עבור לתוכן

איטיות בהעברת נתונים ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי בבית רשת אלחוטית (ראוטר 3COM דגם 3CRWE554G72T) המורכבת משלושה מחשבים:

מחשב מס' 1 - מחובר חוטית, מריץ חלונות XP.

מחשב מס' 2 - מחובר אלחוטית, מריץ חלונות XP, כרטיס רשת Edimax (דרייברים של RaLink).

מחשב מס' 3 - מחובר אלחוטית, מריץ חלונות ויסטה, כרטיס רשת Edimax (דרייברים של RaLink).

אני רוצה להעביר קבצים ממחשב 2 ל 3, אך המהירות המקסימלית אליה אני מגיע היא בסביבות ה 650k/s, כאשר הייתי בטוח שהיא תגיע לאיזור ה7m/s (לפי

54MBPS).

לפי תוכנת הדרייבר שני המחשבים עובדים בקישוריות של 54MBPS.

כמו כן, לא יודע עד כמה זה קשור אם בכלל, אבל בדף הבית של הראוטר יש בהגדרות:

Port Speed Duplex

Cable / DSL Port 100 Full Duplex

LAN Port #1 10 Half Duplex

LAN Port #2 No Link No Link

LAN Port #3 No Link No Link

LAN Port #4 No Link No Link

השאלה שלי היא, מה עלי לעשות על מנת לקבל מהירות יותר גבוהה ולא להמתין 3 שעות על המחשב על מנת להעביר 7 ג'יגה (במידה ושומרים על חיבור רציף כמובן. נכון לעכשיו זה עוד לא קרה) והאם זה אפשרי. אם צריך לפרט יותר על החומרה או התוכנה רק תגידו. תודה רבה.

פורסם

קודם כל, Mbps זה מגה ביט, MBps זה מגה בייט (שים לב לאות B הגדולה), כנ"ל גבי קילו ביט/בייט.

החיבור האלחוטי הוא 54 מגה ביט על הנייר, בפועל הוא משהו כמו 20Mbps בקפיצות קטנות כלפי מעלה, כלומר 2.5MBps (מגה בייט). המספר הזה יהיה בפועל קטן יותר במקרה שלך, כי שני המחשבים מחוברים אלחוטית, ככה ש2 מגה בייט לשניה זה קצב טוב.

עכשיו, אם אתה משתמש בהעברת קבצים של השיתוף של וידנוס (להעתיק מכונן במחשב אחד ומחשב השני), תצפה למהירות נמוכה עוד יותר. לטפל בבעיה הזאת אתה יכול ע"י התקנת תוכנה FTP או אפילו להעביר קבצים דרך הICQ/מסנג'ר.

לגבי איכות החיבור, אם אתה לא משתמש בתכונה של הכרטיס, אלא בזאת של הוינדוס, תחליף ותוודא שאופצית הTx BURST מסומנת. עכשיו מה הוא נותן לך בsignal strength, noise level של הכרטיסים האלחוטיים (בdbm)?

ד"א, הפלט הנתב לא קשור לחיבור האלחוטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים