עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

מבין, תקרא את כל הנושא של הפסוק ותראה שהפסוק מדבר על המצוות המעשיות שאסור להוסיף עליהם או לגרוע.כמו 4 חוטי הציצית אסור להוסיף ל-5 חוטים או להוריד ל3.וכו..

לי יקח זמן לחפש לך את זה בדיוק, אבל עד מחר אני ימצא.[יותר נכון כרגע אין לי כוח לחפש]

רוני.

אם שישה סדרי משנה הן התיעוד היחיד שלנו לאותה מסורת\תורה שבעל-פה.. מדוע אנחנו צריכים ספרות רבנית?, מהיא נותנת לנו?.

דוגמא לגמרא:[תלמוד]

רבי יהודה הנשיא, עורך המשנה, אסף משניות, שהן הלכות פסוקות, וקבע אותם במשנה. חכמי דורו ואילך, ישבו ודנו בכל משנה, בכל פסק הלכה ובכל מחלוקת, וביררו אותו - באיזה מקרה מדובר, מהם התנאים שלו, מה מקור הדין, איך הוא מסתדר עם מקורות חולקים, מה עושים במקרים אחרים דומים, וכו´. עורכי התלמוד אספו את כל הדיונים, הדעות השונות והמחלוקות, ערכו אותם וסידרו אותם בגמרא. [זה די בקיצור]

יש לצפייה 3 חלקים [תאמת שלא ראיתי ]

אבל נראה לי כאן הרב זמיר מפרט

http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=9340

http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=9341

http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=9342

דרך אגב אמרתי לך את זה כבר "תותח" אתה לא נמצא במסגרת דתית לכן אתה לא מכיר את המושגים מה זה גמרא בדיוק וכו..

• תגובות 4.6k
  • צפיות 449.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

כתוב כל אשר אני מצווה אתכם.

יש 613 מצוות. לא תבשל גדי בחלב אמו זה מעשי. אם זה לא מעשי אז מה זה? :xyxthumbs:

פורסם

עד לאן הגעתי אתמול? אה, הנה זה:

אתאיסט מוחלט רואה עצמו כבעל חיים ככל אחר -

לא נכון. אתאיסט רואה עצמו כבעל חיים עם מודעות עצמית, אינטליגנציה ויכולת להתעלות מעל לדחפים שלו.

לא יפריע לו לרצוח או לבשל את שכנו לארוחת ערב אלא אם כן יפצירו בו מגיל קטן שאין זה בסדר.

אותו דבר עם תרבויות אתאיסטיות - לא היה גבול לאכזריות.

שטויות. כמה תרבויות אתאיסטיות כבר בדקת? בכמה מהן אנשים רצחו ובישלו את שכניהם?

קח למשל את הודו או סין, שתי מדינות שהיו בהן תרבות משגשגת מאות ואלפי שנים לפני שהמיסיונר הראשון הגיע אליהן כדי להפיץ בהן את המוסר היהודו-נוצרי: האם אנשים נהגו לרצוח את שכניהם בתרבויות באלו? מה פתאום.

במילים אחרות, אתה מנסה להוכיח את הטענה שלך על ידי התעלמות מהמציאות.

תרבות שמקשיבה למילה במילה שהאל אמר - אין בה אכזריות - אין בה גנבות, אין בה רצח, אין בה שום מעשה אסור. אבל חייב להיות איזון בין טוב ורע, לא?.

באמת? אז אליהו, ששחט 400 כהני בעל אחרי שהוכיח שאלילם הוא אל שקר, לא נהג באכזריות ולא רצח? מה עם "תמחה את זכר עמלק", בו מצווים בני ישראל להשמיד כל אדם מזרע עמלק, כולל נשים, ילדים וזקנים, גם מאות שנים אחרי שהעמלקי האחרון שחי בתקופה בה עמלק התקיפו את בני ישראל כבר מת?

רוצה עוד או שזה מספיק לך?

נניח וכל אוכלוסיית העולם היתה אתאיסטית,ולא היו 5 מליארד מונותאיסטים אברהמים, והגענו למצב שכל תרבות בנתה את חוקיה באקראיות - תרבות אחת היתה טוענת שבסדר יהיה לרצוח בעוד שתרבות אחת היתה אוסרת רצח בכל תוקף, תרבות אחת תגרוס שלגנוב זה בסדר והשנייה תחשוב שמותר לנאוף כמה שרוצים.

אבל זה לא יקרה ככה. אף אחד לא בוחר חוקים באקראי; בוחרים חוקים שיאפשרו את קיום החברה. אם אתה בוחר חוקים שלא מאפשרים את קיום החברה, החברה לא מתקיימת. איך בני אדם בכל מקום יודעים לאכול מזון ולא חול? הרי יש הרבה יותר חול ממזון. זה בגלל שאנשים לא בוחרים מה לאכול באקראי. אלו שכן בוחרים באקראי בד"כ בוחרים בדברים שהם לא יכולים לאכול ומתים, כך שהבעיה נפתרת (ונפטרת 8)) מאליה.

אותו הדבר נכון בקשר לחוקי החברה והמוסר. בהחלט יכולים להיות ואריציות שונות, נאמר כמה נשים יכול אדם לשאת (או כמה גברים יכולה אישה לשאת), אבל חוקים אחרים כמו "לא תגנוב" קיימים גם בתרבויות שמעולם לא שמעו על משה או על אברהם. כי חברה בה כל אחד יכול לגנוב או לרצוח לא תשרוד הרבה זמן.

בעשרת הדברות כתוב לא תרצח - אלו היו "מורים רוחניים" שעל יוזמתם בלבד קראו תיגר על אלוהים ואמרו לחסידיהם "אני מרשה לכם לרצוח" - החסידים שהיו תחת השפעת טראנס - רצחו. אי אפשר להאשים את אלוהים.

שוב, מה עם "תמחה את זכר עמלק", שהיא מצווה מאלוהים? ראה, למשל, שמואל א פרק טו, פסוקים ב-ג:

http://www.mechon-mamre.org/i/t/t08a15.htm

כ??ה א?מ?ר, י?הו?ה צ?ב?או?ת, פ??ק?ד?ת??י, א?ת א?ש??ר-ע?ש??ה ע?מ?ל?ק ל?י?ש??ר?א?ל--א?ש??ר-ש??ם לו? ב??ד??ר?ך?, ב??ע?ל?תו? מ?מ??צ?ר?י?ם.

ע?ת??ה ל?ך? ו?ה?כ??ית?ה א?ת-ע?מ?ל?ק, ו?ה?ח?ר?מ?ת??ם א?ת-כ??ל-א?ש??ר-לו?, ו?ל?א ת?ח?מ?ל, ע?ל?יו; ו?ה?מ?ת??ה מ?א?יש? ע?ד-א?ש???ה, מ?ע?ל?ל ו?ע?ד-יו?נ?ק, מ?ש??ו?ר ו?ע?ד-ש??ה, מ?ג??מ?ל ו?ע?ד-ח?מו?ר

מאות שנים אחרי אותה התקפה, כשכל מי שהיה מעורב בה כבר מזמן מת, אלוהים מצווה על בני ישראל להרוג את כל בני עמלק, כולל נשים וילדים.שאול הפסיד את המלוכה בגלל שלא הרג את אגג, מלך עמלק, ובגלל שלא השמיד את כל מקנה עמלק. לא תרצח, למעט במקרים החריגים שמצויינים להלן...

התעייפתי. המשך יבוא.

פורסם

דת היא איננה מושחתת, אנשים הם מושחתים.

אוקי, אבל מי כתב את הדת? הרי אם אנחנו אומרים שהדת היא המקור לאנשים מושחתים, הרי אנשים מושחתים היו צריכים לכתוב אותה, לא?

שהרי האנשים המושחתים מנצלים אנשים תמימים ע"י הדת.

אני אולי נאיבי אבל מנסה להבין.

אני לא מנסה לעשות חשבון של אנשים אחרים. זה אתה עשית ואני מנסה להבין מאיפה אתה הבנת את זה.

אם הפירושים נעשים לטובת "המורים הרוחניים ", אתה יכול להביא לי דוגמא?

אם הדת היא שיטה כלכלית כללית, אז היא שיטה ממש דפוקה ומי שחשב עליה כשיטה כלכלית כללית הוא ממש טיפש.

"כל אדם שפוי לא יעשה זאת מפני העובדה הפשוטה ----- הוכחות "

לא מבין למה אתה מתכוון.

אז הרבנים הם לא שפויים? ומה הקשר בין זה לבין הוכחה? אבל כתבת שהטריק הוא להכריז על המורה הרוחני כסוג של אלוהים.

אז אני לא מבין מה אתה מנסה לומר.

אני אישית לא שמעתי רב שאומר "אני יודע מה הבורא רוצה"

"דבר לא פחות חשוב המורים תמיד יגידו שהם יודעים מה אלוהים רוצה ( מה שהם רוצים קרי לשלוט כסף וכח ) אבל אף פעם לא יקחו את מקומו כי הם לא רוצים להתחשבן עם המאמינים עם הפשלות של אלוהים" . כאילו...ראש ממשלה כזה? כי בשביל זה לא צריך להיות דתי, בשביל זה צריך להיות חילוני.

מאמינים לא מתפללים למורה שלהם... מאיפה אתה הבאת את זה? יש לך דוגמא?

פורסם

עד לאן הגעתי אתמול? אה, הנה זה:

לא נכון. אתאיסט רואה עצמו כבעל חיים עם מודעות עצמית, אינטליגנציה ויכולת להתעלות מעל לדחפים שלו.

תודה באמת שאתה מדבר בשם כל האתאיסטים.

מודעות עצמית, מצפון, אינטלגנציה עילאית אין ספור משל כל בעל חיים אחר, יכולת תקשור עילאת באותה רמה, יכולת להתעלות על דחפיו ולהקשיב למילת בוראו - אל תזלזל בעצמך איסתרא, אתה אפילו יותר ממה שתארת. הכל שכיח.. (את התשובה שלי כבר יש לי).

שטויות. כמה תרבויות אתאיסטיות כבר בדקת? בכמה מהן אנשים רצחו ובישלו את שכניהם?

נתתי דוגמה, בעל החיים "האתאיסט" שרואה עצמו ככזה יוצא מנקודת הנחה שכולנו חיות בג'ונגל. כתבתי את מה שכתבתי בעודי מדמיין ג'ונגל בו חיים אתאיסטים אחד עם השני. היות ואין להם חוק או בסיס מוסרי (כמו שיש להם בחברה המערבית) הסיוכיים שיאכלו איש את רעהו יותר מגבוהים - לטעמי.

באמת? אז אליהו, ששחט 400 כהני בעל אחרי שהוכיח שאלילם הוא אל שקר, לא נהג באכזריות ולא רצח? מה עם "תמחה את זכר עמלק", בו מצווים בני ישראל להשמיד כל אדם מזרע עמלק, כולל נשים, ילדים וזקנים, גם מאות שנים אחרי שהעמלקי האחרון שחי בתקופה בה עמלק התקיפו את בני ישראל כבר מת?

בקשר לאליהו אני לא יודע, אני לא מכיר את הסיפור - אני רק יודע שבתורה אין מעשה ללא סיבה מספקת (בידיעה שבעולם זה יש טוב ורע ואין הבדל בין השניים, לא לאלוהים לפחות)

בקשר לעמלק - זה היה ציווי אלוהי. אלוהים הוא בעל כל הקיים. הוא בעל כל החומריות. מלבד נשמותינו.. אנו חומר ותו לא. אם אלוהים מואס ביצור חי כלשהוא כבעליו הוא יכול להעלים אותו - בין אם זה הוא עצמו או בין אם הוא ציווה את בני ישראל (כדי להכין אותם עצמם למלחמות עתידיות? - כמה שהפילוסופיה הזאת מסורבלת) וכתבתי את מה שכתבתי לפני הגרשיים האלה רק כדי להמחיש לך מהן היכולות של אלוהים - ישות כל יכולה - יש אין ספור תכלית בצמד המילים האלה.

אבל זה לא יקרה ככה. אף אחד לא בוחר חוקים באקראי; בוחרים חוקים שיאפשרו את קיום החברה. אם אתה בוחר חוקים שלא מאפשרים את קיום החברה, החברה לא מתקיימת. איך בני אדם בכל מקום יודעים לאכול מזון ולא חול? הרי יש הרבה יותר חול ממזון. זה בגלל שאנשים לא בוחרים מה לאכול באקראי. אלו שכן בוחרים באקראי בד"כ בוחרים בדברים שהם לא יכולים לאכול ומתים, כך שהבעיה נפתרת (ונפטרת 8)) מאליה.

תודה לאל, יש לנו תבונה. - מנין הגיע התבונה?. למה דברים התפתחו כמו שהם התפתחו? - מכל הבחינות?.

אותו הדבר נכון בקשר לחוקי החברה והמוסר. בהחלט יכולים להיות ואריציות שונות, נאמר כמה נשים יכול אדם לשאת (או כמה גברים יכולה אישה לשאת), אבל חוקים אחרים כמו "לא תגנוב" קיימים גם בתרבויות שמעולם לא שמעו על משה או על אברהם. כי חברה בה כל אחד יכול לגנוב או לרצוח לא תשרוד הרבה זמן.

זה שבני אדם הגיעו להבנה כזאת או אחרת (בין אם זהה למוסר האלוהי ובין אם הפוכה ממנו ב180 מעלות) עדיין לא סותר את האפשרות שהמוסר האלוהי ניתן בסיני והוא העילאי ביותר - לפחות לבני האדם שעל הפלנטה הזו.

דעה נוספת: אם התכוונת לחמורבי - התרבות שלו מושתת על מסורת שעברה עוד מאבותיו דרך "שבעה מצוות בני נח" - שלמעשה תרמו לעיצוב החברתי של תרבויות עתיקות שונות במזה"ת.

שוב, מה עם "תמחה את זכר עמלק", שהיא מצווה מאלוהים? ראה, למשל, שמואל א פרק טו, פסוקים ב-ג:

http://www.mechon-mamre.org/i/t/t08a15.htm

מאות שנים אחרי אותה התקפה, כשכל מי שהיה מעורב בה כבר מזמן מת, אלוהים מצווה על בני ישראל להרוג את כל בני עמלק, כולל נשים וילדים.שאול הפסיד את המלוכה בגלל שלא הרג את אגג, מלך עמלק, ובגלל שלא השמיד את כל מקנה עמלק. לא תרצח, למעט במקרים החריגים שמצויינים להלן... התעייפתי. המשך יבוא.

אני מחר אסתכל על זה. הגיע הזמן לישון, לילה טוב.

פורסם

דת היא בהחלט מושחתת מכיוון שהיא מיושמת תמיד ע"י אנשים מושחתים. - והרי אין דת ללא בני אדם.

מתי בדיוק אלוהים ביקש מבני האדם להתחיל דת כלשהי?

האם אלוהים ברא יהודים בלבד?

אלוהים חפץ בליבו של האדם, כאשר מתוך אמונתו ורצונו ללכת אחרי האל ולעשות את רצונו מעשיו באים לידי ביטוי כפירות של עונג.

ולא להיפך, לעשות מעשים ומצוות כי חייבים וכי ככה הרב\אפיפיור\שייח אמר, וכשאף אחד לא שם לב אז מסלפים, מרמים ונותנים למעשים הרעים לצאת כשחשוך שאף אחד לא רואה...

פורסם

zam

אתה צריך להיות טבח - כי אתה עושה ואחאד סלט - אז תקרא שוב את מה שכתבתי ויותר בזהירות ואני אגיב לך בעדינות -

הדת היא מכשיר

היא מוצר

היא איננה מושחתת

היא עסק לכל דבר דבר ועיניין

אתם חושבים שהיא מושחתת בגלל שאתם נאיבים ( כבשים ) שחושבים שהדת היא התרופה למחלת הנפש שלכם ומתעוררים כאשר נשארתם בלי כלום ( בדרך כלל מאוחר מידיי אם איי פעם ) הדת היא עסק שמספק מוצר צריכה - למה אתם חושבים שזה צריך לבוא בחינם ???

היום הלכתם למכולת וקניתם מה ? נניח כל מוצר ,

מה חשבתם כמה בעל החברה שיצרה את המוצר הרוויח ? אני מהמר שחשבתם על עצמכם וכמה אתם צריכים את המוצר הזה , יהיה זה מוצר אוכל או ניילון ניצמד או תחבושות הגיניות וכו' .

פורסם

דת היא בהחלט מושחתת מכיוון שהיא מיושמת תמיד ע"י אנשים מושחתים. - והרי אין דת ללא בני אדם.

מתי בדיוק אלוהים ביקש מבני האדם להתחיל דת כלשהי?

האם אלוהים ברא יהודים בלבד?

אלוהים חפץ בליבו של האדם, כאשר מתוך אמונתו ורצונו ללכת אחרי האל ולעשות את רצונו מעשיו באים לידי ביטוי כפירות של עונג.

ולא להיפך, לעשות מעשים ומצוות כי חייבים וכי ככה הרב\אפיפיור\שייח אמר, וכשאף אחד לא שם לב אז מסלפים, מרמים ונותנים למעשים הרעים לצאת כשחשוך שאף אחד לא רואה...

איתן אני מתפלא עליך.

שכחת שיש עשרת הדברות? - חוקת העל?.

שכחת שיש בתורה 613 מצוות?.

פורסם

אוקי, אבל מי כתב את הדת? הרעיון של הדת נהגה כניראה מאז תחילת האדם - את מיסוד הדת קבעו האנשים הדומיננטים שמצויים בכל חברה כניראה בזמן היתקבצות בני האדם בצורה חברתית ואת החוקים שלה קובעים וקבעו המורים הרוחניים של כל קבוצה הרי אם אנחנו אומרים שהדת היא המקור לאנשים מושחתים, הרי אנשים מושחתים היו צריכים לכתוב אותה, לא? זה לא קשור בכל דור יש אנשים מושחתים ואנשים שאינם מושחתים - הפירוש שלהם לחוק הוא הנתיב שאליו הם מוליכים את השחיתות שלהם או את הטוב לב שלהם

שהרי האנשים המושחתים מנצלים אנשים תמימים ע"י הדת. אנשים מושחתים מנצלים אנשים תמימים בכל שטח בחיים - גם בפוליטיקה וגם בעסקים וגם סתם כגונבים לך את החניה או סתם פשיעה רגילה - האנשים הם המושחתים !

אני אולי נאיבי אבל מנסה להבין. אני לא יודע אם נאיבי היא ההגדרה המדוייקת :nixweiss:

אני לא מנסה לעשות חשבון של אנשים אחרים. זה אתה עשית ואני מנסה להבין מאיפה אתה הבנת את זה. אתה חושב שמישהו מבין את הכוונות שלך ??? מבינים בקושי את מה שאתה כותב - הכוונות שלך הן בראש שלך בלבד - תהיה יותר ממוקד וברור ומלבד זה אתה לא מבין את עצמך - אז אתה מנסה להבין מישהו אחר ???.

אם הפירושים נעשים לטובת "המורים הרוחניים ", אתה יכול להביא לי דוגמא? כל עיניין התרומות שהיו צריכים ללכת לבית המקדש הולכים ל"מורים הרוחניים " מעשרות וכו'

אם הדת היא שיטה כלכלית כללית, אז היא שיטה ממש דפוקה ומי שחשב עליה כשיטה כלכלית כללית הוא ממש טיפש. נהפוכו הוא גאון - לתת לך כלום ולקחת הכל ועוד אתה אומר לו תודה זו השיטה הכלכלית הדתית

לא מבין למה אתה מתכוון.

אז הרבנים הם לא שפויים? ומה הקשר בין זה לבין הוכחה? אבל כתבת שהטריק הוא להכריז על המורה הרוחני כסוג של אלוהים.

אני אישית לא שמעתי רב שאומר "אני יודע מה הבורא רוצה" תקרא את הפוסטים של המיסיונר - תראה שהוא טוען שהוא יודע מה היא האמת ואם הוא יודע מה היא האמת הרי עליך לעשות זאת . ומלבד זאת העולם הרבה יותר גדול ממה שאתה שומע ורואה .

"דבר לא פחות חשוב המורים תמיד יגידו שהם יודעים מה אלוהים רוצה ( מה שהם רוצים קרי לשלוט כסף וכח ) אבל אף פעם לא יקחו את מקומו כי הם לא רוצים להתחשבן עם המאמינים עם הפשלות של אלוהים" . כאילו...ראש ממשלה כזה? כי בשביל זה לא צריך להיות דתי, בשביל זה צריך להיות חילוני. :s07: :s07: :s07:

מאמינים לא מתפללים למורה שלהם... מאיפה אתה הבאת את זה? יש לך דוגמא? סתם דוגמא : השטטחות על קברים למיניהם .

:xyxthumbs:

פורסם

פתחתי פורום חדש המבקר ודן בטענות האתאיזם של ויקיפדיה - לאור הכפייה האתאיסטית שמתחוללת שם מזה מספר שנים. נדון על טענות אלו, על התנהלות האתר הצבועה שלהם, על חוצפתם ועל ערכים המתקשרים לאותו נושא.

http://freeforum.co.il/forums/abu_musa/viewforum.php?f=2&sid=04b367ca14e18f7a1eb202985f4fb234

דיון נעים ופורה.

פורסם

אבו מוסה ???

מה יש לך מ ק ר מ ב ו ל ה ?

פורסם

zam

אתה צריך להיות טבח - כי אתה עושה ואחאד סלט - אז תקרא שוב את מה שכתבתי ויותר בזהירות ואני אגיב לך בעדינות -

תודה. אני באמת אוהב לאכול (כשר) ואני דווקא טוב בבישול

טוב, אני אקרא שוב יותר בזהירות כדי שתוכל להגיב בעדינות

הדת היא מכשיר מכשיר של מה? אולי להכנת סלט?

היא מוצר מוצר של מה?

היא איננה מושחתת אחלה. אם כן הדת היא לא הבעיה אלא מי שמיישם אותה. הלא כן?

היא עסק לכל דבר דבר ועיניין תגדיר עסק. בניין? אולי טבחות? זו הכוונה? ותן דוגמא איך זה מתבטא בשטח

אתם חושבים שהיא מושחתת בגלל שאתם נאיבים ( כבשים ) שחושבים שהדת היא התרופה למחלת הנפש שלכם ומתעוררים כאשר נשארתם בלי כלום ( בדרך כלל מאוחר מידיי אם איי פעם ) הדת היא עסק שמספק מוצר צריכה - למה אתם חושבים שזה צריך לבוא בחינם ???

אני מעולם לא טענתי שהיא מושחתת. זה אתה אמרת.

אז מי שמאמין בתורה הוא נאיבי כלומר כבשה ? אגב אין צורך לכנות בשמות או לרמוז על מחלות נפש . אם אין מה לומר פשוט שותקים,

ויש כמה שהשתיקה יפה להם (ציטוט מחז"ל, אתה מוזמן להתעלם ממנו)

אגב הדבר היחיד שדת סיפקה לי הוא, הרבה שלוות נפש, אורך רוח, אהבת ועזרה לזולת.

אף אחד לא דרש ממני כסף עד היום. מדיי פעם בבית כנסת יש התרמות עזרה לניתוחים או חולים כאלו ואחרים,

לפעמים הכנסת כלה או עזרה לעניים. לי יצא לתרום סכומים של 20 עד 100 ש"ח, לזה אתה מתכוון?

היום הלכתם למכולת וקניתם מה ? נניח כל מוצר ,

מה חשבתם כמה בעל החברה שיצרה את המוצר הרוויח ? אני מהמר שחשבתם על עצמכם וכמה אתם צריכים את המוצר הזה , יהיה זה מוצר אוכל או ניילון ניצמד או תחבושות הגיניות וכו' .

אני קניתי לחם ולא ממש חשבתי על משהו. אה...בעצם כן. חשבתי לעצמי

ואני מצטט:"אני מאחר לעבודה, רק שלא יחשב לי כגזל".

אני דיי בטוח שזה מה שחשבתי

דת היא איננה מושחתת, אנשים הם מושחתים.

אוקי, אבל מי כתב את הדת? הרי אם אנחנו אומרים שהדת היא המקור לאנשים מושחתים, הרי אנשים מושחתים היו צריכים לכתוב אותה, לא?

אני לא מנסה לעשות חשבון של אנשים אחרים. זה אתה עשית ואני מנסה להבין מאיפה אתה הבנת את זה.

אם הדת היא שיטה כלכלית כללית, אז היא שיטה ממש דפוקה ומי שחשב עליה כשיטה כלכלית כללית הוא ממש טיפש.

לא מבין למה אתה מתכוון.

"דבר לא פחות חשוב המורים תמיד יגידו שהם יודעים מה אלוהים רוצה ( מה שהם רוצים קרי לשלוט כסף וכח ) אבל אף פעם לא יקחו את מקומו כי הם לא רוצים להתחשבן עם המאמינים עם הפשלות של אלוהים" . כאילו...ראש ממשלה כזה? כי בשביל זה לא צריך להיות דתי, בשביל זה צריך להיות חילוני.

אוקי, אבל מי כתב את הדת?

הרעיון של הדת נהגה כניראה מאז תחילת האדם - את מיסוד הדת קבעו האנשים הדומיננטים שמצויים בכל חברה כניראה בזמן היתקבצות בני האדם בצורה חברתית ואת החוקים שלה קובעים וקבעו המורים הרוחניים של כל קבוצה.

מה זה כנראה מאז תחילת האדם? מתי התחיל האדם? אילו הוכחות ניתן להציג כדי לחזק את מה שאתה אומר?

אם את מיסוד הדת קבעו אנשים דומיננטיים, איך זה בא לביטוי ביהדות?

האם כשאתה אומר חוקים, אתה מתכוון לחוקים הכתובים בתורה? או להלכות שנתנו החכמים?

הרי אם אנחנו אומרים שהדת היא המקור לאנשים מושחתים, הרי אנשים מושחתים היו צריכים לכתוב אותה, לא?

זה לא קשור בכל דור יש אנשים מושחתים ואנשים שאינם מושחתים - הפירוש שלהם לחוק הוא הנתיב שאליו הם מוליכים את השחיתות שלהם או את הטוב לב שלהם.

הבנתי אותך. אני מניח שיש לך דוגמאות לביסוס הדברים שלך. תוכל להעלות דוגמאות?

אנשים מושחתים מנצלים אנשים תמימים בכל שטח בחיים - גם בפוליטיקה וגם בעסקים וגם סתם כגונבים לך את החניה או סתם פשיעה רגילה - האנשים הם המושחתים !

הבנתי, אם כן, אנשים מושחתים יש עם ובלי הדת.

משמע, גם אם לא הייתה דת היו אנשים מושחתים.

ניתן להסיק מדבריך, שללא דת המטיפה לנו לצדק חברתי וכלכלי, החיים שלנו היו גרועים יותר מבחינה חברתית, כלכלית,

וטוב שיש דת כמו היהדות הדוגלת ומטיפה לצדק חברתי

אני לא יודע אם נאיבי היא ההגדרה המדוייקת

אז אני לא נאיבי. סבבה

אתה חושב שמישהו מבין את הכוונות שלך ??? מבינים בקושי את מה שאתה כותב - הכוונות שלך הן בראש שלך בלבד - תהיה יותר ממוקד וברור ומלבד זה אתה לא מבין את עצמך - אז אתה מנסה להבין מישהו אחר ???.

בטוח שמישהו מבין את הכוונות שלי...לא???

למה מבינים בקושי? הרי אתה יכול לשאול מה לא ברור.

אני מנסה להבין דבר מתוך דבריך. אני שואל ועונה על סמך מה שאתה כותב לי.

אם תכתוב בצורה ממוקדת וברורה יותר, אוכל אני לענות ולשאול בצורה ממוקדת וברורה יותר.

כל עיניין התרומות שהיו צריכים ללכת לבית המקדש הולכים ל"מורים הרוחניים " מעשרות וכו'

התרומות לבית המקדש זה עניין דיי נרחב, אם הבאת אותו כדוגמא, אני מניח שאתה יכול לתת סימוכין לדבריך.

אם אתה מדבר על מעשר לכהן, אז להזכירך שלכוהנים לא הייתה נחלה בקרב בני ישראל,

כל מה שקיבלו היה מעשרות ותרומות, דיי צודק הייתי אומר.

נהפוכו הוא גאון - לתת לך כלום ולקחת הכל ועוד אתה אומר לו תודה זו השיטה הכלכלית הדתית

שוב אני אשאל אותך, מה היא אמורה לתת לי מלבד איך לחיות ואיך להיות אדם טוב יותר, ומה היא לוקחת ממני.

אם אתה אומר שהיא שיטה כלכלית כללית, והיא אמורה לתת לי משהו הרי המשהו הזה אמור להיות משהו חומרי, לא?

לא מבין למה אתה מתכוון.

תקרא את הפוסטים של המיסיונר - תראה שהוא טוען שהוא יודע מה היא האמת ואם הוא יודע מה היא האמת הרי עליך לעשות זאת . ומלבד זאת העולם הרבה יותר גדול ממה שאתה שומע ורואה .

אני שואל אותך שאלה, אז אתה מפנה אותי למיסיונר...אחלה.

אני לא יודע מי זה וזה ממש לא משנה.

אני שואל אותך, על איזו אמת אתה מדבר? התחלת לדבר על שיטה כלכלית כללית, עברת למורה רוחני שעושה מעצמו אל,

טענת שהוא לא שפוי כי צריך לכך הוכחות,

וסיימת בכך שאני לא מבין בבישול סלטים...מה נסגר גבר ???

:s07: :s07: :s07:

מה זה? סוג של חשיבה ?

סתם דוגמא : השטטחות על קברים למיניהם .

הבנתי.. אז אותו מורה רוחני, אומר למאמינים הפראיירים שלו, אחרי שאני אמות בואו להשתטח על הקבר שלי.

והוא, איך בדיוק מרוויח מזה?

אולי יש עולם הבא, והוא מקבל אחוזים על הישתטחות קבר?

עוד דבר ברשותך.

כשאתה מצטט אותי, בבקשה צטט מילה במילה, ואל תוסיף על דבריי כאילו אמרתי אותם. גם בצבעי הדגשה

אני לא רוצה שמישהו אחר שקורא יטעה.

אגב, האומר דבר בשם אומרו, מביא גאולה לעולם. (דברי חז"ל, אתה מוזמן להתעלם)

פורסם

כל הכבוד - אתה נשמע כמו דתי נאמן ישר כח :yelclap:

פורסם

כל הכבוד - אתה נשמע כמו דתי נאמן ישר כח :yelclap:

תודה. ;D

כיף לקבל מחמאות. :xyxthumbs:

פורסם

:lol:

יפה על הסבלנות zam [אחרי 250 עמודים זה די יורד ]

הראת לבחור שהוא בסך הכל בלון מנופח שסיכה קטנה מפוצצת אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים