עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

אריה דרעי מסמן את התפנית שהחרדים עושים למנוע את הקיצוניים מבינהם שלמעשה מסכנים את החרדים עצמם יותר מאשר את החילוניים . סיקיריקים :errrr:

• תגובות 4.6k
  • צפיות 452.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

^ סוף סוף דבר חוכמה .

בגדול הם יצאו מתוך 'העדה החרדית' שמוקיעה אותם- בזמן האחרון מתחילים שם קצת לפעול.

אחד מהמנהיגים הבולטים של ה'עדה החרדית'

ועכשיו כאן

וכאן http://www.kikarhashabat.co.il/הגאבד-נגד-הסיקריקים.html

כעס גדול זה על כלי התקשורת, הם לא מדגישים את זה [והם מודעים להכל -שיהיה ברור כפי שאריה דרעי נתן בראש ל בן כספית] העיקר לגרום לשנאה ופירוד בעם הזה.

פורסם

תפסיק לסלף, רוני. אף אחד לא אמר שכל החרדים ככה.

אנחנו נלחמים באלו שכופים את ההתנהגות הזו על מי שלאו דווקא מעוניין בה. מסך כל האנשים החרדים שאני מכיר - זה רוב. אולי לא במדינה, אבל מתוך החרדים שאני מכיר (ויז'ניץ והישיבה הזו ברחוב הפועל, חיפה) ומסתבר שגם מתוך החרדים שאנשים אחרים בפורום מכירים - הם רוב. על כל שלושה חרדים שאני מכיר שאין להם בעיה שיסעו בשבת, שיאכלו וימכרו לא-כשר ויעבדו בימי חג, אני מכיר לפחות עשרה שמתנגדים לכך. על כל חרדי שאני מכיר שתומך בישיבה חופשית באוטובוס, אני מכיר לפחות שישה שמתנגדים לכך. מסתבר שאני לא היחיד.

רפי - הכל היה טוב ויפה אם הם לא היו אזרחים במדינה הזאת. אם הם רוצים לא לעבוד, שיהיה להם לבריאות. אבל תזכיר לי בבקשה, למה אני זה שצריך לשלם להם השלמת הכנסה?

לא רוצים להתגייס לצה"ל? אין שום בעיה, בכל הרצינות. אבל שלא יחיו במדינה הזאת, ובטח שלא יבואו בטענה לאוכפי החוק במדינה ויבקשו מהם הגנה.

איך אומרים, רפי? נאה דורש, נאה מקבל.

פורסם
רפי - אתה באמת לא רואה מה הבעיה בהתחרדות השכונות? אתה לא רואה מה הבעיה בזה שאנשים מנסים לשמור על אורח חיים חילוני ויש אנשים שמנסים להחזיר בתשובה את הילדים שלהם ואורבים להם ליד הגן והבית ספר? אתה לא מכיר דוגמאות מההיסטוריה, נגיד אממ... איראן למשל? שהיו מדינות חילוניות ומודרניות שהפכו למדינות הלכה דכאניות? את ההפיכה של חמאס בעזה - לא ראית? על *בית שמש* לא שמעת? על זה שעכשיו זורקים שם על בנות אבנים ומקללים אותן? לא שמעת על זה כלום? אתה חי בארץ בכלל?

-אני לא רואה מה הבעיה בהחזרת התשובה, אם כי רואה את הבעיה ככל שזה נוגע לגילאים הצעירים, אבל הבעיה היא חינוך, אם בן אדם חוזר בתשובה אז שיחזור בתשובה וישא בתוצאות מכוון שהוא אדון לגורלו

-ועל מדינות שהוצאי דת מחוץ לחוק לא שמעת, דווקא היו מדינות חילוניות? קומוניסטים לדוגמה? עשו מעשים "נחמדים" כמו מדינות הלכה

-לגבי זורקי אבנים ואלה שמקללים: קנס של כמה מאות אלפים או/וגם כלא

זה לא קאבול - גם בבית שמש עוטים רעלות

מאת תמר רותם

הן עטופות מכף רגל ועד ראש, ממעטות בדיבור ומשתדלות לא לצאת מהבית. מה גרם לקהילה קטנה של נשים חרדיות לחיות חיים שבהם לצניעות אין גבולות? הרבנים אובדי עצות

זכותם, כל עוד הם לא פוגעים בזכויות אדם של אחרים (ולא זה לא כולל התעללות או פגיעה בילדים)

מותו של בן 9 נקבע הבוקר בביתו בבית שמש לאחר שנמצא ללא רוח חיים במיטתו. צוות מד"א שהגיע למקום וניסה לפנות את הגופה נתקל בהתנגדות המונית של מאות חרדים שהחלו להתעמת עם כוחות הביטחון. שוטר אחד נפצע קל בעימותים

אני לא יודע מי קבע את המוות, אז אם הילד מת אז הוא מת, זכות המשפחה לנהוג כרצונה

הצדקה לפינוי הגפוה לניתוח לאחר המוות צריכה להיות במקרה של תעללות או הזנחה

בית שמש: חרדים רגמו אוטובוסים "לא למהדרין"

עשרות חרדים התגודדו בבית שמש ויידו אבנים באוטובוסים של "אגד" משום שאינם מפרידים בין גברים לנשים. נהג נפצע קל ואחר נאלץ לירות באוויר כדי לחלץ את עצמו בשלום

כמו שאמרתי מקודם, קנס של כמה מאות אלפים וכלא

בית שמש: התחדש הקרב על שלטי הצניעות

אזור המרכז המסחרי ברמת בית שמש א' מלא בשלטי צניעות "כדי להזהיר נשים הלבושות באופן של הולם את האופי המתחרד של השכונה". למרות ניסיונות להגיע להבנות, העירייה שיגרה למקום פקחים ושוטרי יס"מ. אבל בחוגים החרדים לא מודאגים. השלטים כבר נתלו שוב "וחוץ מזה, בבחירות הבאות בית שמש תהיה חרדית"

זה פגיעה בזכויות אדם (של אלה שלא רוצים להתבש בצניעות) גם אם בית שמש תהיה חרדית

רפי - הכל היה טוב ויפה אם הם לא היו אזרחים במדינה הזאת. אם הם רוצים לא לעבוד, שיהיה להם לבריאות. אבל תזכיר לי בבקשה, למה אני זה שצריך לשלם להם השלמת הכנסה?

לא רוצים להתגייס לצה"ל? אין שום בעיה, בכל הרצינות. אבל שלא יחיו במדינה הזאת, ובטח שלא יבואו בטענה לאוכפי החוק במדינה ויבקשו מהם הגנה.

אמרתי צריך לשם להם? טענתי שהם לא האוכלוסיה היחידה שנהנת מכל זה

מבחינתי שיחיו (וזה כולל אי התגיסות לצה''ל) איך שהם רוצים ואני יחיה איך שאני רוצה כל עוד אני לא ממן אותם (בקצבאות ילדים, תורתם אמונתם,וכו...) והם לא ממנים אותי, אני לא פוגע במנהגים שלהם והם לא פוגעים בזכויות אדם של במיוחד חופש הפרט

פורסם

שמישהו מפרסם דבר של קיצוניים ואפילו לא מדגיש שמדובר בכאלה - האם בכלל הוא מודע להבדל? -זאת שאלה בפני עצמה - יש כאן הכללה גדולה.

ישיבה באוטובוס - חלוקה של נשים וגברים גם הקיצוניים רוצים בכך רק בציבור שלהם, אין דבר כזה לעשות את זה על חילונים - ומי שיעיז :bash: לראש.

לגבי חגים וכדומה .. הרבה חילונים דווקא רוצים לשמור על זה - לכן ישנם דברים שעברו בכנסת באופן דמוקרטי - עברו כי רובם של החילונים מאמינים ושומרי מסורת.

כמובן שכל החרדים שאתה מכיר אין להם קשר לקיצוניים לפי המדובר כאן - הסוג של 'בית שמש' ו'מאה שערים' , אך כמובן גם במקומות אלה יש חרדים רגילים.

פורסם

רפי אתה ממשיך להיתמם, ולא ברור לי למה

הראתי לך דוגמאות של חברה שהופכת מחברה חופשית וליברלית לתיאוקרטיה, ואתה בוחר לעמוד מנגד ולהגיד: "זכותם", כאילו זה לא נוגע לך בכלל..

ראית בכלל את הסרטון? ראית מה שיש לאנשים *דתיים* להגיד בנוגע להתחרדות של בית שמש? שמכנים אותם "גויים"?

מה קנס? מה כלא? הם לא מכירים בשלטון החוק! לא שמת לב מה קרה כשניסו להחיל את החוק ב-"בית ספר הגזעני"? שוב, אתה לא חי במדינה?

אין לי ממש מה להתווכח איתך אם אתה לא מצליח להבין מה הבעיה היסודית בדת - וספציפית - בנסיונות של הדת להתפשט ולהשתלט על חייהם של אנשים חילונים

זה נראה לי אלמנטרי

פורסם

זה שאני אומר משהו שאתה מבין ( כי זה באינטרס שלך ) זה לא אומר שבשאר אני מדבר שטויות .

הסיקיריקים לחרדים כמו שהחרדים לחילונים .

פורסם

חמוד אתה ,אני לא חרדי אין לי שום אינטרס .

הכל מציאות בשטח ... התחלת יפה חבל לקלקל :-*

פורסם

חמוד אתה ,אני לא חרדי אין לי שום אינטרס .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

פורסם

באמת מצחיק :lol:

שעכביש - דוד יוציא את תמונתי בטח הוא שמר אותה :silly:

פורסם

ישיבה באוטובוס - חלוקה של נשים וגברים גם הקיצוניים רוצים בכך רק בציבור שלהם, אין דבר כזה לעשות את זה על חילונים - ומי שיעיז :bash: לראש.

לגבי חגים וכדומה .. הרבה חילונים דווקא רוצים לשמור על זה - לכן ישנם דברים שעברו בכנסת באופן דמוקרטי - עברו כי רובם של החילונים מאמינים ושומרי מסורת.

כמובן שכל החרדי םשאתה מכיר אין להם קשר לקיצוניים לפי המדובר כאן. הסוגר של בית שמש וחלק ממאה שערים.

בוא נגיד שזה רק לבני הציבור החרדי (כי לפני כחצי שנה או שנה היה דיון סוער במיוחד על זה, כשהכריחו גברת לשבת מאחור). זו עדיין כפייה ואם אותה אישה או גבר רוצים לשבת בחלק פנוי של האוטובוס - זכותם. מותר להם להיות כמה חרדים שהם רוצים ולאף אחד אסור לכפות עליהם ציות למנהג כזה או אחר כל עוד הם לא עוברים על חוקי המדינה. אין לאף חרדי ולאף רב שום זכות להגיד לאף אדם אחר מה לעשות - רק לייעץ.

לגבי חגים: שוב נכנסת כאן בעיית הכפייה. גם אם הרוב מסכים לזה, אין לרוב זכות לכפות על המיעוט חוק שכזה. חופש התנועה (שזהו יסוד בסיסי ביותר בדמוקרטיה) מתיר לי לנסוע לאן שאני רוצה, מתי שאני רוצה. ואם אני בעל עסק שרוצה לפתוח סופר בשבת, אני לא אוכל לעשות את זה. אינטל רצו לפתוח מפעל בירושליים, ולא נתנו לה. למה? רצו לפתוח חניון בירושליים (מימוש חופש התנועה, כי חניה בירושליים זה כמו סיני באפריקה, פשוט כמעט לא קיים), וירושליים עלתה בפאקינג להבות. והם עוד שכרו עובדים זרים בלבד ולא יהודים.

אין חוק שקובע שאסור לנסוע בשבת. אין חוק שקובע שאסור לפתוח עסק בשבת (יש כללים המגבילים שכר בימי שבת, אך אין בשום פנים ואופן איסור פתיחת בית עסק או עבודה בכללי).

ומה לגבי שאר הפוסט? למה לא לענות גם עליו?

פורסם

-אני לא רואה מה הבעיה בהחזרת התשובה, אם כי רואה את הבעיה ככל שזה נוגע לגילאים הצעירים, אבל הבעיה היא חינוך, אם בן אדם חוזר בתשובה אז שיחזור בתשובה וישא בתוצאות מכוון שהוא אדון לגורלו

-ועל מדינות שהוצאי דת מחוץ לחוק לא שמעת, דווקא היו מדינות חילוניות? קומוניסטים לדוגמה? עשו מעשים "נחמדים" כמו מדינות הלכה

-לגבי זורקי אבנים ואלה שמקללים: קנס של כמה מאות אלפים או/וגם כלא

זכותם, כל עוד הם לא פוגעים בזכויות אדם של אחרים (ולא זה לא כולל התעללות או פגיעה בילדים)

אני לא יודע מי קבע את המוות, אז אם הילד מת אז הוא מת, זכות המשפחה לנהוג כרצונה

הצדקה לפינוי הגפוה לניתוח לאחר המוות צריכה להיות במקרה של תעללות או הזנחה

כמו שאמרתי מקודם, קנס של כמה מאות אלפים וכלא

זה פגיעה בזכויות אדם (של אלה שלא רוצים להתבש בצניעות) גם אם בית שמש תהיה חרדית

אמרתי צריך לשם להם? טענתי שהם לא האוכלוסיה היחידה שנהנת מכל זה

מבחינתי שיחיו (וזה כולל אי התגיסות לצה''ל) איך שהם רוצים ואני יחיה איך שאני רוצה כל עוד אני לא ממן אותם (בקצבאות ילדים, תורתם אמונתם,וכו...) והם לא ממנים אותי, אני לא פוגע במנהגים שלהם והם לא פוגעים בזכויות אדם של במיוחד חופש הפרט

למיטב ידיעתי יש חוק שאוסר מיסיונריות בישראל (וממש אין לי כוח לחפש מקור), והנושא הופך להיות רגיש יותר כשמדובר בילדים ונערים.

פגיעה מתמדת במעמד האשה זאת בעיה שדמוקרטיה צריכה להוקיע.

נתיחה של גופה צריכה להיעשות כאשר יש חשד שמדובר במוות כתוצאה מרשלנות/הריגה - כדי שניתן יהיה לאושש או להפריך את החשד ולהעמיד לדין אם ימצאו אשמים.

לגבי העונש למעשי אלימות קשים כ"כ (מכל ציבור שהוא) - מסכים בהחלט.

מסכים עם הפסקה האחרונה וזה גם מה שאמרתי בהודעה הקודמת שלי. אני לא רוצה למממן אותם (המצב הקיים), הם לא רוצים למממן אותי (מה שהם טועים שקורה עכשיו, שזה שקר), אני רוצה שיתנו לי חופש במסגרת החוק - זכויות בסיסיות כמו איך להתלבש, איפה לשבת באוטובוס, לנסוע איפה שאני רוצה מתי שאני רוצה (ואני לא אכפה עליהם להתלבש בניגוד לרצונם, לנסוע בשבת וכו') - ושישרתו בצה"ל. אבל גם את הדברים האלמנטריים האלה הם לא מוכנים לקיים.

ואולי הם פשוט לא מתאימים לשירות צבאי?

יחסית למי בדיוק?

נראה שזה ציבור שקל להיטפל אליהם בנושא הזה, על איזה יחס בדיוק אתה מדבר אתה יכול להבאי נתונים?

פששששש... עכשיו יש אנשים שמזיקים למדינה, ואני מניח שאם יש מזיקים יש גם כאלה שטובים למדינה

אולי פשוט נשים על האנשים המזיקים סמל מזהה, ועל האנשים המועילים סמל גאווה

והם צודקים

זה שיש חוק וגם אם הוא התקבל בצורה דמוקרטית לא אומר שהחוק נחוץ או צודק

אם הם רוצים לחיות לפי החוקים שלהם -זכותם המלאה לחיות כל עוד הם לא כופים אותה על אחרים שלא רוצים בכף

החילונים לא באים לקראתם והחרדים לא באים לקראת החילונים

הם מפגינים נגד התחרדות שכונות וכו... באיזה זכות בדיוק הם רוצים למנוע מאנשים לגור היכן שהם רוצים - אין להם שום זכותת וזה גם נכון גם לצד השני

רובם כן מתאים. שוב, יש להם ידיים ורגליים? הם יכולים לעשות לפחות משהו בצבא. וחלקם גם יכול לשרת בקרבי.

כשיהיה לי זמן. ברור לי שכולם נהנים מביטוח לאומי וכו' (הכוונה לכל המגזרים), אבל ברור שיש ציבור אחד שנהנה יותר מכולם, וגם שהציבור הזה משלם פחות מיסים מכולם (לא עובדים, ואם כן בשחור וכו').

לא, פשוט נכניס את האנשים המזיקים (=אלימים, עבריינים, פושעים - הרבה שמות ומשמעות אחת) בכלא. חבל שלא עושים את זה היום.

לא, יש חוק וכולם צריכים להישמע לו. הוא לא מתאים להם? יש כמה אפשרויות - שיעברו מדינה, שיבקשו מהנציגים שלהם בכנסת שינסו לשנות את החוק וכו'. אבל אתה לא יכול לפעול נגד החוק כי הוא לא נראה לך ולצפות שיעלימו עין. רק אחרי שהם יקיימו את חוקי המדינה, שיחיו איך שהם רוצים. מצדי שילמדו תורה כל היום אם זה חשוב להם, אבל רק בתנאי שישרתו בצבא ואני לא אממן אותם.

הם מפגינים כנגד התחרדות שכונות בעיקר כי התושבים החרדים החדשים כופים את עצמם ואת מנהגיהם על שאר הציבור. כשעוד גרתי בירושלים ומשפחה דתית מאוד עברה לגור לידינו (שכונה חילונית מאוד!), הפריעו לנו וכעסו עלינו כל פעם שעשינו משהו שלא תואם את מנהגיהם בשבת - כאילו שיש להם זכות. חוץ מזה, יש את מה שכתבתי קודם על מיסיונריות בקרב בני נוער. ואגב, אני לא מוצא בזה שום דבר פסול שאדם מוכר דירה לאדם אחר שיחסיו עם השכנים החדשים יהיו טובים. זה לגיטימי לגמרי (אלא אם יש חוק שאוסר את זה ואני לא מודע אליו, מה שיכול מאוד לקרות).

פורסם

זה בדיוק הנושא , שהם רוצים שאתה תממן את אורח החיים שלהם , אין לאף אחד בעיה שהם ישבו כל היום במזגן וילמדו - אתם יודעים מה ? אני רוצה לצאת נגד בלימוד הזה ליכאורה , מה יש להם לילמוד כל כך הרבה ? התשובה היא כלום , אין להם מה לילמוד כל כך הרבה , זה שטויות , הם לא רוצים להיטמע בחברה הישראלית וזו האמת הן בצבא והן בשאר תחומי החיים .

הם לא לומדים הם מתבדלים , הם לא הולכים לצבא כדי לא להיות יחד עם השאר - נקודה .

פורסם

אממממממממ לא.

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3843641,00.html

http://room404.net/?p=24526

ולפני שתאמר שזה סילוף של התקשורת הסמולנית החילונית, אני רק אומר שאני מכיר את הבחורה ואת הסיפור שלה אישית.

פורסם

לא סילוף אך לא הבנת את מה שכתבתי, באוטובוסים אלה זה נסיעות למשל מבני -ברק לבת -ים - בעיקר חרדים = ציבור שלהם.

אני לא יודע עם יש שם תקנון מוסכם עם החברה - אולי נסיעות אלה מיוחדות לחרדים? שהרי יוצאות מבני-ברק - אני לא יכול לדעת זאת רק מכתבה זאת.

בכל אופן אם אין שום תקנון מיוחד באוטובוס זה אף אחד לא רשאי להקים שום אדם, וגם אם יש תקנון אף אדם לא רשאי לעשות זאת בכוח .

לי מוכר בעבר נסיעות שכאלה -בעיקר פונים לאדם ביפה אם מקבל מקבל אם לא לא [ וכך זה צריך להיות ], וישנם כאלה שמתנהגים מגעיל - באמת חבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים