תפוח אדמה אפוי + Taco - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

תפוח אדמה אפוי + Taco


Judas Iscariot

Recommended Posts

שלום,

אני פונה אליכם, אנשים טובים, בחיפושיי אחר... תפוח אדמה אפוי עם דברים טעימים בפנים.

מי שיודע על מה אני מדבר, יודע על מה אני מדבר.

מי שלא - בדיזינגוף סנטר כל שבוע בימי חמישי ושישי יש "יריד אוכל" שבו יש כל מיני דוכנים שונים של מאכלים שונים ומשונים.

אחד הדוכנים הפופלריים ביותר(ובצדק, כי זה כ"כ פאקינג טעים) הוא דוכן שנקרא Alex Potatoes ובו מוכרים תפוח אדמה אפוי(תפוח אדמה שנאפה בתנור ענק שגורם לו לטעם דומה לקרטוצ'קע) וממלאים אותו בדברים כמו המון חמאה, גבינה, שעועית וכו' וכו'.

אתמול הייתי בסנטר וכהרגלי, אכלתי שם וזה היה פשוט כ"כ טעים... אני רוצה עוד...

הגיוני שיש להם רק דוכן בסנטר פעמיים בשבוע בסוף שבוע וזהו? או אולי הם ממוקמים איפושו ואני אוכל להתחיל דיאטת תפוחי אדמה ושעועית(וסליחה לכל מי שיהיה לידי בשעות שלאחר העיכול, אני באמת מצטער, זו לא אשמתי, זו הבטן שלי).

I wanna be addicted to spuds.

:(

הנה לינק למשל לתיאור קצר על הדוכן:

http://www.marmelada.co.il/item.asp?id=584

תודה מראש לעוזרים!

נ.ב

אם מישהו מכיר מקום כלשהו בארץ(בארץ!) שמוכר Taco נורמלי(כלומר, Hard Shell, ולא כשר(בשר + גבינה ושמנת חמוצה) חייב, ואני חוזר - ח-י-י-ב לומר לי איפה.

דיון קודם שפתחתי על נושא הTaco דריה(ויטניר, אם מישהו זוכר אותה) אמרה לי שיש במייקס פלייס.

הייתי שם לא מזמן וזה היה בינוני מאוד וזה גם לא היה Hard Shell - אלא טורטיות רכות שאתה ממלא בעצמך עם בשר/גוואקמולה/שמנת חמוצה/גבינה/חסה/עגבניות.

זה היה נחמד מבחינת טעם סופי(שמנת חמוצה זה פשוט גאוניות צרופה), אך הבשר היה באיכות מאוד מאוד נמוכה ושוב - זה לא היה Hard Shell אלא Soft Shell כמו שמוכרים במקומות מזעזעים כמו קרנף(איח).

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 42
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

אבל לי אין.

זה כמו שמישהו יבקש המלצה לפיצה טובה ויגידו לו להכין בבית... כן, יש אופציה כזאת, אבל לאף אחד אין חצי מהציוד(כולל התנור המאסיבי למשל) בשביל פיצה טעימה באמת.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

היה פעם בקניון שבעת הכוכבים מקום בשם דון פטטון, אבל יש מצב שהוא נסגר מאז (שווה לבדוק).

חוץ מזה, אני יודע שלפעמים בסינמה סיטי יש דוכן כזה.

מקסימום, תמיד תוכל לנסוע ללונדון :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Baked_potato

לגבי טאקו, נסה את Caballero

http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=8625

הייתי שם ולא אהבתי במיוחד, אבל אולי אתה תהנה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני עובד בסינמה סיטי, הדוכן שמוכר את זה הוא דוכן נקניקיות(יחסית טעימות)... התפו"א שלו סתמי וסוגי המילוי גם כן(אין גבינה, לא שווה!).

אז זאת המסעדה המקסיקנית על בוגרשוב! שמעתי כל מיני שמועות שקיים דבר כזה אבל אף אחד לא ידע לומר לי שם!

תודה רבה, אני אנסה, זה גם קרוב לבית!

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא חייבים תנור לבנים ענק... תנור רגיל גם עושה את העבודה... תעטוף את התפ"א בנייר אלומיניום (רצוי בצורה חלקית- עם 4-5 חורים בסדר גודל של ס"מ) ושים בתנור על טמפ' מקסימאלית (~300 מעלות) למשך איזה שעה... אמור לצאת טוב...

אם יש לך סיר מברזל יצוק (יענו סיר כבד כזה- קדירה אאל"ט) אפשר לצלות את התפ"א ולקבל תוצאה מצויינת.... אני לא מכיר בדיוק איך עושים את זה, אבל הרעיון הוא ששמים בתחתית קצת שמן ומבשלים\ מטגנים\ מאדים במשך איזה חצי שעה על אש בינונית- גבוהה, תוך ערבוב מידי פעם... רצוי תפ"א לא גדולים.

חפש מתכונים לתפ"א בקדירה- אולי תמצא משהו נחמד.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

בדיוק סיימתי מנה מ"תפוח אדמה" באבן גיברול, תפו"א אפויי עם אפונה, בקר ושמנת חמוצה. היה נחמד אבל לא מרגש, אולי לאכול במקום יהיה יותר טעים.. (לקחתי משלוח). דווקא הקינוח היה מצויין, "תפוח עץ שיכור" שמגיע במה שנראה כמו יין עם קינמון ושבבי פקאן, משהו לפנים. :xyxthumbs:

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • 7 חודשים מאוחר יותר...

אני יודע שזה דיון ישן, אבל רציתי לעדכן - ALEX POTATOS, הדוכן תפוחי אדמה שהיה בזמן "יריד האוכל", הפך מושבו בסנטר לקבע ויש שם עכשיו מסעדה קבועה.

תהנו :xyxthumbs:

זאת שלייד יער הפיות?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

עם בולגרית וחמאה ..

הגבינה נמסה וזה נהיה יאמיייי

ד"א גם לפתוח שניצל תירס לשתיים ולכניס בפנים בולגרית ולהחזיר לטוסטר/תנור זה מעדן (הולך מצוין עם קצת פסטו)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...