עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

^^^^^^^

לא, כל מה שהוא הראה זה שהוא בור, אבל אותה אוהב אותם כאלה לא רוני? :kopfpatsch:

התגובה שלו לא אומרת כלום שאתה לא מנסה לדחוף פה...

ועדיין אני אומר שהדת מושחתת כמו האנשים שהמציאו אותה...

• תגובות 4.6k
  • צפיות 451.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

^^^^

אהבתי את הבחור "zam " יש לו דרך יפה להראות זאת

אתה יכול לרוץ גם ברחובות ולצעוק את זה 36281pr0.gif .

נכון תגובתו לא אומרת כלום,אבל היא כן אומרת שכל מה ש"zam " רצה להראות שהילד כותב הרבה בלי לומר כלום.

כל אדם שיעשה מה שבא לו,אבל לכתוב כל פעם שהדת היא ככה וככה ככה וככה ככה וככה בלי לבסס את הדברים,זה לא רציני.

"ועדיין אני אומר שהדת מושחתת כמו האנשים שהמציאו אותה..."

ועדיין אני אומר שהדת נפלאה כמו אלוקים שהמציא אותה...

פורסם

רוני גם בכוכב של החייזר ששמת כאן היתה התגלות אלוהית ???

פורסם

נאמר בתורה שלא היית/לא תהיה מעולם התגלות אלוקית כמו במעמד הר -סיני .1212fd1.gif

ספר דברים, פרק ד':

"בצר לך ומצאוך כל הדברים האלה, באחרית הימים, ושבת עד ה' אלוקיך ושמעת בקולו... כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלוקים אדם על הארץ [לאורך כל ההיסטוריה האנושית] , ולמקצה השמים ועד קצה השמים [בשום מקום ביקום], הנהיה כדבר הגדול הזה, או הנשמע כמוהו, השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש, כאשר שמעת אתה ויחי

פורסם

כמובן. הר סיני יש רק אחד.

פורסם

אתה יודע, התורה גם מתחייבת ["או הנשמע כמוהו"]

התורה מוסיפה ומתחייבת שאיש לא יוכל להמציא סיפור כזה.

פורסם

אני מכיר את ההתרחשות, אני לא חושב ולא יכול אפילו בצחוק לחשוב שמישהו המציא או אפילו יכול להמציא את כל ההסטוריה הזאת של מעמד הר-סיני (שמגובה בארכאולוגיה).

פורסם

לא זאת כוונתי, אלא איך כותב הפסוקים יכול להבטיח שבכל העולם לא יספרו עוד סיפור שכזה?אלה רק בהר-סיני.[אלה שאוחזים שבני-אדם כתבו]

הרי יכול לבוא אחד ששמו מוחמד ולכתוב שהיית לו התגלות אלוקית מול עם שלם [אך כולנו יודעים שזה לא היה כך] .

שהרי כל אדם יכול לומר שהיה לא התגלות אלוקיתבמנהרה או מתחת לאיזה עץ ולבוא לחברה ולספר להם זאת ואם הוא מוכשר גם לצבור לו מאמינים,אבל לא תמצא שהיה לו התגלות אלוקית בפני עם שלם.

פורסם

ברור.

לא יכול גם להיות שהיתה זו התגלות אלוהית אצל מוחמד (אף שנראה כי אכן היתה זו) - הקוראן והתורה אולי דומים. אבל להשוות בינהם זה כמו להשוות בין אור השמש לאור הממוחזר של הירח.

מוחחמד סותר את התורה במקומות רבים - בקוראן נאמר שבעקדת יצחק היה זה ישמעאל ולא יעקב - נו.. :nixweiss:

למוחמד היתה כוונה טובה אחרי הכל. ::)

פורסם

יצא לי לראות מה שכתבת לדניאל [שתדע שבכל שם משתמש אני קולט אותך :silly:]

תחשוב מה שאתה רוצה שלמוחמד היית כוונה טובה ,ידידי.

אני חושב שגם להיטלר ימח שמו היהכוונה טובה [אבל אני רק חושב]

פורסם

איסתרא אתה מבייש את האינטיליגנציה שלך

אתה עוד מביא טענה שהדתיים רגמו אותך באבנים , עולה מהמשפט שלך שהתורה נותנת לזה לגיטימציה

זה הובא כאנקדוטה.

החרדים שאתה מדבר עליהם שמביישים את כל הזרם הדתי במדינת ישראל הינם חולי נפש ממדרגה ראשונה

ואני בראש חרדי, כלומר הרב שלי חרדי, אני לומד בכוללים של חרדים(מחמת חוסר זמן), ואני אומר לך שהחרדים שאתה מדבר עליהם הם מה שנקרא "מחללי שם שמים"

יש אלפים כאלו (ראית את המהומות שהיו בדרך בר אילן בירושלים?) ומעולם לא שמעתי על רב נחשב שיוצא נגדם. אבל מילא, אי אפשר לשפוט רעיון לפי החולשות של אלו שמאמינים בו. רק תזכור את זה כשיתחילו לדבר על חוסר המוסר של האתאיסטים 8).

4 מיתות בית דין? סתם שאלה, כמה ידוע לך על 4 מיתות בית דין? דינים של זה?

נו, למה אתה חושב שיש שם קישור? ידוע לי שרק סנהדרין יכולה לגזור מוות ושזה נעשה במקרים נדירים ביותר, אבל זה בכל זאת אפשרי. ואם נצטט מתוך אותו קישור (לאתר דתי כשר):

יש מהם שפשעו נגד דרכי המוסר ומבזים את השם מיתתם בסקילה באבנים ע"י העם, כמו המגדף ועובד עבודה זרה מכשף ובן סורר ומורה וכדומה. יש מהם אשר חטאו בפיהם, כמו זקן ממרא שהורה נגד הסנהדרין ונביא שקר, שמיתתם בחניקה לסתום את גרונם

במילים אחרות, מותר לסנהדרין לגזור דין מוות למי שחטא כלפי אלוהים, בדיוק מה ש- Totah אמר שמותר רק לאלוהים ואסור לבני האדם. או אולי חברי הסנהדרין הם אלוהים?

איסתרא, אל נא תכניס לי מילים לפה: אתה הצגת אותי כמכלילן, לא כך האמת לא אמרתי בשום מקום שדעה זו תקפה לגבי כל הפירות והירקות.

אז לא הבנת אותי.

מצד אחד אתה טוען שאלוהים נותן הוכחות ברורות לכך שהוא הבורא, למשל הקרמבולה. מצד שני אתה אומר שאלוהים לא נותן הוכחות כדי שאנשים יאמינו בו מרצונם ולא כי אין להם ברירה. והרי שתי הטענות האלו סותרות זו את זו!

יא חביבי, כשאמרתי "אצל האתאיסטים ב"קהילה המדעית" כל שסבור אחרת הוא חוצפן וכל מיני". בסה''כ נתתי תשובה זהה בניסוחה ל Art tatum שאמר: "אצל החרדים ב"דת" כל שסבור אחרת הוא חוצפן וכל מיני".

תאר לעצמך שחו"ח אתה נשפט על על שנסעת באור אדום. השוטר שתפס אותך מעיד שהוא ראה אותך עושה את זה. האם תאמר לשופט "כבודו, אני ראיתי את השוטר נוסע באור אדום"? כמובן שלא. כלומר, אני מקווה לטובתך שלא 8). Art אמר את זה? תראה לו שהוא טועה או תסביר לו מדוע המשמעות של זה שונה ממה שהוא חושב שהיא. אתה לא יכול להמציא טענות.

כבר הערתי לך בעבר על כך שאינך מתייחס לפסקאות בשלמותם אלא לשורות לטעמך.

אני מתייחס לכל מה שיש לי דברים לומר עליו. למה אני צריך להתייחס גם לדברים שאין לי מה לומר עליהם? מצד שני, גם לך אין שום בעיה להתייחס רק לחלקי פסקאות שלי.

מתי שמעתי על אדם כזה שהותקף?

זה קורה המון. הרי נתתי אפילו את עצמי כדוגמה.

לא הייתי צריך לשמוע על כזה, וגם לא בדת. למרות הכל - אלוהים אמר לא לרצוח, אמר לכבוד ולשמוע את כל הדעות ואם אינן נכונות להסביר מדוע אז למרות הכל, אלוהים אינו אשם. אלו המורים הרוחניים שעיוותו דבריו.

