עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

זו לא קביעה, זאת בחירה.

אני בחרתי באפשרות הכי הגיונית שמסתדרת היטב עם ההיכרות שלי עם המציאות.

ולא באפשרות הכי הזויה שלא נתמכת במציאות.

עצם קיומו או חוסר קיומו של אלוהים זה הדבר הכי פחות חשוב.

התוכן הנוסף שמחברים עם אלוהים זה המקום בו אלוהים עם כל מה שמשתמע מכך כולל המטען הנוסף, נכשל במבחן האמת.

מכיוון שקשרו את אלוהים אל הדת באופן בילתי ניתן להפרדה, ומכיוון שישנם כל כך הרבה סתירות ופגמים במבנים שהדתות בונות מסביב לאלוהים, שאפילו בחשיפתם בלבד אפשרי למוטט את כל המבנה כולל אלוהים כהגדרת אותה דת.

אמרתי לעצמי (ולחברי הפורום) שאין לי יותר מה לחפש פה.

אבל אני חייב לחזק את דברייך. חזק ואמץ! :xyxthumbs:

• תגובות 4.6k
  • צפיות 449.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

רגע, אז בעצם אף אחד לא יודע אם אלוהים נוצר ומתי? אין סיכוי שהוא פתאום נוצר נגיד לפני 2000 שנה?

פורסם

מישהו יכול אולי להסביר : כיצד זה שהתרד הכי פופולרי ( + - ) הוא התרד הכי פחות מועיל :nixweiss:

פורסם

תמיד חשבתי לעצמי למה לא קוראים לשיעור תנ"ך היסטוריה? העובדה שלא עושים את זה קצת מראה על פקפוק באלוהים...

מצד שני, איך אפשר שלא? למה צריך "דת" או "להאמין באלוהים" הרי לכל שאר הדברים שקיימים אין את זה,

הרי זה חסר משמעות לומר "אני מאמין בטוסטר" ומשום מה הדבר שעולה לי לראש הוא "נו ברור כי טוסטר קיים"

אני לא אומר שאלוהים לא קיים, אני מנסה פשוט להבין מה הבדל הקיום של אלוהים לכל דבר אחר כמו למשל טוסטר,

למה אפילו מי שמאמין מפקפק באלוהים, הרי אם באמת, ב100% הייתם מכירים בו, לא הייתם משתמשים במילה

"להאמין" הייתם מתייחסים אליו כאל משהו מובן מאילו שאין צורך להעלות על הדעת להגיד "להאמין", הרי זה משהו

שקיים, לא?

פורסם
אני לא מבין מה יש לך מהקרבולה - פרי יפה אך דוחה בטעם.

-על טעם ועל ריח אין להתווכח, אני אישית אוהב את הפרי - קר.

מתאים לקישוטים של קוקטלים.

אם אתה אומר.

ואאל"ט מהונדס גנטית וגם איסתרא הגיב לך על הנושא .

א.איסתרא לא אמר שהפרי מהונדס גנטית אלא שהוא מבוית.

ב. אם אתה אומר שהפרי מהונדס גנטית (שקר וכזב ממדרגה ראשונה) תן לפחות שני מקורות אמינים.

ג.ממתי הנדסה גנטית קובעת צורתו של פרי?.

ד.למרות הכל, הפרי בצורתו הטבעית מוכר כהוכחה אחת מתוך רבבות לקיומו של בורא - שוב, זה סובייקטיבי, אחד יאמר שזו הוכחה בעוד שהשני יחלוק עליו.

אין אפשרות להוכיח משהו מהפרי הזה מלבד כלכלה דפוקה .

רב תודות, שר החקלאות.

ארטי.

זו לא קביעה, זאת בחירה.

כמובן שזו בחירה, פשוט ניסחת את זה כאילו זו קביעה.

אני בחרתי באפשרות הכי הגיונית שמסתדרת היטב עם ההיכרות שלי עם המציאות.

נו סלאמתק.

ולא באפשרות הכי הזויה שלא נתמכת במציאות.

כפי שאתה רואה אותה.

התוכן הנוסף שמחברים עם אלוהים זה המקום בו אלוהים עם כל מה שמשתמע מכך כולל המטען הנוסף, נכשל במבחן האמת.

האמת האישית שלך - שהרי לאחרים הוא עובר. אתה מאמין שאינו קיים, אחרים מאמינים ההפך.

מכיוון שקשרו את אלוהים אל הדת באופן בילתי ניתן להפרדה, ומכיוון שישנם כל כך הרבה סתירות ופגמים במבנים שהדתות בונות מסביב לאלוהים, שאפילו בחשיפתם בלבד אפשרי למוטט את כל המבנה כולל אלוהים כהגדרת אותה דת.

אתה לוקח דברים רחוק מדיי.

א.שכחת שיש דתות אתאיסטיות.

ב.ישנן דתות שמבוססות יותר על המורים הרוחניים שלהן לעומת על דבר אלוהים - זה קורה ביהדות של ימינו אגב - אנחנו עובדים רבנים ואת דעותיהם האישיות מאשר את דבר אלוהים.

DuraLuminium

[br]פורסם בתאריך: 7.12.2008 בשעה 20:58:08

תמיד חשבתי לעצמי למה לא קוראים לשיעור תנ"ך היסטוריה? העובדה שלא עושים את זה קצת מראה על פקפוק באלוהים...

לא אחי, זה פשוט שמערכת החינוך החילונית בישראל מושתת על עקרונות אתאיסטים של המשטר הציוני הלא-דתי או לחילופין אנטי-דתי המכנה עצמו "נאור", הם עושים את זה לאט לאט, זו מעין קונספירציה. כל כמה שנים יורד התנ"ך מתכנית הלימודים בהדרגה..

הם רוצים לאתאסט את ילדי ישראל - לכך מספר סיבות. אני לא יודע מיהם האחראים למצב הזה (מצב שאלוהים מכוון את זה בעצמו כדי למיין את מי שאומר שיש אלוהים או מי שבאמת יודע שיש :]..שהרי רצונו של אלוהים הוא סוד - לנו) סיבה ידועה שהם עושים את זה זו סיבה פוליטית - כביכול שאין דת אין מלחמות - בולשיט!, בני אדם תמיד יחפשו משהו לריב עליו.

(מי שאומר שיש אלוהים זה למשל כל ערס עם כיפה של נחמן שגם אחרי זה דוקר את חברו).

מי שיודע = מקיים את עשרת הדברות, בעל דרך ארץ, מקיים מה שיכול הוא ממצוות התורה.

פורסם
לא אחי, זה פשוט שמערכת החינוך החילונית בישראל מושתת על עקרונות אתאיסטים של המשטר הציוני הלא-דתי או לחילופין אנטי-דתי המכנה עצמו "נאור", הם עושים את זה לאט לאט, זו מעין קונספירציה. כל כמה שנים יורד התנ"ך בהדרגה..

הם רוצים לאתאסט את ילדי ישראל - יש לכך גם סיבה פוליטית, אני לא יודע מיהם האחראים למצב הזה (מצב שאלוהים מכוון את זה בעצמו כדי למיין את מי שאומר שיש אלוהים או מי שבאמת יודע שיש :]..שהרי רצונו של אלוהים הוא סוד - לנו) סיבה ידועה שהם עושים את זה זו סיבה פוליטית - כביכול שאין דת אין מלחמות - בולשיט!, בני אדם תמיד יחפשו משהו לריב עליו.

אז אתה אומר שבעצם זה הכל שטויות ואין להתייחס לזה? טוב הגיוני למדי..

מה בקשר לשאר הדברים ששאלתי?

פורסם

עניתי לך זה בעמוד הזה למעלה או עמוד לפני, לא זוכר.

תקציר מהיר ופזיז של ההסטוריה של המנותאיזם האברהמי. (על שם אברהם אבינו).

פורסם

א.שכחת שיש דתות אתאיסטיות. - אשמח לראות דוגמאות.

לא אחי, זה פשוט שמערכת החינוך החילונית בישראל מושתת על עקרונות אתאיסטים של המשטר הציוני הלא-דתי או לחילופין אנטי-דתי המכנה עצמו "נאור", הם עושים את זה לאט לאט, זו מעין קונספירציה. כל כמה שנים יורד התנ"ך מתכנית הלימודים בהדרגה.. - קונספירציה של מי? מפלגת שינוי? :kopfpatsch:

הם רוצים לאתאסט את ילדי ישראל - לכך מספר סיבות. אני לא יודע מיהם האחראים למצב הזה - אתה לא יודע מי, אבל אתה יודע שזה קיים? יש לזה סימוכין? (מצב שאלוהים מכוון את זה בעצמו כדי למיין את מי שאומר שיש אלוהים או מי שבאמת יודע שיש :]..שהרי רצונו של אלוהים הוא סוד - לנו) סיבה ידועה שהם עושים את זה זו סיבה פוליטית - כביכול שאין דת אין מלחמות - בולשיט!, בני אדם תמיד יחפשו משהו לריב עליו.

(מי שאומר שיש אלוהים זה למשל כל ערס עם כיפה של נחמן שגם אחרי זה דוקר את חברו).

פורסם

תותח, אני לא ממש הבנתי את עמדתך, האם אתה מאמין באלוהים? ואם כן, אז למה אתה חושב שאתה צודק ולא האחרים?

וחוץ מזה, לפי כל הדיון הזה, אין שום דבר שסותר את קיומו של אלוהים, אז להגיד שאלוהים לא קיים יהיה קצת חסר טעם, לא?

ואם אני צודק, אז מהי מטרת הדיון הזה?

פורסם

מטרת הדיון היא לזרוק את כל הזבל לדיון אחד כדי שהפורומים יהיו נקיים.

הסיבה שמערכת החינוך הממלכתית לא נותנת חשיבות לשיעורי תנ"ך היא מורכבת מכמה סיבות שאותם אני יכול רק לנחש.

רוב האנשים במערכת כולל המורים לא רואים בתנ"ך תחום שווה ערך לתחומים אחרים.

יש מסגרת זמן מוגבלת שצריך למקסם ויש מקצועות (תנ"ך זה לא ממש מקצוע אבל שיהיה) שמשלמים את המחיר.

התלמידים עצמם אינם ממש מעונינים ללמוד את זה.

ההורים גם ברובם לא ממש איכפת להם.

מי שדתי או מסורתי לומד מספיק יהדות מחוץ לכותלי בית הספר.

ומי שחשוב לו באמת לתת חינוך מסורתי לילדיו יכול לשלוח אותם לבית ספר ממלכתי דתי.

אלו לא שיקולים פוליטים ואם יש פה אג'נדה אז היא לא ממש נגד שום דבר ואין לה מטרה גרנדיוזית, היא פשוט תוצאה של כל שאר הדברים.

פורסם

מעניין שבהודעתך יהדות ותנ"ך הם אותם הדברים, שהרי היהדות המסורתית (רבנית) התרחקה האלף אלפי רגלים מהיהדות התנ"כית...

(סתם הערה).

פורסם

מעניין שבהודעתך יהדות ותנ"ך הם אותם הדברים, שהרי היהדות המסורתית (רבנית) התרחקה האלף אלפי רגלים מהיהדות התנ"כית...

(סתם הערה).

תנ"ך זה עדיין בסיס היהדות, ואיך שמלמדים תנ"ך בבתי ספר ממלכתיים אולי באמת עדיף לדתיים שלא ילמדו את זה. :lol:

פורסם

תותח, אני לא ממש הבנתי את עמדתך, האם אתה מאמין באלוהים? ואם כן, אז למה אתה חושב שאתה צודק ולא האחרים?

וחוץ מזה, לפי כל הדיון הזה, אין שום דבר שסותר את קיומו של אלוהים, אז להגיד שאלוהים לא קיים יהיה קצת חסר טעם, לא?

ואם אני צודק, אז מהי מטרת הדיון הזה?

מאמין הדוק אנכי.

פורסם

אולי באמת כדאי שכל אחד בדיון יכתוב איזה ראשי תיבות של מה הטענה שהוא מנסה להוכיח או סתם לדסקס ולהתפלסף עליה(שאין בעיה עם זה, בשביל זה הדיון).

לדוגמא:

מאמין/לא מאמין בתור דבר ראשון

כי אני מאמין אבל עם מגבלות או מוגבלויות שונות. סתם ככה לדעת שיש איזה יישות כל יכולה, שהיא פשוט קיימת, זה הרבה פחות לדעתי מאשר לנסות להבין מה זה בכלל, או מה התכלית של היהדות בעולם, מה זה טוב, מה זה רע.

כל אלו דברים שהחברה עוסקת בהם ואין לה ולו תשובה אחת מוחלטת לדברים הללו, יש המון זרמים המון חוקים וכולי וכולי, לכן חברה'לך שמיינדעלך, העסק מאוד מבלבל, הגדירו כותרת+סוג אמונה ונמקו כאוות נפשכם עד לטרול הבא.

לדעתי הדיון יהיה הרבה יותר מסודר ופחות "זבל" (שזה פשוט הסברים טובים אולי, אבל לא מקושרים לכלום אם לא קוראים את הדיון מהתחלה עד הסוף).

פורסם

(סתם הערה).

מסכים איתך.

וחבל שכך.

עם ישראל המודרני הרבני אינו עם ישראל התנכ"י העצמאי - הוא עם מזויף והצד החילוני שלו מזוייף עוד יותר - החרדים שואבים את התרבות שלהם מהגויים אשר באדמותיהם ישבו באירופה (במהלך הגלות). אם זה מוזיקה\לבוש\שפה (אם הם אשכנזים) הספרדים שואבים מעמי ערב: התימנים (כמו אמנון יצחק) את אותו לבוש ערבי מסורתי, כמוהם אצל המרוקאים והאלג'יראים גם להם יש את המוזיקה האנדולוסית שלהם ואת הלבוש שלהם. זה ממשיך עם ההודים ועם הבוכרים.

החילונים שואבים מכל וכל - הערסים מתרבויות ערב, הפריקים מן הגותים ועוזריהם. ה"פרידמנים" מן "המערב". אפילו האוכל שלנו "פלאפל" עלק אוכל ישראלי. שיציינו עוד מאכל שגנבנו למצרים או לירדנים.

ללא אלוהים לא היינו יושבים כאן 61 שנה מנסים לשקר לעצמנו עם ה"תרבות" שלנו המורכבת טאצ'ים טאצ'ים מתרבויות אחרות.

התרבות של עם ישראל התנכ"י היא אקזוטית ויפה.

בקיצור, ככה חרדי צריך להתלבש:

3wiseman.gif

לא ככה!

orthodox-jews-2.JPG

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים