עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

עכביש צודק,רק שהוא לא נסחף קצת אלא הרבה ...

אפרופרו חרדים יש הרבה שחיים בהרבה יותר טוב מחילונים . חינוך? אין מה לדבר בכלל הבדל שמים וארץ.

כיום יש המון חרדים מודרנים [הכוונה מתלבשים ברמה וגם עובדים]

לא להיות עם ראש מקובע ולחשוב שכל מי שמוגדר כחרדיהוא יושב בבית-כנסת 24 שעות -זה תמיד מצחיק אותי התמימות הזאת.

יש לי פול חברים שכבר בגיל 25 עם דירות ומכוניות- ותאמת נהנים פי מאה מחילונים. ומהלעשות כשאדם שואב את האינפורמציה שלו רק מהתקשורת זאת בעיה קשה.

הצחיק אותי שכתבת עוד ילד מסכן, כשאני ברגע שמסתכל עליו אני אומר בלב איך שהוא זכה.,[סתם ככה לא ראית אותי ששמתי כאן תמונה? אני נראה די חילוני]

אז אני אשים אותה שוב -כדי שלא היו טעויות להבא...

[attachment deleted by admin]

• תגובות 4.6k
  • צפיות 457.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

יש לי פול חברים שכבר בגיל 25 עם דירות ומכוניות

וכמה מתוכם עשו צבא, שהספיקו לארגן לעצמם דירה ורכב בגיל כזה?

חינוך? אין מה לדבר בכלל הבדל שמים וארץ.

כן. בעיקר החינוך לדקור את משתתפי מצעד הגאווה ולסקול נהגים שנוסעים בשבת. וגם בלי העקיצות, הידוע לך (ולשאר הקוראים כאן) כי בעוד החינוך הממלכתי והממ"די מתוקצבים לפי מספר התלמידים, החינוך החרדי מתוקצב לפי כיתות (יכול להיות שאני לא מעודכן - אך בהחלט היה נכון לפני כמה שנים), מה שמוביל לכיתות קטנות יותר (בהנחה שהכסף לא מוצא את מקומו בכיס פרטי כלשהו בדרך)? אתה יודע כמה מוסדות לימוד חרדיים מקבלים תקציב מלא כמוסד לימוד ממשרד החינוך, במקביל לקבלת תקציב כמוסד דת?

אני מסכים שיש סטיגמות מיותרות כנגד חרדים, אבל לצערי יש גם הרבה סטיגמות שלמעט מספר צדיקים בסדום - אינן מיותרות כלל וכלל.

פורסם

וכמה מתוכם עשו צבא, שהספיקו לארגן לעצמם דירה ורכב בגיל כזה?

בדרך כלל מדובר על חברה שהיו בצבא, כי אם אתה עובד משמע אתה לא נמצא בכולל יום שלם -ואז לא נותנים לך לדחות -זה לא מחייב שכולם בני 25 אלא בסביבות הגיל הזה

כן. בעיקר החינוך לדקור את משתתפי מצעד הגאווה ולסקול נהגים שנוסעים בשבת. וגם בלי העקיצות, הידוע לך (ולשאר הקוראים כאן) כי בעוד החינוך הממלכתי והממ"די מתוקצבים לפי מספר התלמידים, החינוך החרדי מתוקצב לפי כיתות (יכול להיות שאני לא מעודכן - אך בהחלט היה נכון לפני כמה שנים), מה שמוביל לכיתות קטנות יותר (בהנחה שהכסף לא מוצא את מקומו בכיס פרטי כלשהו בדרך)? אתה יודע כמה מוסדות לימוד חרדיים מקבלים תקציב מלא כמוסד לימוד ממשרד החינוך, במקביל לקבלת תקציב כמוסד דת?

כרגע אנחנו מדברים על חינוך, רוצה לראות סקרים של החינוך החרדי לחילוני? אף אחד לא מחנך לדקור או לזרוק אבנים, אותו דבר אני אגיד עליך אמא שלך לימדה אותך לשתות וודקה ולעשן חשיש? כמו הרבה חילונים? לא. תמיד בכל אכלוסיה היו קיצונים.

המימון האמיתי - הישיבות ממומנות ברובן מכספי תורמים עשירים מחו"ל ולא מכספי המדינה. המדינה כמעט ולא עוזרת בגרוש. מה לא קיצצו? אפילו את קצבאות הילדים קיצצו.

רוב החרדים לא חיים בעושר . אם תבקר בישיבות, תגלה שתנאי החיים בישיבה קשים בהרבה מאצל מוסדות חילוניים המקבלים תקציב מלא ושמן. ואצל הישיבות אין שביתות, כי המורים לא מלמדים בשביל כסף כפי שעושים המורים החילוניים לחרדים באמת אכפת ממה שהם מלמדים. זהו מזון רוחני.

שום רב חרדי וירא שמים לא מסית שום בן נוער לעשות פעולות מבישות. התפקיד של הרבנים הוא לחנך את בני הנוער למידות טובות ולחוכמה, וזה מה שהרבנים עשו באלפי השנים האחרונות.

אני מסכים שיש סטיגמות מיותרות כנגד חרדים, אבל לצערי יש גם הרבה סטיגמות שלמעט מספר צדיקים בסדום - אינן מיותרות כלל וכלל.

די לתמימות, לאדם חרדי אין בולבול? אין יצר לגנוב? אז יש כאלה שנראים כמו חרדים ובעצם הם די מקולקלים. יש גם כאלה שלא לומדים תורה ומוסר.

אדם שהוא בדת לא אומר שהוא יותר מחונך אלה אדם שלומד תורה ומוסר ועובד על המידות שלו

פורסם

רוני אתה ממש חתיך ::)

יש מצב לסייבר סקס?

פורסם

שילכו לעשות צבא קודם ואז לעבוד ואז שישלמו מיסים ואז שלא יקחו מתקציב המדינה כסף לישבות ואז אני יתחיל לכבד אותכם כל עוד לא יעשו את זה אתם בעיני פרזיטים אוכלי חינם שעוד מעזים להתלונן

פורסם

רוני אתה ממש חתיך ::)

יש מצב לסייבר סקס?

קודם כל תודה. והדבר השני מובן לי כבדיחה אז אני אצחק קצת ;D.

סמי לפי כתיבתך אתה כנראה עוד ילד ואתה גם לא נראה אדם שמעוניין לפחות לשמוע. אז נשאיר את זה ככה.

פורסם

קודם כל תודה. והדבר השני מובן לי כבדיחה אז אני אצחק קצת ;D.

לא, אני רציני לגמרי, דבר איתי בפרטי.

פורסם

נו מה אתה עושה צחוק, אני רומז לך שלא.

מה אתה נשוי ?

פורסם

רוני אני רואה שכל מי שלא מסכים עם דעתך הוא ילד או שיש לו בעיה נפשית ?!

כל המדינה שונאת חרדים בגלל מה שציינתי אז אל תתמם.

פורסם

בסדר ,זה כבר ידוע בגמרא שישנאו את החרדים בתקופה הזאת [בזמן אחרית הימים]

בקיצר אני לא רוצה לבזבז זמן לשווא, אתה לא נראה כאדם שמוכן לפחות להקשיב.[אולי תקן אותי ]

מעולם לא אמרתי בעיה נפשית. לגבי ילד זה בסך הכל נראה לי כך [אולי טועה]

בן כמה אתה? סקרן אם טעיתי..

פורסם

נו מה אתה עושה צחוק, אני רומז לך שלא.

מה אתה נשוי ?

למה נשוי? אני כולי שלך.

פורסם

אוי :o

פורסם

זה לא עינינך.עיצבנת אותי מספיק כדי שאני לא יענה לך על זה.

דבר שני תסביר לי אם בא לך,למה את כל הנבואות שאומרים עכשיו "שישנאו את החרדים,שמלך פרס ישמיד את העולם" וכו' וכו' אומרים רק אחרי שזה קורה?

למה לא שמעתי את זה בזמן סאדם חוסיין,נהפוכו בזמן סאדם חוסיין אני זוכר שאמרו שהוא זה שישמיד את העולם.

ואחרי שהשמידו את סאדם ופתאום קם הקוף האירני ואז החליטו להביא את הפסוק שמלך פרס ישמיד את העולם.

למה הכל בדיעבד?!

למה לא ראיתי את כל הדברים שאומרים עכשיו לפני 20 שנה ?

למה הם מראים לי פסוקים ומסממים אנשים תמיד אחרי שהדבר קורה במציאות ולא לפני ?!

ועוד הוכחה לכך שכל הדת היא שקר והמצאה היא הומואים,אני לא הומו,אבל שאני רואה הומאים אני לרגע לא חושב שהם בחרו להיות הומאים,הם מתנהגים כמו נשים חושבים כמו נשים,בקיצור הם נולדו ככה.

כמו שאני ואתה (אני מקווה שגם אתה) לא יכולים לבחור לאהוב ולהמשך לגברים ככה גם הם לא יכולים להמשך לנשים.

הטבע שגא איתם.

עכשיו תגיד לי שיש כאלה שאהבו נשים כל החיים שלהם ואז בגיל מאוחר החליטו ללכת על גברים.

אז אני יענה לך אולי

אולי חלק מהם פחד והכחיש את זה כל חייו את שיצא מהארון ,אולי חלק מההומאים זה בא להם בגיל מאוחר.

אבל רובם שמגיעים לגיל 11-13 מבינים למי הם נמשכים.

מחקרים מדעיים אומרים את זה,למרות שאני לא צריך שום חוקר ושום דוקטור לדעת את זה ,זה כל כך ברור.

פורסם

מה אתה רוצה ממני? אתה לא שואל שאלות אלה כותב עובדות. אז תחיי עם העובדות האלה וזהו.

ושוב אתה רק מראה ומראה שאינך בכלל רוצה להקשיב...

[צדקתי אהה? ילד]

לילה טוב.

פורסם

...

מה הקשר בין זה לבין הטענה שלך שהדת היא שקר וההמצאה היא הומוים ?

זה שאתה לא מאמין באלוהים אז זאת בעיה שלך, אם אתה רוצה להשתלך בדת אז אתה יכול למצוא דברים הרבה יותר גדולים מהומוים.

אני לא יודע בדיוק מה הויכוח פה אבל זה די מובן שהומוים "נולדו" כך (או יותר נכון יש להם נטיה גנטית + פקטור סביבתי), נו ו?

מעבר לזה נבואות זה שטויות, תורת האבולוציה נכונה והדת הממסדית היא צבועה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.