ועדיין, לא תשמע על פמיניסטית שמטמינה פצצות במכוניותיהם של אלו שמפגינים לפני מרפאות שמבצעות הפלות. אבל דתיים שמטמינים פצצות במכוניותיהם של רופאים שמבצעים הפלות דווקא יש. כי תרבות אחת מוכנה לקבל ביקורת ומכבדת שונות והשניה לא.

אגב, למה אף אחד לא מסביר לי איך הטענות שלכם מתיישבות עם אליהו וארבע-מאות כהני הבעל? אליהו שמע את דעתם, הוכיח שהם טועים - ואז שחט אותם. ובסוף עלה לשמיים.

אמרתי שהתאוריה היא סופר שהותאם וממשיך להיות מותאם למה שהקהילה המדעית תופסת כ"ממצאים" (שיעני נמצאים שם רק בשבילה).

לא הבנתי. בכל מקרה, ככל שמידע שלנו מתרחב, כך אנחנו מוצאים עוד ועוד אישושים לתורת האבולוציה.

אה ולהגיד מצד אחד שבראשית הזמן לא התקיים חומר ביקום. ומצד שני שפתאום כן הופיע חומר והגענו לאן שהגענו זה כן אינטלגנטי לדעתך? - לדעתי לא.

מי אמר את זה? לפני הזמן לא היה חומר. הזמן והמרחב משולבים זה בזה והופיעו ביחד. במילים אחרות, החומר היה קיים תמיד, החל מזמן אפס. הטענה שלך, בהנחה שאתה אחד מאותם הדתיים שרואים במפץ הגדול חיזוק לסיפור הבריאה היא שאלוהים היה קיים עוד לפני הזמן, וזה קצת מוזר.

אל תחקור אותי על תאוריית מרכבות האלים - תחקור את חסידיה.

לא צריך לחקור אותם. אני מכיר אותה ויכול לומר לך שהיא מופרכת. בכל מקרה היא לא פותרת את שאלת הופעת האינטליגנציה, רק מעמידה פנים שהיא פותרת אותה בכך שהיא דוחפת אותה שלב אחד אחורה - במקום שהתבונה תופיע מאליה אצל בני האדם, היא מופיעה מאליה אצל החייזרים.

לא שמעתי על 4 מיתות דין, לא יודע מהן.

נו, לכן הבאתי קישור! זה לא ארוך.

אני יודע שבחוקת העל כתוב "לא תרצח". ושמותר לך להרוג רק את מי שבא להורגך.

מה עוד אני צריך חוץ מיזה?.

חוקת העל היא תקנון האתר - האם תקשיב לתקנון הפורום או לתקנון האתר?.

לקרוא את התנ"ך? יש לא מעט דוגמאות לאנשים שהרגו שלא בהגנה עצמית ועדיין נחשבים לצדיקים טהורים. לעזאזל, יש אפילו מצווה לבצע רצח עם!

לטעמי לחשוב שהחומר תמיד היה מבלי שמשהו יהייה אחראי לו (סיבה מסויימת) זה לא רציונאלי.

ולחשוב שאלוהים, שמורכב לאין שיעור מהחומר, קיים תמיד נשמע לך רציונאלי? משהו מאוד לא בסדר ברציו שלך אם כן.

אויי נו בחייאת דינאק, תהייה רציני - "הידע המדעי" ו "כרגע" - שהמדע יודה כבר שאין ואין דרך אחרת. אם לא היה כלום, לא היה כלום. סוף סיפור.

למה?

והנה ירית לעצמך בפה. אמרת "אנחנו ידועים בוודאות שאנרגיה קיימת אבל אין שום ראיה שקיימת ישות כל יכולה. הנסיון שלך להכשיל אותי עם ההכלה חסרת-השחר הזאת הוא כושל ומופרך מיסודי.

זו באמת הכללה חסרת שחר, אבל זו ההכללה שלך...

ראה איזה פנאט אתה. אינך שולל קיום של אנרגיה אך שולל את האפשרות לקיומה של ישות כל יכולה (שמטבעה ככל הנראה אינה חומרית אלא אנרגיה - אם כי יכולה להתגלות כגשמיות).

זוכר? אתה כתבת את זה.

הישות הכל יכולה - אתה יכול לכנות אותה אנרגיה. אתה יכול לכנות אותה Spirit. קיימות אנרגיות - הכלת את כולן ל"אנרגיה" - אך איננו מכירים את כל האנרגיות.

חבל שאתה לא יודע על מה אתה מדבר. אין דבר כזה "אנרגיות" - יש אנרגיה. הכל צורות שונות של אותו הדבר. אגב, גם חומר ואנרגיה הם אותו הדבר - בטח שמעת על E=mc^2, כך שלומר שאלוהים הוא אנרגיה ולא חומר זה קצת חסר משמעות.

אם הכוונה שלך ב"לפקפק" אינה "לפסול" אז גם בדת מותר לך - הדבר היחיד שאסור לך או שאינך יכול לפסול גם אם אתה רוצה זה אלוהים.

אבל במדע מותר לך לפקפק בהכל, ללא סייגים. ובכלל, מתי בפעם האחרונה שמעת רב שמכריז שגילה טעות באחד מעיקרי הדת ומצליח לשכנע את כלל הממסד הדתי שצריך לשנותו? לא חסרות דוגמאות כאלו במדע. איינשטיין, למשל, שינה את תפיסת העולם שהיתה קיימת מאז ימי ניוטון.

פורסם

אכן למוחמד היתה כוונה טובה.

הוא היה גוי שהתחתן עם חדיג'ה שהיתה "חניף" (חניפיה) - מונותאיסט, היא הפכה כזו בגלל דודה הנוצרי.

מוחמד שבא משבט קוריש הפגאני הבין בתוך תוכו שהאמת היא עם היהודים והנוצרים - מבחינת האמונה בנותן התורה.

הוא הבין שהשבט שלו מתפלל לאלילים - להבל ולריק, ואיתם ביחד כל השבטים הפגנאים בחצי האי ערב.

הוא הכריז על עצמו כנביא, המשיך תוך כדי הכריזמטיות שלו בעודו כותב את הקוראן תוך כדי שדידה\העתקה של הכתבים היהודים\נוצריים ושיכתובם לטעמו\טובתו\מטרתו. וניסה דרך הקוראן לאחד את הערבים - היהודים, הנוצרים, הזורואסטרים והפגנאים עובדי האלילים (ששבטיהם היו מסוכסכים זה עם זה) לאמונה באל אחד.

האמונה בנותן התורה.

מכאן שלא היתה לו כוונה רעה.

פורסם

איסתרא חחחחח תאמין לי אתה היחיד ששוה להתאמץ בשבילו(מחמאה)

בכל אופן

בקשר לעניין שלא יצא שום רב "נחשב" , בזה אתה צודק, אך לא לגמרי

רוב הרבנים האמיתיים ( לא אלו שמופיעים בטלויזיה ) שנושאים את דבריהם יגידו שזהו חילול גמור

וכן כן, רבנים חרדיים

ואגב, נאמר שבביאת משיח, יוודע לעם שאלו שהיה נראה שהם צדיקים (קרי רבנים "נחשבים") הם בעצם השם ירחם ויציל

ודוקא אלו שלא שומעים עליהם (קרי רבנים לא "נחשבים") יתגלו כצדיקים גדולים

עוד משהו בקשר למיתת בית דין, אני אשאל אותך שאלה, על מנת שיובא אדם מסויים למצב בו הוא נידון למוות

תגיד לי איזה שלבים הוא צריך לעבור?

פורסם
מצד אחד אתה טוען שאלוהים נותן הוכחות ברורות לכך שהוא הבורא, למשל הקרמבולה. מצד שני אתה אומר שאלוהים לא נותן הוכחות כדי שאנשים יאמינו בו מרצונם ולא כי אין להם ברירה. והרי שתי הטענות האלו סותרות זו את זו!

לא הבנת אותי, ישנן הוכחות ברורות (לעיני המאמינים) וישנן שאינן כאלה. הקיים מגוון מאד - לפה ולשם.

זה קורה המון. הרי נתתי אפילו את עצמי כדוגמה.

אז נפלת על אנשים לא ישרים שכנראה שכחו שמלך המשפט הוא אלוהים ולא הם עצמם.

ועדיין, לא תשמע על פמיניסטית שמטמינה פצצות במכוניותיהם של אלו שמפגינים לפני מרפאות שמבצעות הפלות. אבל דתיים שמטמינים פצצות במכוניותיהם של רופאים שמבצעים הפלות דווקא יש. כי תרבות אחת מוכנה לקבל ביקורת ומכבדת שונות והשניה לא.

אוייי בחייך...שנינו יודעים מה עובר במוח של אותה פמיניסטית לגבי הדתיים. שנינו יודעים שרוב האתאיסטים בארץ אינם מכבדים ואף שמים ללעג את התאיזם בכללותו, כמו שהבאת את עצמך כדוגמה להתנקלות מצד דתיים. אני מביא את עצמי כאדם שמכיר את הפורומים השונים בנושאי דת ואמונה וראה את פרצופם הפחדני, מתנשא, פלצני, וגס רוח של האתאיסטים (אינני מכליל חלילה פשוט רובם היו כאלה).

מי אמר את זה? לפני הזמן לא היה חומר. הזמן והמרחב משולבים זה בזה והופיעו ביחד. במילים אחרות, החומר היה קיים תמיד, החל מזמן אפס. הטענה שלך, בהנחה שאתה אחד מאותם הדתיים שרואים במפץ הגדול חיזוק לסיפור הבריאה היא שאלוהים היה קיים עוד לפני הזמן, וזה קצת מוזר.

אתה לא הבנת אותי - מנין אתה יודע שזמן וחומר אינם נפרדים?, מנין אתה יודע שחומר היה תמיד - אתה מסיק דברים לנוחיתך - ואתה יכול לאמר שאני מסיק לנוחיותו שהכל התחיל מתישהו מתוקף משהו שאינו חומרי (ושהוא כל יכול) זתומרת: אינו חייב לשרור במרחב כלשהוא כמונו.

לקרוא את התנ"ך? יש לא מעט דוגמאות לאנשים שהרגו שלא בהגנה עצמית ועדיין נחשבים לצדיקים טהורים. לעזאזל, יש אפילו מצווה לבצע רצח עם!

מצווה?, :nono: ישנו ציווי אלוהי למחות את עמלק ועל כך דשנו בעמוד קודם.

ולחשוב שאלוהים, שמורכב לאין שיעור מהחומר, קיים תמיד נשמע לך רציונאלי? משהו מאוד לא בסדר ברציו שלך אם כן.

זה ממש לא פשוט כמו שעשית את זה ואתה גם יודע את זה, לא רק שאתה מעוות את הדברים - אתה יודע היטב למה התכוונתי וכן לטעמי זה רציונלי לחלוטין - לא רק מתוקף מחשבה זו אלא מתוקף סיבות נוספות ורבות.

חבל שאתה לא יודע על מה אתה מדבר. אין דבר כזה "אנרגיות" - יש אנרגיה. הכל צורות שונות של אותו הדבר. אגב, גם חומר ואנרגיה הם אותו הדבר - בטח שמעת על E=mc^2, כך שלומר שאלוהים הוא אנרגיה ולא חומר זה קצת חסר משמעות.

אני בוחר לא להגדיר את זה כמוך, אני בוחר לאמר שיש אנרגיות, ישנה מורכבות מטא-פיזית אדירה משאתה יכול לאתר בעולם הזה.

פורסם

נו שויין - היגענו , הכל זו השאלה על הבחירה ? ( :nono: )

השאלה היא לא הבחירה , השאלה היא על לקיחת האחראיות על הבחירות שאדם מבצע !

והאדם המצטרף לדת ממוסדת איננו לוקח את האחראיות על הבחירה שלו

{ הוא קונה ( ליכאורה ) תעודת אחראיות ( כמו השהידים שהיו פיזית מצוידים בתעודות שמבטיחות להם כניסה לגן עדן או ההבטחה של מצביעים למיפלגה מסוימת שהם יכנסו לגן עדן באם יצביעו עבור אותה מפלגה וגם בנצרות יש יכולת לכומר להעניק גן עדן למי שמכפר על חטאיו ברגע מותו - וידוי ) }

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים