עבור לתוכן

כרטיס מסך למידול 3D שתומך בOpen GL

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן מחשב שיוכל להתמודד יפה עם תוכנות BIM וCAD שונות, כמו גם עיבוד תמונה במטלב וENVI כמייצגים, אך גם לצפיית סרטים באיכות סבירה לעיתים רחוקות...

אלו הSystem Recommendations לאחת התוכנות (Revit Structure) שאני עושה בה שימוש נפוץ:

• Intel Core 2 Duo 2.40 GHz or equivalent AMD Athlon processor
  • Windows XP Professional SP2 or later, Windows XP Professional x64 Edition
  • 4 GB RAM
  • 5 GB free disk space
  • Internet Explorer 6.0 or later
  • 1,280 x 1,024 monitor and display adapter capable of 24-bit color
  • Dedicated video card with hardware support for OpenGL spec 1.3 or later
  • 5 GB free disk space
  • Microsoft Mouse-compliant

( http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=8447065 )

אני מניח שמה שיהיה טוב בשבילה, יהיה טוב גם בשביל השאר. השאלה היא מאיפה מתחילים? ראיתי את התוכנות הנ"ל רצות אפילו על מחשבים עם כרטיסי מסך מובנים, למרות שהם קצת נתקעים ברינדור שהוא יותר מהכי קל. איזה כרטיס אני מחפש? Nvidia? ATI? מערכות ספיידר בכלל רלוונטיות?

במפרטים כאן אתם ממליצים על Quadro FX570 256MB 128BIT DDR III - Leadtek Professional 3D Card- 3 Year Warranty בחיר של כ900 ש"ח. אפשר גם לראות סרטים בכרטיס כזה? (אין לי כוונה וזמן למשחקים) אם אני מוסיף עד 500 ש"ח נוספים, יש המלצות כלשהן?

תודה,

Schaap :)

פורסם
  • מחבר

אולי קצת הפחדתי עם התוכנות הנ"ל?

אני בטוח שאתם יודעים יותר ממה שאני יודע, אז אשמח לכל תשובה

פורסם

בעקרון כל הכרטיסים תומכים בOpenGL.

הQuadro הזה הוא די חלש וישן יחדית לQuadro-ים אחרים. בגלל זה גם הוא כל כך זול (Quadro זו סדרה מקצועית מאוד מאוד יקרה)

הדבר שהכי "מפחיד" בו, זה שיש לו ממש מעט זכרון, עדיף ללכת על כרטיס עם לפחות 512MB.

בעקרון אני מאמין שכל כרטיס מסך יכול לעבוד לך כמו שצריך.

מה זאת אומרת נתקעים ברנדור? איזה רנדור בדיוק? RealTime? ViewPort?

מה בדיוק התוכנה הזאת עושה?

עם אילו עוד תוכנות אתה עובד?

פורסם
  • מחבר

השאלה אם ב 1000-1200 ש"ח עדיף כרטיס ייעודי 3D‏ אך דל זיכרון, או כרטיס אחר (איזה?) רב זיכרון?

התוכנה היא תוכנת מידול ממוחשב (BIM‎‏)‏ מבית אאוטודסק. היכולות והדרישות גבוהות מCAD‏ רגיל. היא דוגמא לכל מיני תוכנות מידול שאני משתמש בהם (ארכיטקטוני/קונסטרוקטיבי/גיאודטי).

שאר התוכנות ודאי דורשות פחות (סביבות gis,‎ ‎.NET‏ ‏, מטלב...)

פורסם

שלום לך

קראתי את הפוסט שלך אז ככה

אני אדריכל שעובד עם התוכנות הנ"ל AUTOCAD ו REVIT ועוד המון תוכנות הדמיה שאני מבצע ללקוחות...(3D MAX SKETCHUP, ARTLANTIS, )

ואני אומר לך שאין צורך בשום כרטיס יעודי בשביל הדמיות ב REVUT, הכרטיסים של היום חזקים בצורה מדהימה...

מה שצריך זה הרבה זיכרון מעמבד חזק...

תהנה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

דרור תודה.

אז (בכל זאת) על איזה כרטיס אתה ממליץ?

כמה מינימום מעבד? זיכרון?

אני מכוון לdou בסביבות 3.0 ו4G זיכרון...

פורסם

היי

אני עובד עם כרטיס מסך 8500GT DDR3 שמוחלף עכשיו ל 9600GT וזה בשביל משחקים ולא התוכנות ;D

אבל לגבי מעבד וזיכרון: היה לי E6300 לפני כשנה בערך והוא עבד סבבה אבל עדיין היה איטי כאשר הייתי עובד עם שתי תוכנות במקביל

ולכן עברתי ל Q9300 עם 4GB זיכרון DDR2 וזה מושלם המחשב רץ לא נתקע.

אני עובד עם AUTOCAD 2008, וREVIT, וSKETCHUP פתוחים ביחד ואין אפילו גמגום מצד המחשב...

מקווה שעזרתי

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אחלה עבודות!

אני מתלבט עכשיו בין מעבד מרובע 2.6 למעבד כפול 3.1 שעולים +- אותו דבר...

בכל מקרה תודה רבה!

פורסם

אני הייתי הולך על מרובע ליבה אפילו שה REVIT תומכת בליבה אחת. יכולות המולטיטסקינג הרבה יותר טובות. אין גם שום בעיה להעלות את מרובע הליבה ל 3 גיגה בעזרת אוברקלוק מתון.

לגבי התמיכה ב OGL זה לא נכון שכל הכרטיסים תומכים אותו הדבר ב OGL. בשביל ה QUADRO נפתחות אופציות בדרייברים שלא קיימות עבור הכרטיסים הרגילים.

לא מזמן היה לי SESSION ארוך עם חבר שקנה מערכת ל REVIT. הוא חשב על ה FX1700 אבל בסוף לקח 9600GT פסיבי מפאת העלות ומסתדר עם זה לא רע בכלל.

פורסם
  • מחבר

אינטגרל, אתה מחזיר אותי לשאלה:

השאלה אם ב 1000-1200 ש"ח עדיף כרטיס ייעודי 3D‏ אך דל זיכרון, או כרטיס אחר (איזה?) רב זיכרון?

פורסם

תשמע אחי אני לא יודע בדיוק למה אתה צריך את המחשב שלך... האם אתה מתכנן לבצע בו הדמיות מורכבות עם אור וצל כבד מאוד ... אז כן לך על כרטיס יעודי

אבל אם אתה מתכון לשרטט בעזרת REVIT(בסופו של דבר זה תוכנת שירטוט משוכללת טיפה מהAUTOCAD) ולבצע הדמיות קלות אין צורך בכרטיס יעודי הכרטיסים של היום מבצעים רנדורים יפים במהירות יפה מאוד.

פורסם

אין לי ספק שעדיף ה QUADRO לאפליקציות מסויימות אבל שזה גם תלוי מה אתה עושה עם האפליקציות. יותר מאוחר אעלה השוואות אם יהיה לי זמן.

אני חושב שהשאלה היא לא מה יותר טוב, אלא מה יספק אותך במיוחד לאור העובדה שאתה משלם הרבה כסף בשביל פתיחת הדרייברים (הליבה ב 1700 אם אני זוכר נכון זו ליבה של 8600). אני יודע שרוב האנשים מסתדרים היטב בלי הקוואדרו.

פורסם
  • מחבר

דרור, אינטגרל, תודה לכם.

העניין הוא שכרגע אני מתעסק בהמון תחומים במקביל, כפי שאמרתי, מעיבוד תמונה די כבד במטלב, ועד מידול ממוחשב. בכל מקרה, כנראה אצרך להחליט כמה להוציא, ולפי זה ללכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים