עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

הוא לא שאל מה היהדות חושבת על זה. הוא שאל מה המקור של החמסה

רציתי לדעת מאיפה החמסה באה אבל רציתי לדעת אם כל בית ישראל שמים את זה בכל פינה , מי נתן להם רשות לכך ? מחז"ל ? מקבלה ? חכמי המוסר ?

מאיפה ההיתר ? או במילות אחרות , מי נתן את ההוראה ? :lol:

• תגובות 4.6k
  • צפיות 449.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

איגוד חנויות היודאיקה.

פורסם

רציתי לדעת מאיפה החמסה באה אבל רציתי לדעת אם כל בית ישראל שמים את זה בכל פינה , מי נתן להם רשות לכך ? מחז"ל ? מקבלה ? חכמי המוסר ?

;)

אז זהו לשם כך נכנסים לנושא החמסה - מהו? האם יש לו מקור ביהדות, האם בכלל זה מותר וכו' וכו'..

לכן כאן זה לא מתאים לשאול [ כל זה בא להדגיש ולהכניס לראשך שאם אתה רוצה לברר על פי היהדות מה זה אומר- עלייך לברר במקום שמלמדים יהדות ובקיאים בהלכה ]

פורסם

אני יותר מאשמח אם תברר בשבילנו , אני לא גולש באתרים חרדים . חוץ מאחד שהוא יותר לפשוטי עם ולא למלומדים .

פורסם

;)

אז זהו לשם כך נכנסים לנושא החמסה - מהו? האם יש לו מקור ביהדות, האם בכלל זה מותר וכו' וכו'..

לכן כאן זה לא מתאים לשאול [ כל זה בא להדגיש ולהכניס לראשך שאם אתה רוצה לברר על פי היהדות מה זה אומר- עלייך לברר במקום שמלמדים יהדות ובקיאים בהלכה ]

כמובן!!! כי חס וחלילה שתענה לו אצל מי התחיל המנהג ולמה הוא הפך לפופולרי. כי זה הרי ברור מאליו שהמקור תלוי מאוד בהאם זה מותר לפי היהדות!!!

JESUS תקשיב לעצמך פעם בחיים. תבין כמה שטויות אתה מכניס לשאלה פשוטה למדי (שאישית אני לא עונה עליה כי אני לא יודע את התשובה ואינלי כוח לחפש בגוגל).

אה, וכמובן, אם אתה כבר כאן, הצטבר לך חוב קטן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=374350.msg3993627#msg3993627

וכן, אני אמשיך לתת את הלינק הזה על כל תגובה שלך, עד שתענה על השאלות הללו בצורה הכי ישירה ("דוגרי") ובלי התחכמויות ושקרים (כמו "לא יודעים האם האדם שוקל יותר לאחר המוות, הרפואה לא יודעת במדוייק מדוע ומהיכן זה קורה" שזה היה פשוט שקר גס).

פורסם

אני יותר מאשמח אם תברר בשבילנו , אני לא גולש באתרים חרדים . חוץ מאחד שהוא יותר לפשוטי עם ולא למלומדים .

כל זה בא ללמד אותך שאם אתה רוצה ללמוד משהו על יהדות ומקורות לזה , תוכל לעיין ואף לשאול רבנים [ למרות שתשובה יכולה לקחת כמה ימים ]

אך זה מה שעלייך לעשות. אתה רוצה לראות מקורות ,חז"ל וכדומה.

בשבילנו?, אין לי טעם כאן, לכן שלחתי לך לפרטי -אתה רוצה לדעת בתכלס מהי המחמסה על פי היהדות.

כתבתי לך בפרטי תשובה קצרה וקולעת.

פורסם

כל זה בא ללמד אותך שאם אתה רוצה ללמוד משהו על יהדות ומקורות לזה , תוכל לעיין ואף לשאול רבנים [ למרות שתשובה יכולה לקחת כמה ימים ]

אך זה מה שעלייך לעשות. אתה רוצה לראות מקורות ,חז"ל וכדומה.

בשבילנו?, אין לי טעם כאן, לכן שלחתי לך לפרטי -אתה רוצה לדעת בתכלס מהי המחמסה על פי היהדות.

כתבתי לך בפרטי תשובה קצרה וקולעת.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=374350.msg3993627#msg3993627

פורסם
נכניס לעזה את צה"ל. אתה יודע, גולני, גבעתי, שיריון, חיל אוויר, כל העסק. כמה חודשים לפני או אחרי (נקבע את הסדר בהטלת מטבע) נכניס לשם מספר דומה של תלמידי חכמים: טליתות, ציציות, קפוטות ושטריימלים, תפילין, שופרות, ספרי תורה, כל העסק. ונראה מי יצא משם בחיים.

האמת היא שאת החלק הראשון של המבחן עשינו כבר לפני לא הרבה שנים. חרדים טענו אז שהתפילות שלהם הצילו את חיי חיילי צה"ל. אם כך, על אחת שהן יצילו את עצמם. אז מי החרדי הראשון שמתנדב?

ציטוט

למה שאני יממן אנשים שיושבים על התחת וקוראים שר הטבעות שוב ושוב כל חייהם ?

מה ההגיון בזה ?

ציטוט

למה לי לא מותר לבחור בין שירות של שנה וחצי בצבא או - שירות של שנה (ללא שכר) בתנאים אזרחיים?

למה אני הייתי חייב לשרת בצבא 3 שנים המחיים שלי?

ציטוט

ציטוט של: rroonnii ב 16.07.2010 בשעה 13:38:49

דתים וחרדים רוצים ששהמיסים שלהם גם ינתנו להשקפת עולמם, בנתיים החילונים רוצים הכל ליד שלהם ולתרבויות שלהם - מאוד "הגיוני" .

המה שלהם? בהתחשב בכך שהרוב הגדול של האוכלוסיה החרדית נמצא מתחת לקו העוני (לפחות רשמית) ולכן התרומה שלו להכנסות המדינה ממיסים אפסית, זה קצת מגוחך. יודע מה, בוא נעשה עסקה: החרדים יקבעו מה יעשה במיסים שהם משלמים. פרט לכספים האלו הם לא יקבלו גרוש מהמדינה. מקובל עליך?

ציטוט

מדוע אני לא זכיתי לשום "דיחוי" שאפשר לי בינתיים למצוא כל מיני תירוצים שיגרמו לכך שאוכל לשרת פחות מ-3 שנים?

למה אני הייתי *מוכרח* להתגייס בגיל 18 ל-3 שנים בלי שאלה בכלל --- ולהם ניתנת האופציה לשרת *שירות אזרחי* של שנה?

לזה אתה קורא שוויון זכויות?

במשפט אחד "שמח זבולון בצאתך , יששכר באהלך "

יששכר וזבולון עשו עסק , יששכר ילמד תורה וזבולון יפרנס אותו . ויהיה להם עולם הבא שווה .

הקבה קרא ליששכר "חמור גרם " ולא סתם ;)

כדי שיהיה לך פתחון פה לעתיד לבוא לדרוש שכר כמו תלמיד ישיבה , וביננו אתה תקבל ! .

לא סתם כתבתי מקודם כמה דברי ניחומים .

פורסם

חבל שאתה משיב לו, כי על הכל שם השבתי [גם בספציפי וגם בכתיבה כללית - כל זה בדפים הקודמים ],חוץ מכמה שאיני משיב להם מהסיבות שנאמרו בעבר.

פלוס המת שוקל יותר היה דיון בעבר -שם נמצא דעתי שמסתמך על עדות של בני-אדם ,כי באופן מחקרי אין הסבר מדוייק.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=461244.160

פורסם

רוני, יפה מאוד איך הצלחת להפוך את "אין שום עדות מחקרית לכך שזה נכון" ל"באופן מחקרי אין הסבר מדוייק".

פורסם

קרנף לבן אתה מדבר בחידות. דבר איתי בדוגרי, לא כמו איזה רוני.

רוני, העדויות שלך שוות ל.... טוב, נהיה מנומסים: הן לא שוות לירה.

אתה לא יכול להוכיח שבנאדם מת שוקל יותר מהחי, אפילו לא להסביר את זה תאורטית.

ותפסיק לשקר, כי עד כמה שהמדע והרפואה יודעים (והם יודעים הרבה יותר ממך), המת שוקל אותו דבר ברגע המוות - ולאחר מכן, בהדרגה, פחות (איבוד נוזלים, בריחת חומרים מהסוגרים, ריקבון וכו'). זה שיותר קשה לך להרים בנאדם מת מאשר חי, זה בגלל שלשרירים כבר אין מודעות ולכן אין איזון עצמי של הגוף, ככה שיוצא שהמשקל מפוזר יותר ואין לך את תמיכת הבנאדם כעזר.

באופן מחקרי יש הסבר מאוד מדוייק, והוא שאתה טועה. למה לשקר? איך אתה מעז בכלל לשקר במצח נחושה לאור האמת? זורקים לך את האמת בפנים ואתה מפנה את הגב וממשיך בשלך. נשבע לך אתה פשוט ילד קטן, אולי לא כרונולוגית אבל בהחלט מבחינה פסיכולוגית/מוחית/רוחנית/וואטאבר.

אה, וכמובן ש: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=374350.msg3993627#msg3993627

פורסם

הגנב מסתתר בחושך.

איפה שרוני והדתיים חושבים שיש בילבול הם שולחים את אלוהים שיסגור עניין.

הבילבול הוא אצלך רוני, תרתי משמע.

אתה מביא את נדמה לי לתוך נדמה לי שנדמה לי.

כל מה שקורה הוא תוצאה של תהליכים פיזיקלים.

אתה מעדיף לשמור את הדברים בחושך כדי שתוכל לגנוב את הדעת.

[br]פורסם בתאריך: 2.08.2010 בשעה 23:10:51

רוני, העדויות שלך שוות ל.... טוב, נהיה מנומסים: הן לא שוות לירה.

זה שיותר קשה לך להרים בנאדם מת מאשר חי, זה בגלל שלשרירים כבר אין מודעות ולכן אין איזון עצמי של הגוף, ככה שיוצא שהמשקל מפוזר יותר ואין לך את תמיכת הבנאדם כעזר.

זה מאוד הגיוני.

נסה לסחוב מזרון מים במשקל מסוים ואחרי זה נסה לסחוב שולחן מעץ באותו משקל.

המזרון יאמץ אותך הרבה יותר.

לפעמים לא צריך מחקרים ובדיקות מדעיות.

הנסיון הפרקטי שלנו בחיים מלמד אותנו פיזיקה בסידרה של דוגמאות מופשטות.

פורסם

רוני' date=' יפה מאוד איך הצלחת להפוך את "אין שום עדות מחקרית לכך שזה נכון" ל"באופן מחקרי אין הסבר מדוייק".

[/quote']

אני מדבר על דעתי, אדם שוקל יותר שמת - על ידי עדות של בני אדם שהרימו מתים, מהקרובים שלי ,מעבר ששאלתי, ומקריאה רבה.

אני מסתמך על עדות במקרה הזה, כי עדיין אין מחקר מדוייק על כך [ לא מחקר של עדות אלא מהו הגורם לכובד והאם בכלל יש כובד יותר באופן מחקר מדעי- בזה יש כל מיני דעות ואין מסקנה סופית ].

לשם כך לא נכנסתי לסיבות של זה- כי איני יודע .

פורסם

אני מדבר על דעתי, אדם שוקל יותר שמת - על ידי עדות של בני אדם שהרימו מתים, מהקרובים שלי ,מעבר ששאלתי, ומקריאה רבה.

אני מסתמך על עדות במקרה הזה, כי עדיין אין מחקר מדוייק על כך [ לא מחקר של עדות אלא מהו הגורם לכובד והאם בכלל יש כובד יותר - בזה יש כל מיני דעות ואין מסקנה סופית ].

אבל די לשקר!!!!

האדם לא, בשום מצב, שוקל יותר כשהוא מת מאשר כשהוא חי! חוק שימור מסה חבוב.

חוצמזה: http://wiki.answers.com/Q/Why_does_a_dead_body_weigh_more_than_when_the_person_is_alive

פורסם

אני מסתמך על עדות במקרה הזה, כי עדיין אין מחקר מדוייק על כך [ לא מחקר של עדות אלא מהו הגורם לכובד והאם בכלל יש כובד יותר - בזה יש כל מיני דעות ואין מסקנה סופית ].

זו ללא ספק ההוכחה הניצחת לכך שאדם מת שוקל יותר מאדם חי. לא חס וחלילה שקילת אדם לאחר מותו והשוואה למשקלו כשהיה בחיים :kopfpatsch::screwy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים