עבור לתוכן

תופעה מוזרה ברזולוציה של המסך 1080i ???

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי טלויזית סמסונג A450 שאמורה להיות בעלת רזולוציה של 1366*768, ותמיכה ב-1080i.

משום מה אני מצליח לשדר מהHTPC אל המסך 1:1 בצורה שהמסך כולו מלא ללא Overscan של הכרטיס מסך ברזולוציה של 1920*1080 (כשאני משתמש ב1280*768 יש פסים שחורים דקים אנכיים בקצוות המסך). האם זה אומר שזה מצב 1080i ?

האם יש משהו שצריך לעשות בהגדרות של כרטיס המסך בשביל זה ? האם יש סיבה להשאר עם 720p מבחינת איכות תמונה ?

תודה....

פורסם

לא כל כך הבנתי מה ניסית לעשות אתה יכול לפרט יותר מסודר?

באופן כללי תשאר עם 720p אין שום סיבה לראות 1080i האיכות הצפיה עדיפה ב - 720p

פורסם
  • מחבר

מה שהייתי רוצה שיקרה הוא שעיבוד התמונה יעשה ע"י כרטיס המסך ולא ע"י ה-LCD. לכן ניסיתי לבחור בכרטיס המסך רזולוציה (טבעית) של 1366-768. לא הצלחתי לעשות את זה. הרזולוציה הכי קרובה לכך (1280-768) משאירה פסים שחורים בצידי המסך.

משום מה אני רואה שכשאני מכוון את הרזולוציה של כרטיס המסך ל1920-1080, אני מקבל את הרזולציה הזו על כל המסך, ולמעשה קל יותר לראות כך את הדסקטופ. אני יכול לכוון את הVME כך שיציג סרטים ב-720p.

מה שאני שואל זה:

א. איך אני מכוון את הרזולוציה של כרטיס המסך ל-1366-768.

ב. במידה וא' לא אפשרי, האם האופציה הכי טובה היא 1080i או שעדיף לעבור ל720p ו"לשלם" בפסים בצידי המסך ?

שוב תודה

פורסם

איזה כרטיס מסך יש לך?

פורסם
  • מחבר

ATI3200 מובנה בתוך לוח אם GA-MA78G-S2H בעל דרייברים מעודכנים.

לאחר עוד קצת משחקים עם הגדרות של ה-ati ccc והטלויזיה, הצלחתי להגיע לכך שהטלויזיה מראה את הרזולוציה 1280*720 (כלומר 720p) על כל המסך. אני חושב שזה אומר שהטלויזיה עושה upscale ואני מעבד איכות. מעניין איך אין אופציה לרזולוציה של 1366*768 בכרטיסי מסך שהינם בפירוש יעודיים לHTPC...

פורסם

לא קראתי בעיון רב את הדיון, אבל הכי טוב זה לעבוד עם מסך LCD ברזולוציה הטבעית שלו כמובן. במקרה שלך עם הטלויזיה זה עניין הרזולוציה אבל לעתים רבות זו גם בעית ה-refresh rate ועוד...

בכל מקרה, הפתרון הוא לא בעייתי בכלל. כל שעלית לעשות זה להוריד תוכנה בשם Powerstip. אתה יכול להוריד מכאן.

מה שהתוכנה הזאת מסוגלת לעשות זה לאפשר לך שימוש כמעט בכל רזולוציה קיימת ואפילו יצירת אחת מותאמת אישית עם שילטה בפרמטרים רבים (מה שכנראה לא תצטרך לעשות מאחר ובמאגר התוכנה יש מספיק רזולוציות והגדרות כמעט לכל הטלוזיות).

בהצלחה.

עריכה: עזרה קטנה - כפתור ימני על האייקון של התוכנה בסרגל כלים ותעשה כך:

Display profile > Configure > Advanced timing options > custom resulotions

תבחר מהרשימה הארוכה בצד שמאל את הרזולוציה המתאימה ביותר (כלל קצב הרענון המתאים לפי הטלויזיה וכד') ואז תלחץ add new resulotion ומשם אתה כבר תדע להמשיך....

שוב בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

GNOME, התקנתי את התוכנה, וכיוונתי לרזולוציה 1360*768 כפי שמומלץ בתוכנה, ואפילו וידאתי בחוברת שהגיעה עם הLCD את כל הפרמטרים של הרענון האופקי והאנכי וכו'. התוצאות משום מה הרבה פחות טובות מאשר הגדרת 1280*720 ובחירת אופציית "סריקה מדויקת" (כנראה progressive scan) שלפי החוברת של הLCD בנויה לעבוד עם 720pאו 1080i.

פורסם

נסה להגדיר עם התכונה power strip אם לא הולך כנראה שהTV לא תומכת ברזולוציה הזאת דרך HDMI, נסה לחבר בVGA.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים