עבור לתוכן

מה הייתרון של 1GB לעומת 512MB?

Featured Replies

פורסם

לתלת מימד אולי באמת יהיה יתרון.

וה - HD4850 הוא אוברקלוקר לא טוב, לא משנה איזה קירור תחליף לו.

פורסם
  • מחבר

אז נראה שה-4870 שווה את הכסף, בייחוד אם הולכים על פירמה שנחשבת ל-OC טובה, כמו פאליט.

כי לא ממש קיבלתי פידבק על מה ה-1GB יכול לתת לי כייתרון, חוץ מטיפול ברזולוציות גבוהות, שזה גם ככה ה-4870 עושה יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

הזדמנות אחרונה להציל את כבודו האבוד של ה-1GB כמעניק ייתרון כלשהו...

(ושוב - אני לא משווה ישירות בין הייתרון של 1GB להבדל בין 70 ל-50... יש לזכור את ההפרש במחיר ואת הצורך, וגם את פרק הזמן שלמענו אני צריך את הכרטיס, כלומר לנסות לחשוב איך אשחק משחקים שייצאו עוד שנה, מקסימום)

פורסם

ענו לך כמה פעמים כבר ואם היית עושה חיפוש גם היית מוצא דיונים שלמים בעניין :nono:

הליבה הגרפית של ה-HD4850 אינה "חזקה" מספיק כדי לנצל את ה-1GB ותגביל את הביצועים (ברוב המכריע של המקרים) לפני נפח הזיכרון ברזולוציות של FHD ומעלה. לכן אין כל הצדקה ממשית לקחת HD4850 1GB כאן.

עם ה-HD4870 זה כבר סיפור אחר, שם כבר רואים שיפור ממשי שנע בין כמה אחוזים לכ~30% במקרים מסויימים וברזולוציות FHD ומעלה. כאן סביר שנפח הזיכרון כבר מגביל לעיתים את הליבה הגרפית החזקה שלו ורוחב הפס האדיר של ה-DDR5 נותן פוטנציאל שרידות גבוה מאוד ל-HD4870 1GB לאורך זמן. ה-1G של PALIT עולה כ-1450 ש"ח עם קירור מצוין ומהווה לדעתי את הכרטיס המומלץ ביותר לגיימינג כבד על 1920X1200 כיום ועדיין במחיר מתקבל על הדעת. במחיר נוח יותר יש את ה-PALIT HD4870 512M SONIC שבא מומהר ועם קירור מצויין בכ~300 ש"ח פחות.

כלומר, או HD4850-512M בסביבות 770 ש"ח שלדעתי הוא הכרטיס המשתלם ביותר כיום לגיימינג על 20/22 אינטש או לקחת HD4870 לגיימינג כבד על 24' ומעלה (1G אם יש לך תקציב, 512M אם לא).

יש עוד הרבה בחירות מצויינות (GTX260-216 למשל) אבל פחות משתלמות ביחס למחירן לרוב, מלבד מבצעים נדירים פה ושם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים