עבור לתוכן

עזרה - כרטיס מסך "חשוד" שקיבלתי במימוש אחריות (כולל תמונה)

Featured Replies

פורסם

היי כולם..

לאחרונה התקלקל לי כרטיס המסך שהיה ברשותי סה"כ חצי שנה, הכרטיס היה של חברת BFG מדגם 9800GTX בגירסת OC.

נתתי אותו לחנות למימוש אחריות, החנות שלחה אותו ליבואן והיום, התקשרו אלי מהחנות ואמרו שמאחר וכרטיס כמו שלי לא היה במלאי יותר,

אז היבואן הציע לתת להם את אותו אחד אבל בגירסת הפלוס, כלומר 9800GTX+ OC.

החנות הודיעה לי לבוא לאסוף את המחשב עם הכרטיס החדש, הגעתי היום ולמרבה הפתעתי ראיתי שהיבואן אכן

נתן לי את גירסת הפלוס אך מראה הכרטיס היה שונה בתכלית מזה שבאתר היבואן או היצרן עצמו.

עכשיו, ככה הכרטיס אמור להיראות לפי אתר היצרן ולפי כל תמונה אחרת שחיפשתי עליו בגוגל:

http://www.bfgtech.com/bfgr98512gtxpoce.aspx

בכרטיס שהם נתנו לי - קונפיגורצית גוף הקירור הייתה שונה לגמרי!

המאוורר עצמו נמצא בכלל בצד שמאל ולא ימין כמו בתמונה, כמו כן, גוף הקירור (והפלסטיק) היו יותר קטנים מזה שנראה בתמונה באתר.

הם לא מכסים את כל ה-PCB כמו בתמונה, אלא החלק ליד חיבורי ה-DVI חשוף לגמרי בכ-2 ס"מ, אותו דבר בחלקו העליון של הכרטיס,

יש גם חשיפה של ה-PCB בכ-1 ס"מ ואיזה חוט חשוף שעובר מהמאוורר בצד ימין לתוך חיבור עזר של ה-SPDIF..

כמו כן, חסרה נורת הלד ליד חיבורי ה-DVI שמראה על תקינות החיבור ללוח האם וחיבורי ה-DVI עצמם בצבע לבן ולא שחור.

משהו מוזר לגמרי.

קיבלתי משהו די דומה לזה (רק שהיה כתוב 9800GTX+ OC והקירור היה בגודל של 2 סלוטים כמו שצריך להיות, אבל קטן יותר)

http://www.bfgtech.com/bfgr98512gtoce.aspx

כמה שלא חיפשתי בגוגל, לא מצאתי את תמונת הכרטיס שהם נתנו לי.

שמתי לב שאצל כל החברות הידועות, הכרטיסים האלה דומים אחד לאחד לזה של BFG, מבחינת מבנה גוף קירור רק הלוגואים והציורים שונים,

ומבחינת התוואי הבסיסי של NVIDIA שאמור להיות כזה (הכרטיס הימני)

http://images.bit-tech.net/news_images/2008/06/nvidia-has-9800-gtx-55nm-g92/6.jpg

ואני לא יודע מה אני קיבלתי אבל הוא היה שונה בתכלית.

ובנוסף, גיליתי איזו שריטה על גוף הקירור, למרות שבחנות אמרו שהיבואן הוציא להם אותו מקופסא חדשה (קיבלתי Bulk ולא באנדל).

מה שכן, על גוף הקירור עצמו באמת יש לוגו של BFG עם כיתוב פונט שנראה מקורי כמו אלה של החברה.

ככשאלתי את בעל החנות על פשר הדבר הוא אמר לי שיכולות להיות Revisions שונים לכרטיס וקיבלתי אחת שלא נמצאת באתר היצרן,

לדעתי זה עבודה בעיניים ולדעתי היבואן "שמר" כמה כרטיסים מגירסת BETA או לא יודע מה על מנת שיוכל לממש באמצעותם

אחריות לאנשים שלא מבינים בנושא, שהכרטיסים שלהם התקלקלו, כמוני.

הכי מצחיק שאני עוד הייתי אמור להוסיף להם 100 ש"ח על ההפרש כי הם קנו את הכרטיס הזה מהיבואן וקיבלו זיכוי על הכרטיס הקודם שהתקלקל לי.

בקיצור, השארתי אצלם את המחשב עד יום ראשון על מנת שיחליפו לי לכרטיס זהה בדיוק לזה שמפורסם באתר היבואן ובאתר היצרן.

לדעתי פעלתי נכון.. מה אתם חושבים על המקרה?

ולכל אלה שקנו כרטיס BFG 9800GTX+ OC - האם קיבלתם כרטיס שנראה כמו בתמונה באתר החברה או כמו שלי?

תמונת הכרטיס:

http://img300.imageshack.us/my.php?image=16112008058bo1.jpg

פורסם

אם כבר השארת להם את המחשב שלך שיביאו לך בדיוק את הכרטיס שרצית

מה זה ישנה מה אנשים יגידו חוץ מלערער את הבטחון שלך בהחלטה שעשית?

אם אתה חושב שעשית את הדבר הנכון אז אתה סתם תתבאס אם אנשים יגידו לך אחרת

ואם אתה לא כל כך סגור על עצמך אז תשאל לפני שאתה פועל...

פורסם
  • מחבר

כמו שכתבתי במקור, לדעתי פעלתי נכון, בזה אין לי ספק..

אני סה"כ רוצה לדעת מה אנשים כאן חושבים על המקרה עצמו באופן כללי, לא על דרך הפעולה שלי,

וגם לגבי כאלה שקנו את הכרטיס שהזכרתי, האם הם קיבלו אותו כמו שהוא נראה באתר החברה או כמו שאני קיבלתי..

פורסם

מה שלא מובן לי, במידה ואין ליבואן במלאי את הכרטיס שהוא מחוייב לתת לך על פי האחריות, למה היית צריך להוסיף כסף?

נתנו לך את האופציה שהיבואן יזמין את הכרטיס ואז הוא יוחלף לך? או שישר אמרו שאין במלאי כי הכרטיס לא מיוצר יותר?

פורסם
  • מחבר

הם (החנות) לא ממש התייעצו איתי לפני ההחלפה, הלכו ליבואן, היבואן כנראה אמר להם שאין את שלי במלאי

אבל יש את הכרטיס המדובר, הם קנו אותו מכספם וקיבלו זיכוי על הכרטיס התקול שלי..

אבל אני לא אוותר להם בקלות.

פורסם

תצא מהסרט של כרטיס מסך מזויף- כי אין דבר כזה.

ככל הנראה קיבלת כרטיס משומש, או אחד שעבר תיקון והחליפו לו את גוף הקירור.

ומה יותר פשוט מלהפעיל את המחשב ולבדוק את הדגם המדויק שקיבלת בעזרת Everest?

פורסם
  • מחבר

סבבה אז הוא לא "מזוייף".. אשנה את הכותרת..

אז השאלה היא מאיפה היבואן הביא את גוף הקירור הזה כש-BFG בכלל לא משווקת אותם עם הכרטיסים מהדגם הזה?

וגם אם זה יהיה הדגם של הפלוס, אני ממש ממש לא רוצה אותו, אלא אחד כמו שהיצרן משווק ולא איזה משהו "מקומבן" על גבי.

פורסם

אני חושב שלמטרה זו הומצאה התוכנה FRAPS, וכל כלי הבאנצ'ים האחרים.

לפני החזרת הכרטיס, יכלת פשוט לבדוק FPS ולהשוות לבאנצ'ים באתרים, וגם להשוות טמפ', ככה היית יודע איזה כרטיס קיבלת מבחינת ביצועים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים