עבור לתוכן

כיצד אני בודק תקינות מלאה של הארד-דיסק ?

Featured Replies

פורסם

אני מרגיש שהוא עובד יותר לאט ממה שהוא צריך לפעול, איך אני יכול לדעת שזה באמת ככה או שאני מדמיין את זה ?

הדגם המדוייק הוא:

Seagate ST3500320AS

תודה.

נ.ב

ההארד-דיסק אמור להיות אילם ? כי הוא משמיע לי רעשים של חשיבה בזמן האחרון.

פורסם

לסיגייט (כמו לרב היצרנים) יש כלים הבודקים את תקינות הכוננים

במקרה דנן SEATOOLS -

http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools

תוריד את גרסאת הדוס (מכיוון שהיא לא תלויה במעערכת ההפעלה מותקנת אצלך - אני לא מתייחס לPE למינהו)

לגבי רעשי טחינה - זה בד"כ לא אמור להצביע על משהו מיוחד - אולי תעשה DEFRAG ותבדוק אם יש לך יותר מדי SWAPPING

בכל מקרה לפני שאתה מתחיל - גיבוי למידע

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

לסיגייט (כמו לרב היצרנים) יש כלים הבודקים את תקינות הכוננים

במקרה דנן SEATOOLS -

http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools

תוריד את גרסאת הדוס (מכיוון שהיא לא תלויה במעערכת ההפעלה מותקנת אצלך - אני לא מתייחס לPE למינהו)

לגבי רעשי טחינה - זה בד"כ לא אמור להצביע על משהו מיוחד - אולי תעשה DEFRAG ותבדוק אם יש לך יותר מדי SWAPPING

בכל מקרה לפני שאתה מתחיל - גיבוי למידע

כל טוב,

גבריאל

דבר ראשון תודה רבה :)

דבר שני התוכנה הזאת אומרת 100% אם הדיסק תקין ? כי אמרו לי שהתוכנה מזייפת...

ואיך אני אמור לגבות מידע של 500 גיגה ? :\ היא מוחקת לי את המידע מההארד-דיסק ? מה הסיכוי ?

פורסם

על כונן קשיח אחר?

ולגבי התוכנה.. לא הייתי מגדיר את זה כזיוף, אבל התשובה חיובית. היא לא יכולה לצפות כל תקלה ובעיה. היא מוגבלת למה שSMART מספק לה (לרוב).

פורסם

אני מרגיש שהוא עובד יותר לאט ממה שהוא צריך לפעול, איך אני יכול לדעת שזה באמת ככה או שאני מדמיין את זה ?

הדגם המדוייק הוא:

Seagate ST3500320AS

תודה.

נ.ב

ההארד-דיסק אמור להיות אילם ? כי הוא משמיע לי רעשים של חשיבה בזמן האחרון.

תנסה להשיג את תוכנת הסריקה HDD REGENERATOR .

גירסה אחרונה שלה, היא 1.5.1 אם זכרוני לא מטעה.

התוכנה סורקת 100 אחוז של כל המשטח המגנטי על הפלטות בדיסק ---

בלי קשר למערכת ההפעלה שמותקנת עליו או פירמוט שלו אם יש כזה.

התוכנה הזו גם מרעננת את החוזק של המגנטיות לגבי נקודות על הפלטות בהן החוזק המגנטי התרופף, לכן היא מסוגלת

להקים לתחיה סקטורים רעים. התוכנה אינה מתגברת על בעיות מכניות של חלקים נעים , אם יש כאילו לא צפויים לדיסק חיים ארוכים.

הסריקה לוקחת עשרות שעות. אם יש הרבה מאוד סקטורים פגומים (כמה אלפים) היא לא מעשית בגלל אריכות הזמן הנדרשת.

לא צריך לעשות את הסריקה בבת אחת, יש סקלה לפי סקטורים מהראשון עד האחרון. בכל זמן פנוי אתה סורק קטע אחר של סקטורים.

פורסם
  • מחבר

תודה אחי התקנתי הורדתי ואני מריץ אותה ברגעים אלה אני מאמין שעד הבוקר זה יסיים

אם זה לא מוצא\מתקן סקטורים רעים זה אומר שהכונן בריא 100% ? כלומר לא יכולה להיות בעיה אחרת חוץ מסקטורים שגורמת להארד-דיסק שלי להיות פגום ?

ואחרי שאני מריץ איתה בדיקה, אני יכול להמנע מבדיקה עם התוכנה SEATOOLS ? כלומר שתיהם עושות את אותה העבודה ?

[br]פורסם בתאריך: 12.11.2008 בשעה 23:23:39

על כונן קשיח אחר?

ולגבי התוכנה.. לא הייתי מגדיר את זה כזיוף, אבל התשובה חיובית. היא לא יכולה לצפות כל תקלה ובעיה. היא מוגבלת למה שSMART מספק לה (לרוב).

אוקיי אז איזה תוכנה יכולה לספק לי את התשובה הכי אמיתית לגבי תקינותו של ההארד-דיסק ?

פורסם

תודה אחי התקנתי הורדתי ואני מריץ אותה ברגעים אלה אני מאמין שעד הבוקר זה יסיים

אם זה לא מוצא\מתקן סקטורים רעים זה אומר שהכונן בריא 100% ? כלומר לא יכולה להיות בעיה אחרת חוץ מסקטורים שגורמת להארד-דיסק שלי להיות פגום ?

ואחרי שאני מריץ איתה בדיקה, אני יכול להמנע מבדיקה עם התוכנה SEATOOLS ? כלומר שתיהם עושות את אותה העבודה ?

[br]פורסם בתאריך: 12.11.2008 בשעה 23:23:39

אוקיי אז איזה תוכנה יכולה לספק לי את התשובה הכי אמיתית לגבי תקינותו של ההארד-דיסק ?

אם החלקים הנעים של דיסק קשיח לא פועלים בצורה חלקה יש סיכוי שיווצרו שוב ושוב סקטורים רעים. לא חושב שיש תוכנה שיכולה לבדוק במאה אחוז

תקינות של החלקים הנעים, מאידך במקרה של חלקים נעים לא תקינים יש רעשים חריגים בגלל חיכוך.

HDD REGENERATOR היא תוכנה שבודקת משטחים מגנטיים בצורה הכי אינטנסיבית שאני מכיר. לא חושב שיש צורך בבדיקות

של SEATOOL או תוכנות או בדיקות משטחים נוספות. תוכנה כמו SEATOOL מספיקה כאשר רוצים לבדוק יחסית את המשטחים מהר ומוכנים להתפשר במקצת לגבי אמינות בדיקת המשטחים המגנטיים. כמו כן SEATOOL , לפי מה שזכור לי, בודקת אם החלקים הנעים מבצעים את העבודה במהירות סבירה,

לכן לא מיותר לבדוק את הדיסק גם בעזרתה.

אם הבדיקות של הדיסק יהיו תקינות ובכל זאת הדיסק פועל בצורה איטית כדאי לעשות איחוי של הדיסק , כלומר דפרגמנטציה, וגם להשאיר בו שטח פנוי של

כ- 15 אחוז כדי שלא יהיה צורך לאחות אותו מחדש בתכיפות גדולה.

יכולות להיות האטות של המחשב שמקורן בתוכנה , לא בתקינות הדיסק.

למשל הפרעות שמקורן במערכת ההפעלה מזדקנת, במקרה כזה לדעתי מוטב להתקין לגמרי מחדש את מערכת ההפעלה .

כמו כן מומלץ מאוד לעשות בדיקה יסודית על ידי אנטי וירוס. וירוסים וטפילים דומים יכולים להאיט את המחשב .

ובחזרה ל- HDD REGENERATOR . אם התוכנה מחיה מחדש סקטורים פגומים ניתן להשתמש בהם רק לאחר מחיקת מחיצות והתקנתן

מחדש, זאת משום שהתוכנה עצמה אינה מתקנת _רישומים_ אודות סקטורים פגומים שנימצאים בחלקי המחיצה המיועדים לרישום כזה.

פורסם
  • מחבר

תודה אני אבדוק בבוקר מה קורה עם המחשב לבינתיים הוא בדק 100 גיגה ואין סקטורים רעים

ולמקרה שאין סקטורים רעים, ועדיי הדיסק איטי, איך עושים את התהליך של הדפרגמנטציה ?

ולידע כללי אין לי שום וירוסים או ספיוורים המחשב נקי מהכל אני כל הזמן בודק שאין תוכנות שלא צריכות לפעול ברקע, פעם בשבוע בדיקת ספיי ווירוס

אני עובד עם נוד32 ופירוול בשם OUTPOST

האיטיות מתבטאת למשל ששמתי לב שאני נכנס לכונן D או C הוא חושב לשניה ואז נכנס, ויש מצבים שהוא נכנס תוך מאית השניה.

פעם הוא היה נכנס לי תמיד תוך מאית השניה... + משמיע רעשים לפעמים.

פורסם
  • מחבר

הבדיקה הסתיימה ואין סקטורים רעים.

ודרך אגב על הדרך הרצתי בדיקה עם HD TUNE איך התוצאה בסדר ?

[attachment deleted by admin]

פורסם

בסדר גמור. תתחדש.

פורסם
  • מחבר

בסדר גמור. תתחדש.

תודה רבה איש. רק עוד שאלה נוספת ברשותך להיות בטוח שהבעיה לא אצלי

באחת התגובות שלי רשמתי ואשמח אם תענה על זה:

"האיטיות מתבטאת למשל ששמתי לב שאני נכנס לכונן D או C הוא חושב לשניה ואז נכנס, ויש מצבים שהוא נכנס תוך מאית השניה.

פעם הוא היה נכנס לי תמיד תוך מאית השניה... + משמיע רעשים לפעמים."

פורסם

הדיסק אינו בפעולה אז הוא מפסיק להסתובב.. וכשאתה דורש לגשת עליו, לוקח לו כמה שניות להגיע למהירות סיבוב מסוימת ולהתחיל לפעול כבקשתך.

פורסם

מוזזררר מאוד.. גם לי יש של סיגייט של 500 GB וגם לי הוא עושה רעשים מאוד מוזרים ועובדדד מאוד לאט ..

פורסם

אם בדיקה ב-HD Tune מעלה שקצב ההעברה נמוך מאוד - מגה בתים בודדים, אז כנראה שיש לאפשר DMA. (סטיקי)

אם לא, אז אין שום בעיה. ואז יתכנו שני מצבים.. (א) אתם מדמיינים; (ב) הפעולות שאתם מתארים כאיטיות מוגבלות ע"י רכיב אחר או שמדובר בעניין תוכנה-מערכת הפעלה.

פורסם
  • מחבר

אם בדיקה ב-HD Tune מעלה שקצב ההעברה נמוך מאוד - מגה בתים בודדים, אז כנראה שיש לאפשר DMA. (סטיקי)

אם לא, אז אין שום בעיה. ואז יתכנו שני מצבים.. (א) אתם מדמיינים; (ב) הפעולות שאתם מתארים כאיטיות מוגבלות ע"י רכיב אחר או שמדובר בעניין תוכנה-מערכת הפעלה.

חיפשתי בסטיקי לא מצאתי :\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים