עבור לתוכן

כונן DVD HD - לאיזה יצרנים יש, האם כדאי וכו'

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין להתחיל לקנות/להשכיר סרטי DVD ב-HD.

אני סטודנט ואין לי בכלל סלון נורמלי, כל הסרטים והסדרות שאני רואה זה במחשב - מסך 22" ואוטוטו מגיע סט רמקולים לוגיטק וכרטיס קול בהמשך (כמו שהומלץ לי בפורום הזה פחות או יותר).

מה המצב בשוק הזה? אני רואה שיש כמה דגמים, ההיצע די נמוך - מישהו התנסה בכונן HD למחשב? מבחינת האיכות והביצועים איפה זה עומד מול נגני DVD HD אמיתיים? צריך איזה חומרה מיוחדת כדי שהכל יעבוד? וכמה עולה משהו טוב?

ודבר אחרון - מה קורה עם מלחמת התקנים DVDHD מול BlueRay? יש מנצח? איזה פורמט צריך לקנות, באיזה פורמט יש יותר סרטים וכו'.

תודה.

לא כ"כ הייתי בטוח אם זה יותר קולנוע ביתי או יותר אחסון, שמתי פה כי המטרה היא לשמוע דעות על איכות ושימוש של הכונן כמקור לקולנוע ביתי. לא יודע...

פורסם

נתחיל מזה ש HD-DVD הפסיד סופית במלחמה מול בלו ריי.

כדי לצפות בסרטים יש לך כמה אפשרויות. נגן בלו ריי ייעודי כבר די זול יחסית היום ממה שהיה עד לפני כמה חודשים, ואפשר לקנות ב 2500שח. המחיר מן הסתם רק ילך וירד עם הזמן אז שווה לחכות.

אפשרות נוספת היא לקנות כונן בלו ריי למחשב. כונן שיכול לקרוא בלו ריי (אבל לא לצרוב) עלה 800שח בפעם האחרונה שבדקתי. אבל אל תשכח שבשביל להריץ סרטים תצטרך מחשב חזק עם כרטיס מסך טוב.

כאן אתה יכול להוריד תוכנה חינמית שבודקת האם המחשב שלך יכול להריץ סרטי HD:

http://www.cyberlink.com/stat/bd-support/enu/index.jsp

מבחינת איכות לא אמור להיות שום הבדל לדעתי בין כונן במחשב לבין נגן ייעודי, כמובן בהנחה שהמחשב מספיק חזק ועם כרטיס מסך שמסוגל לפענח HD (וגם כרטיס קול שתומך בסראונד אם זה רלוונטי)

פורסם

כדי לצפות בסרטים יש לך כמה אפשרויות. נגן בלו ריי ייעודי כבר די זול יחסית היום ממה שהיה עד לפני כמה חודשים, ואפשר לקנות ב 2500שח. המחיר מן הסתם רק ילך וירד עם הזמן אז שווה לחכות.

אפשר לקנות PlayStation3 בפחות מזה(כ-2300 ש"ח). נגן בלו ריי מצויין(וכבונוס אתה מקבל קונסולה ;)).

פורסם

אבל PS3 לא צורב...

אז ההשוואה שלך לא נכונה

היית צריך להשוות את ה800 שקל של הבלו ריי שיודע רק לקרוא, לעומת ה2300 של הPS3 שזה יודע לקרוא, וגם קונסולת משחקים

פורסם

מישהו דיבר על צריבה?

ציינתי שקניה של נגן יעודי לא משתלמת. כשיש את ה-PS3.

פורסם

אולי לא דיברת על צריבה, אבל לקחת ציטוט שמדבר על נגן בלו ריי שיודע לצרוב...

היית צריך לקחת את הציטוט הזה:

אפשרות נוספת היא לקנות כונן בלו ריי למחשב. כונן שיכול לקרוא בלו ריי (אבל לא לצרוב) עלה 800שח בפעם האחרונה שבדקתי. אבל אל תשכח שבשביל להריץ סרטים תצטרך מחשב חזק עם כרטיס מסך טוב.

ואם היית לוקח את זה, היית רואה שיש הפרש מחירים של 1500 שקל בין ההצעה שלך לכונן הזה, ולכן זה לא בהכרח משתלם...

פורסם

אולי לא דיברת על צריבה, אבל לקחת ציטוט שמדבר על נגן בלו ריי שיודע לצרוב...

אני מציע לך לקרוא שוב את מה שכתבתי. אין בציטוט שלקחתי שום אזכור, או התיחסות, למשהו שדומה לצריבה.

shantax כבר ציין שבמידה ויש לו מחשב חזק, כונן שלא צורב משתלם יותר. לא יצאתי כנגד המידע הזה.

פורסם

דן לא הבנת נכון, הוא התכוון שב2500 אפשר לקנות נגן בלוריי standalone, ב800 הוא יכול לקנות רק כונן למחשב.

לכן שווה יותר לקנות PS3 - שגם יודע להפעיל משחקים, וגם במחיר נמוך יותר.

פורסם

אופס, יצאתי מסטול :)

לא יודע למה חשבתי, אבל חשבתי שב2500, ניתן לקנות צורב בלוריי, חחח סורי על הבלבול חח

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצטער על התגובה המאוחרת, מעבר דירה וכו'.

בכל מקרה, עם כל הדיון שפתחתם פה על צריבה - במכשיר ייעודי ב-2500 אפשר לצרוב??

וכמה עולה כונן צורב למחשב, כי לא ממש מצאתי בארץ נתונים על זה...

תודה!

פורסם

1-קודם כל לא משתלם היום עלות תועלת לנות צורב ומדיות לצריבה בלו רי המכירים יקרים מדי

2-הPS3 הוא גם בלו רי וגם קונסולה אבל יש פה שאלה אם פותח הדיון מוכן לקנות משחקים שבארץ יקרים מאוד

בכל מקרה אם יש מחשב חזק כבר עדיף לקנות כונן שרק מנגן ולהשכיר סרטים

זה הדבר הזול ביותר כרגע חוץ מדברים לא חוקים

פורסם

בכל מקרה, עם כל הדיון שפתחתם פה על צריבה - במכשיר ייעודי ב-2500 אפשר לצרוב??

לא.

וכמה עולה כונן צורב למחשב, כי לא ממש מצאתי בארץ נתונים על זה...

לפי זאפ יש ב-1900 ש"ח, לא יודע עד כמה הוא שווה.

פורסם
  • מחבר

מחשב חזק יש, לצרוב לא נראה משתלם במיוחד בשלב זה.

נראה לי שאני אלך על כונן למחשב.

תודה לכולם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים