.אם אתה שם דיסק קשיח בנפח של 500 גיגה ה 40 יהווה צוואר בקבוק לבצועים של

כל המערכת.במיוחד אם אנחנו מדברים על IDE.

עצתי לך - לפני התקנת הכונן החדש צרוב את הדברים הבאים

מיסמכים שלי

סרטים

מוזיקה MP3

מועדפים

כל מידע שמושי לך

חשוב לא פחות ספריות הדאטה של התוכנת דואר והדפדפן שלך !!!!!!!!!!

אחרת כל הדפי אינטרנט שלך והדואר ישארו על הדיסק הישן.

כל זה תשחזר על הדיסק החדש מהדיסקים הצרובים.

כל זה תלוי עד כמה אתה שולט בנושא..

פורסם

צוואר בקבוק? מאיפה הבאת את השטות הזו?

יש לי מעל ל2TB במערכת ובין היתר גם כונן 40GB.. אין בזה שום דבר פסול.

ולפעמים אני משתמש בו להעברת מידע ממחשב אחד לאחר בצורה ניידת.

פורסם

ואתה רוצה לומר לי שיש לך 2 טרה מחולקים

לכמה כוננים ואתה חושב שזה בריא

מערכת אידיאלית (מושלמת) צריכה לעבוד בצורה כזו שהיא תיהיה בנויה בצורה סימטרית

כלומר כוננים שווי ערך במערכי רייד

500 X2

כונן מהיר למערכת ההפעלה רפטור כלשהו

רצוי שהכוננים יהיו עדכניים ולא ירושה ממחשב למחשב למחשב (בדרך 40 גיגה :P)

אם היגעת ל 2 טרה ואין לך אותם בצורה סימטרית כלשהי כפי שציינתי אזי המערכת שלך אינה אופטימלית

כלומר

אין לך את המערך הבא

500 X4

או 640 X 4

אין טעם להתווכח אבל התיאוריה שלי מבוססת על איך שבונים שרתים.

עריכה : NIKE

אם ה 40 שלך משמש כמגירה הוא לא נחשב בעיני כחלק מהדיסקים - אלה ככונן נייד נטו.

זה שאתה מכליל אותו כחלק מה 2 טרה זה משהו אחר.

גם לי יש 2 כוננים ניידים אחד 60 ואחד 160 והם עדיין לא נכללים בעיני כחלק מהסהכ גיגה שיש לי במחשב כי הם חיצוניים.

ולנושא ה 40 גיגה

חלק מכוננים אלה באים עם ממשק ATA 33 ובלוחות יש ממשק ATA 100

לא כל משתמש יודע את זה ולא כל אחד מבין למה אם הוא שם כונן ישן על מחשב חדש פתאום המערכת הפעלה עובדת לאט (צוואר בקבוק)

סדרת קוויאר בנפחים הקטנים היתה בהתחלה 33 ואחר 66 בנפחים הגדולים היא עברה ל 100.

עד כמה שידוע לי 40 היה 33 ולא 100 :screwy:

פורסם

1. אתה יודע איזה ישן זה ATA 33MB ? הכונן הוא ATA100, דגם JB עם 8MB באפר, בזמנו היה מאוד משתלם ומתקדם, עלה לי 600ש"ח במבצע חסר תקדים- הוא קבוע מחובר למחשב. רק במידת הצורך אני מנתק אותו בשביל להעביר למחשב אחר, אבל מעבר לזמן הזה הוא תמיד מחובר. 99% ואפילו יותר מהזמן שאני על המערכת, אני בכלל לא משתמש בו ולכן הוא יושב בשקט וחוסך בחשמל. כשאני כן משתמש בו, הביצועים שלו נפלאים ביחס למה שאני מצפה ממנו (גם הוא היה בשימוש לא מעט שנים והביצועים שלו ירודים ביחס לביצועים שלו כשהיה חדש). וכן, אני מצפה ממנו הרבה כי תעשיית הכוננים הקשיחים לא השתנתה כמעט בשנים האחרונות מבחינת ביצועים.

2. אין שום השפעה בביצועים של מערכת הפעלה כתוצאה מכוננים קשיחים אשר אינם מכילים אותה. למשל אם יש לך שני כוננים האחד 500GB חדש SATA 3Gb וכל החידושים הידועים, ובו מותקנת מערכת ההפעלה. ובנוסף לו יש לך כונן קשיח 3GB ענתיקה. במקרה כזה, אין שום קשר לביצועים של מערכת ההפעלה ולביצועים שיכול להציג כונן ה3GB. הכונן הראשון הוא זה שמריץ את מערכתה הפעלה ולא השני. הירידה בביצועים היא בשימוש בכונן הקשיח הקטן (3GB) והיא בעצם לא ירידה (רק מול הכונן החדש) כי אלו הם הביצועים שהוא מציג.

3. לגבי מערכת אידיאלית. אם אתה קונה ברגע אחד כמה כוננים קשיחים למערכת חדשה, נכון- יש משתלם יותר ויש משתלם פחות, יש משתלם יותר מבחינת אמינות וביצועים, ויש משתלם פחות. אבל למה לעזאזל שאני אמכור את הכוננים הקשיחים שלי בגלל שאני מוסיף כונן קשיח חדש? או שלא הבנתי אותך נכון, או שאתה ממציא דברים חדשים. שני כוננים במערך RAID0 בשביל מערכת הפעלה = מותרות. לי אין תקציב בשביל מותרות וגם אם היה לי, הייתי משקיע אותו על RAID1 בשביל גיבוי מידע חשוב, או סתם כונן נוסף לגיבוי ומיקומו מחוץ למערכת.

איך שבונים שרתים? כל אחד יבנה מה שבא לו איך שבא לו, אין כלל ברזל שמדריך כיצד לבנות שרתים. כל אחד ומה שמשתלם לו ביחס לצרכים שלו ומה שהוא יכול להרשות לעצמו. רפטור? על זה אני בכלל לא אגיב. 4X500 ו-4X640.... ? מה הקשר? אם קניתי לפני שנה כונן 500ג'יגה ואני לא מעוניין לבצע רייד, אבל אני צריך נפח נוסף. אני אהיה אידיוט כשאבחר לקנות כונן 640GB? לא. ולקנות 4X500 או 4X640 יכול להיות מאוד לא משתלם לצרכים מסוימים ולמערכות מסוימות.

למשל אצלי, הכוננים הקשיחים הם במצב הבא, המפרט בצד קצת לא מעודכן אז אני ארשום כאן.

שני כונני 500GB יחסית חדשים

250GB למערכת הפעלה.

40GB ענתיקה, במקור חיברתי אותו כי נגמר לי המקום, אבל עכשיו זה לא המצב

1TB שקניתי לאחרונה.. כרגע הוא מגבה את שני כונני ה500GB

אוקיי, אז במקרה שלי, אתה חושב שלקנות את ה1TB היה טעות? אין לי מקום לעוד כוננים קשיחים כרגע אז כיצד יהיה לי מקום ל2X500 או ל2X640? שלא לדבר על המחיר שלהם שהוא הרבה יותר מכונן 1TB בודד.

אני חוזר לגבי RAID.. כל אחד והשימושים שלו. לי אין זמן להתקשקש על RAID בשביל ביצועים שלא יהיה כ"כ מורגשים.. בשביל שהוא יתרסק ואני אאבד את עצמי בשחזור שלו, וגם בגלל מקום במארז שכמות גדולה יותר של כוננים תתפוס. וכן, גם בגלל המחיר, כפי שאמרתי קודם.

פורסם

קראתי את תשובתך וזו דעתי

מערכת הפעלה רצוי שתשב על מערך רייד כלשהו - מומלץ רפטורים לשיפור ביצועים

מערך איחסון טוב אמור להיות מורכב מכמה כוננים וכמו שציינת במערך שמגבה אחד את השני - רייד 1

אל תשכח שגם מבחינת מקום במארז אתה לא יכול לשים אין סוף כוננים בכל מארז יש הגבלה

תלוי איזה ותלוי כמה

במארז שלי אני יכול לשים 8..

אם רוכשים כונן חדש עדיף את זה שנותן את הכי הרבה גיגה פר שקל כלומר יחס עלות\תועלת טוב.

פורסם

ברור שעדיף מערך RAID0 מבחינת הביצועים וRAID1 מבחינת הגיבוי.. אבל לא לכל אחד יש את התקציב לזה.

וגם למי שיש את התקציב, RAID0 אינו מערך הכי יציב ואמין..

אתה מדבר על מצב בו התקציב אינו מהווה מגבלה, ובמצב כזה עדיף להשקיע בדיסק נוסף לגיבוי ולסגור את העסק. בלי שום מערכים.

מערך רייד של רפטורים???

עזוב, אני אמרתי את שלי. אתה יכול להמשיך לומר דברים לא נכונים ולתרץ אותם כדעתך.

פורסם

יש בזה משהו..

ההבדל ביצועים הוא יחסית מיזערי.אבל יהיה את המשוגעים שירכשו את הכונן של הRPM 10K במחיר גבוה לעוד קצת יותר ביצועים

בכוננים של היום זה ממש לא נחוץ.נתתי דוגמה אישית מהמערכת שלי אבל אני לא חושב שזה כלל ברזל לכל אחד.

היה אחד שהשווה את ה 640 לרפטור ואפילו הבאתי את הקישור שלו לפה..

פורסם

היה אחד שהשווה את ה 640 לרפטור ואפילו הבאתי את הקישור שלו לפה..

תן לינק

אני עומד להזמין 640(מחכה שיגיע העכבר שאני רוצה ואז נזמין הכל ביחד)

פורסם

טוב הדיון סוטה מהנושא שלו... אני מבקש לחזור לנושא

Titan777, תבקש ממנו בהודעה פרטית :)

פורסם
  • מחבר

האם אתה יכול לתת לי תמוונת מצב לגבי המצבים שציינת אלון?

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים