עבור לתוכן

מה הייתרון של 1GB לעומת 512MB?

Featured Replies

פורסם

נתנו לי הצעה טובה לכרטיס HD 4850 עם 1GB (במחיר של 512MB), למרות ששקלתי לקנות כבר HD 4870.

מה הייתרון בנפח זיכרון יותר גדול?

ממה שבדקתי, במשחקים זה לא בהכרח נותן הפרש משמעותי בביצועים.

בנוסף - האם יותר קשה לעשות OC לזיכרון יותר גדול?

פורסם

נתנו לי הצעה טובה לכרטיס HD 4850 עם 1GB (במחיר של 512MB), למרות ששקלתי לקנות כבר HD 4870.

מה הייתרון בנפח זיכרון יותר גדול?

ממה שבדקתי, במשחקים זה לא בהכרח נותן הפרש משמעותי בביצועים.

בנוסף - האם יותר קשה לעשות OC לזיכרון יותר גדול?

ע"פ בנצ'מארקים השיפור המשמעותי הוא ברזו' הגבוהות.

בכללי אם ההתלבטות היא לקחת 1GB או 512MB והם באותו מחיר קח את ה1GB ולא תתאכזב.

פורסם

יהיה הבדל מינורי, אבל אם המחיר אותו דבר אז תהנה.

הרעיון הוא שרז' גבוהות עם פילטרים במשחקים כבדים צריכים עוד זיכרון, 512MB מספיק היום, אבל לך תדע אם הוא יספיק מחר.

על איזה מסך מדובר?

פורסם

1GB משפיע ברזולוציות גבוהות של החל מ - 1920X1200 ורק במשחקים מסויימים בינתיים.

בכל מקרה - HD4850 לא חזק מספיק בשביל לנצל את זה, החל מ- GTX 260/HD4870 יש מספיק כוח לרזולוציות האלה כדי לנצל 1GB זיכרון.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה.

השאיפה היא בסופו של דבר לשחק על 1900X1200.

והשאלה היא האם לא עדיף כבר ללכת על ה-HD 4870. בהסתכלות לעתיד, ובהתאם לנושא של השרשור - גם ה-1GB וגם השיפור של ה-4870 על ה4850 נותנים ייתרונות שבעיקר יהיו משמעותיים במשחקים עתידיים. אני מחפש כרטיס לטווח של שנה-שנתיים, אז האם כדאי להשקיע את ההפרש ב-4870 או שה-4850 יספיק לי לשנה הקרובה?

(יש לציין שאני גם מתעסק קצת בגרפיקה תלת מימדית ותוכנות עריכת תמונה. כאן אני מניח שגם יש ייתרון לזיכרון הגדול יותר. תקנו אותי אם אני טועה).

פורסם

כדאי להשקיע אם מדובר ב - 1920X1200.

פורסם

אני דווקא הייתי הולך על 260GTX, אבל זה רק בגלל יכולת OC וקרירות, בביצועים הם דיי שווים.

פורסם

גם ה- HD4870 1GB של פאליט קריר.

למי שמתכנן OC (אבל לא זניח אלא רציני למדי) באמת כדאי את ה - GTX 260.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה - הGTX יקר.

הפאליט הוא באמת בחירה נאה עבור ה-HD 4870. קיבל הרבה תגובות טובות על יכולות ה-OC שלו.

השאלה אם הוא שווה 400 ש"ח הפרש לעומת HD 4850 עם 1GB, בהנחה שאני זקוק לכרטיס מסך שיחזיק שנה, מקסימום שנה וחצי.

פורסם

אם אני לא טועה אחוז השיפור הוא ~20%, יוצא לך חצי אחוז שיפור לשקל, משתלם לך?

פורסם

ב - 1920X1200 ההבדל יכול להגיע גם ל - 30%.

וה - GTX 260 בגרסה עם 216SP עולה 100 ש"ח יותר מה - HD4870 1GB של פאליט, אבל השאלה היא אם מתוכנן OC משמעותי בכלל ?

פורסם
  • מחבר

עכשיו אתם לוקחים אותי רחוק מדי...

אני מדבר על ה-HD 4850 1GB מול ה-HD 4870 של פאליט... האם האחרון שווה את ההפרש. ואני מחדד את השאלה - האם ה"בונוס" שאני מקבל, ה-1GB, ייתן לי אפשרות להסתפק ב-HD 4850 לשנה הקרובה, ברזולוציה 1900X1200 (כאן נראה שגם ה-70 וגם ה-1GB... שניהם נותנים ייתרון).

לגבי OC, אני מבין שאת הפאליט אפשר להאיץ מאוד, אבל אני לא יודע לגבי ה-4850 (של ספיר)... אז בתשובתכם נא להתחשב ביכולות של שניהם (כי אני בכל מקרה אעשה OC, צנוע או ממוצע).

פורסם

מלבד כרטיסים בודדים (הסוניק של פאליט וה - 1GB המומהר של GB) ה - HD4850 גרוע ל - OC וגם לא מומלץ ל - 1920X1200 כי הוא פשוט לא חזק מספיק.

פורסם
  • מחבר

אז כמה שאלות, אם כך:

1. האם ניתן לשחק משחקים על "חלק" ממסך 1900X1200 בלי "להרחיב" את הגרפיקה (הרבה זמן לא שיחקתי משחקים, ואני בכל מקרה הולך לקנות מסך ברזולוציה כזו... אני פשוט מעדיף לשחק על חלק מהמסך, אבל לא אוהב את ה"הגדלות")

2. מלבד משחקים - סרטי וידאו וגרפיקה תלת מימדית ובכלל - האם יש ייתרון ל-1GB (ההגיון שלי אומר לי שכן. אם אני עובד עם קובץ PS גדול, אני מניח שכרטיס מסך עם זיכרון גדול יהווה ייתרון... אבל אולי אני טועה באיך שדברים כאלה עובדים)? כי השימוש השני של המחשב הוא לסרטים וגרפיקה.

(יש אפשרות לרכוש כרגע את ה-sapphire 1GB ב-400ש"ח פחות מה-4870... ועוד חצי שנה עד שנה להוסיף לו קירור מסיבי כדי לתת לו יכולות OC טובות מעבר לסטוק... למען האמת, מה שהכי מפחיד אותי זה הזיכרון האיטי יחסית של ה-4850... אבל אולי כאן אני דווקא מרוויח מה-1GB)

פורסם

אז כמה שאלות, אם כך:

1. האם ניתן לשחק משחקים על "חלק" ממסך 1900X1200 בלי "להרחיב" את הגרפיקה (הרבה זמן לא שיחקתי משחקים, ואני בכל מקרה הולך לקנות מסך ברזולוציה כזו... אני פשוט מעדיף לשחק על חלק מהמסך, אבל לא אוהב את ה"הגדלות")

2. מלבד משחקים - סרטי וידאו וגרפיקה תלת מימדית ובכלל - האם יש ייתרון ל-1GB (ההגיון שלי אומר לי שכן. אם אני עובד עם קובץ PS גדול, אני מניח שכרטיס מסך עם זיכרון גדול יהווה ייתרון... אבל אולי אני טועה באיך שדברים כאלה עובדים)? כי השימוש השני של המחשב הוא לסרטים וגרפיקה.

(יש אפשרות לרכוש כרגע את ה-sapphire 1GB ב-400ש"ח פחות מה-4870... ועוד חצי שנה עד שנה להוסיף לו קירור מסיבי כדי לתת לו יכולות OC טובות מעבר לסטוק... למען האמת, מה שהכי מפחיד אותי זה הזיכרון האיטי יחסית של ה-4850... אבל אולי כאן אני דווקא מרוויח מה-1GB)

1. אתה יכול לשחק על רזולוציה נמוכה יותר, זה לא טקסט, זה לא יהיה מטושטש ויראה לא רע, ויש מסכים ששומרים על רזולוציה ומשחיריםחלק מהמסך.

2. לא

3. קנה 4870, 4850 לא בליגה שלו ברזולוציה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים