עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

וודאי.

זאת ראקציה ניורו-כימית שפועלת על מטריצה מאוד מורכבת של המוח האנושי שהתגבשה עם הזמן מהשפעות של גורמים רבים שלו ושאינם שלו, ופעולות חוזרות ונשנות.

המוח הוא שלו ורק שלו, וההזיה מתקיימת במוחו.

כשהיא מתקיימת הרי היא מקיימת גם את שלו וגם את שאינו שלו, ובאותו הזמן כולם שלו כי מצאו את מקומם בו.

מתוך שלו אפשר ללמוד על גורמיו שהם גם שלו וגם אינם שלו, אך זוהי תמיד אינה תמונה מדוייקת כי האדם אינו מראה שרואים בה השתקפות ברורה, אלה זרם מים עם מהירויות משתנות, מערבולות הנוצרות מהקרקע והרוח, חומרים שהתערבבו עם המים, ודברים שצפים בהם ועל פניהם.

• תגובות 4.6k
  • צפיות 449.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אוי ארטי , אתה נסחף אחרי התנועה , :)

אנחנו מורכבים גם מאור השמש - תזרח .

בסיכומו של דבר כל הקומפלקס הזה של המורכבות יוצר את האני ( שלו ) והאני שלו מסטול לגמרי ואפוף רוחות רפאים וביעותים שהספיגו בתוכו הן על ידי הטמעה חיצונית קרי חינוך וסביבה והן על ידי עידוד והכפלה של רוחות רפאים אלו על ידי המיינד המורעל שלו .( שבתורו הוא מנסה להרעיל מוחות נוספים כמו הליצנים העצובים שאפשר לראות אותם בתרד הזה למשל , הרעלה חוזרת :) - זה שם המשחק או במתמטיקה ,"הכפלה" )

פורסם

הוא לא מנסה להרעיל אבל זה מה שיכול לקרות כתוצאה.

מה שהוא עושה זה מפיץ תרופה שמקלה על הסימפטומים שמכילה בתוכה גם את חיידקי המחלה.

כל מי שיש לו את המחלה ויבלע את התרופה יחזק את המחלה.

ובנימה ניורו-אנליטית-פוסט-כירורגית זו, אומר לסיכומו של דבר שאותו איש שמספר סיפורים הזוים על העולם הבא הוא פשוט קוקו.

פורסם

ככל שמספר הילדים עלה, עלתה התמותה

מחקר ישראלי גדול קובע ^ ^

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4001760,00.html

לי ברור שכאר מעודדים את הנשים ללדת בלי חשבון זה רק מתוך אינטרס אישי של המנהיג שלהם ולא האינטרס של האישה או משהו כזה חלילה .

פורסם

לאחר שהחוקרים ניטרלו מרכיבים שהיו עשויים להשפיע על התוצאות - גורמים סוציו-אקונומיים ומצבים בריאותיים שהבדילו בין האמהות - נחלש הקשר, אך נותר עדיין מובהק. גם אמהות שהביאו לעולם רק ילד אחד, התברר, מתות מוקדם יותר (ראו תרשים‭.(‬ "זה ממצא שאנחנו עדיין לא יודעים להסביר‭,"‬ מודה ד"ר אורי דיור, מתמחה במחלקת נשים ויולדות בהדסה. "אחת ההשערות היא שאישה שיש לה ילד אחד, מצב הבריאות הראשוני שלה פחות טוב משל אחרות. השערה אחרת נובעת מתיאוריות הדנות בתמיכה של הילדים בהורה בגיל המבוגר, אבל יש גם תיאוריות שטוענות בדיוק ההפך".

אני לא אומר שאין שום היגיון במחקר, אבל מאחר ואנשים במצב סוציו-אקונומי נמוך יותר נוטים להביא יותר ילדים

הרי שגם הגיוני שהם ימותו מוקדם יותר, מאחר ויש מתאם לא רע בין מצב סוציו-אקונומי לבין תוחלת חיים.

וכמו כן, כמו שכתוב שם, אם אמהות שנוטות להביא רק ילד אחד לעולם הן גם ככה במצב רפואי שלא מאפשר להן

ללדת שוב, הרי שמן הסתם תוחלת החיים שלהם תהייה נמוכה יותר.

השאלה זה האם להביא הרבה ילדים לעולם זה גורם למוות מוקדם או שזה תסמין של גורם אחר שגורם למוות מוקדם.

אני לא בטוח עד כמה המחקר הזה מראה משהו שלא היה ברור קודם לכן - אנשים עניים חיים פחות.

פורסם

זה גורם למוות מוקדם של מלא אנשים, כי במקום לתת תקציבים לחינוך וסל תרופות כמו שצריך הממשלה צריכה לתמוך במשפחות של 15 ילדים.

מה מספר הילדים הממוצע אצל החרדים, אגב?

פורסם

מזכיר לי משפט מסרט שהצחיק אותי נורא.

MY WIFE AND I HAD 14 CHILDREN

7 OF THEM MADE IT (בנימת גאווה)

פורסם

ככל שאזרח אמריקני רוכש פחות שנות לימוד בבתי הספר ובאוניברסיטאות, כך גדל הסיכוי שיקבל את סיפור הבריאה על בוריו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4002773,00.html

פורסם

^^^

לא מפתיע, אבל הבחור צודק כשהוא כותב שאפשר להתעודד מכך שמספר האנשים שכן מקבלים את האבולוציה הוכפל ב-30 שנים האחרונות.

לשינויים כאלה לוקח זמן לקרות, אבל בדיוק כמו שכולם בסוף קיבלו את העובדה שהעולם סובב סביב השמש (ולא השמש סביב העולם)

בסוף כולם יקבלו גם את האבולוציה.

פורסם

לא צריך שכולם "יקבלו את האבולוציה". צריך שכולם רק יקבלו את השיטה המדעית. ברגע שמקבלים את השיטה המדעית, קבלת האבולוציה כעובדה מדעית היא בלתי נמנעת.

פורסם

לא צריך שכולם "יקבלו את האבולוציה". צריך שכולם רק יקבלו את השיטה המדעית. ברגע שמקבלים את השיטה המדעית, קבלת האבולוציה כעובדה מדעית היא בלתי נמנעת.

כמה שאתה צודק בנוגע לשיטה המדעית.

לטעמי מקור כל הרוע בעולם בא מהדת.

הוויקוח הדיבילי לטעמי שאנו חיים ומתים איתו כל יום עם שכינינו סובב סביב מי היה על האדמה הזאת קודם(תקנו אותי אם אני טועה),הביסוס של כל אחד מהצדדים הוא "הנה בספר שלי רשום שאני הייתי קודם",ומצד שני? אותו דבר "גם בספר שלי כתוב הייתי פה קודם"

הכי מדהים אותי שרבים על חתיכת פיסת אדמה "קדושה" כביכול של סביבות 800 קילומטר.

הדת גורמת לעיוורון מוחלט של שני הצדדים והיא הסיבה העיקרית לטרור לפיגועים ולמלחמות וזה נוגע לשני הצדדים!

אם ראשי המדינות היו פועלים לא על פי ספר כזה או אחר אלה על פי היגיון ושכל ישר היינו יכולים לחיות יחד בשלום וגזענות לא הייתה קיימת בכלל.

פורסם

לטעמי מקור כל הרוע בעולם בא מהדת.

כמו זיגמונד פרויד, גם אני לא מסכים איתך.

והוויכוח הוא לא על "מי היה כאן קודם", אלא על "האם יש לישראל לגיטימציה להיות כאן".

עזוב, תראה את קוריאה - הצפון איים בגרעין על הדרום היום, למה? לא בגלל הדת, אלא בגלל טריטוריה.

אנחנו חיה. אנחנו אולי מתוחכמים יותר ובעלי כושר צייד וקוארדינציה טובים יותר מאשר החיות האחרות, אך אנחנו עדיין חיה. הברירה הטבעית והיצר החייתי שבנו עושים את שלהם. בקרוב לא ישאר פה כלום חוץ מאבק, ותאמין לי - כשיפול כאן טיל בליסטי, האלוהים של כל הדתיים ישב וישתה קפה. הוא לא יבוא ויציל אף אחד ויקח אותם ברוח סערה השמיימה.

פורסם

כמו זיגמונד פרויד, גם אני לא מסכים איתך.

והוויכוח הוא לא על "מי היה כאן קודם", אלא על "האם יש לישראל לגיטימציה להיות כאן".

עזוב, תראה את קוריאה - הצפון איים בגרעין על הדרום היום, למה? לא בגלל הדת, אלא בגלל טריטוריה.

אנחנו חיה. אנחנו אולי מתוחכמים יותר ובעלי כושר צייד וקוארדינציה טובים יותר מאשר החיות האחרות, אך אנחנו עדיין חיה. הברירה הטבעית והיצר החייתי שבנו עושים את שלהם. בקרוב לא ישאר פה כלום חוץ מאבק, ותאמין לי - כשיפול כאן טיל בליסטי, האלוהים של כל הדתיים ישב וישתה קפה. הוא לא יבוא ויציל אף אחד ויקח אותם ברוח סערה השמיימה.

אתה יודע בודעות שהוויכוח בקןריאה הוא לא על רקע דתי? אם כן תוכיח ואני יהיה מרוצה ממידע חדש.

"האם יש לישראל לגיטימציה להיות כאן" - זה לא מה שאני שומע בחדשות יום יום. אני שומע "היינו פה קודם",גם בבית ספר מספרים לך לוקשים כאלו בעודך ילד.

אם הצלחת לפתוח את הראש ולראות מעבר הרווחת,אם לא אתה תשאר בבועה הזאת.

אנחנו לא חיה אנחנו בעלי חיים יש הבדל הסבר בהמשך,"אנחנו אולי מתוחכמים יותר ובעלי כושר צייד וקוארדינציה טובים" מתוחכמים יותר זה סוג של הסבר ואני הרחיב תכף בעלי קושר צייד וקוארדינציה טובים יותר? חחח גרמת לי לצחוק אני רוצה לראות אותך הולך לצוד אריה ואז נראה למי יש כושר צייד וקאורדינציה.

מה שמבדיל אותנו בני האדם משאר בעלי החיים הוא שלנו יש את האפשרות למדע,מבולבל? שואל מה קשור מדע?

האדם הקדמון הבין מהר מאוד שלא יכול לצוד בעלי חיים רבים כי הם מהירים יותר חזקים יותר פיזית וכ'ו...

העובדה שהוא לקח אבן לכאורה רגילה והתחיל לשפשף אותה על אבן אחרת כתוצאה מכך היא התחדדה,מכאן ואילך אותו אדם קדמון לקח גם מקל ושורש גמיש למדי קשר את האבן למקל ומהנקודה הזאת לאדם יש יתרון משמעותי על בעלי חיים מהירים וחזקים יותר,בתאבון.

זאת הכוונה שלך כשאתה אומר מתוחכמים,תקן אותי אם אני טועה...

אלוהים לא היה ולא יהיה,יש משהו במוחו של אדם שמפנה אותו להרגיש שיש אישיות שאיננה,תוכנית בשם THROUGH THE WORMHOLE מדברת על זה בפרק הראשון,מי שמעוניין יפנה אלי בפרטי אני אתן לינק.

לאנשים קל יותר ונוח יותר לשייך משהו שקשה להסביר שדורש מחקר והתעמקות ובקיצור דורש מעמץ לאישיות עליונה,אלוהים וזהו.

אני יכול להבין שהדת מלכתחילה רצתה להשריש תובנה ולהדריך מאסות של אנשים בדרך שלום וטוב לב,עשרת הדיברות.

אבל בשורה תחתונה גורמת הדת לרוע ולגזענות וכל מה שנובע מכך,אין צורך להרחיב אני חושב.

כבנאדם אתה תמשיך לעשות משהו שלא עושה לך טוב? אני חושב שלא.

אז למה לא להשאיר את הדת בהיסטוריה ולפתוח את השכל למדע ולגדולת המוח האנושי?

זה קשה אפילו בלתי נתפס לחלקינו אבל אפשרי.

חברים תתחילו להתעניין במדע.

ואל תשכחו אף פעם:

תמיד אבל תמיד יש הסתברות שאתה טועה

פורסם

דבר ראשון לא ראיתי שום דבר שמדבר על דת.

מכך ניתן לאמר שאין לך הוכחה ברורה לתענותיך,אני עדיין נשאר עם ההשארה שלי.

חוץ מזה לא דיברנו על המלחמה שהייתה...

"עזוב, תראה את קוריאה - הצפון איים בגרעין על הדרום היום, למה? לא בגלל הדת, אלא בגלל טריטוריה"

יכול להיות שהרקע הוא מדיני-פוליטי.

על טרטוריה אפשר "לריב" מכל סיבה שהיא,הטבע שלנו הוא לשבור על הטרטוריה שלנו מוגנת ושלווה,דוגמא:

אתה במעלית לבד עולה קומה הכל נוח ורגיל עד כאן כשעלית לקומה אחת למעלה עלו עוד 5 אנשים איתך פתאום אין מקום וצפוף,איך אתה מרגיש? לא נוח נכון אתה רוצה לכולם יעלמו לך מהטרטוריה....זה תמון באדם.

כשהמנוע הוא השכל אז הכל בסדר הכל טבעי לחלוטין,אבל ברגע שדת מתערבת זה הופך למסע גזעני מוכחש וחסר כל היגיון.

שימו לב שדיברתי ספציפית על המדינה ומה שקורה פה,לגבי קוריאה אני לא מתעניין ולא ממש אכפת לי אם המחלמות שם הם פולוטיות או דתיות,ישנה האפשרות הזו והזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים