עבור לתוכן

המרת קלטות ווידאו ל DVD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

בטוח שכבר דנתם בנושא זה אבל בכל זאת...

יש לי הרבה קלטות ווידאו ביתיות ואני מעוניין להמיר אותם ל DVD. ראיתי ב ZAP הרבה כבלים שמתאימים לזה.

האם יש מישהו שמכיר טוב את הנושא ויכול להמליץ על כבל מסוים וגם תוכנה?

תודה מראש

פורסם

כדי להפוך קלטות וידאו (VHS) ל-DVD יש לך מספר אופציות. האחת היא לקנות מכשיר DVD מקליט ולחבר אליו את מכשיר הוידאו שלך ולהריץ את הסרט כאשר באותו הזמן אתה מקליט אותו על גבי דיסק DVD. באופציה הזאת תהליך ההפיכה יהיה בד"כ פשוט יותר אחרי שתחבר את הציוד (וידאו ל-DVD מקליט ואת השני לטלויזיה וכד'), אך היא פחות מתאימה אם אתה רוצה לעשות לוידאו גם עריכה כלשהי מעבר לחיתוך קטעים.

(שים לב שישנם גם מכשירי DVD מקליט המשולבים גם עם וידאו)

האופציה השניה שלך תהיה לקנות כרטיס טלויזיה למחשב וללכוד (לבצע Capture) לוידאו ממכשיר הוידאו שלך, כאשר מה שתקבל יהיה קובץ וידאו במחשב, עליו תוכל לבצד פעולות רבות כגון עריכה, צריבה, המרה דחיסה וכל עיבוד אחר. כמובן שרוב הכרטיסים והתוכנות המסופקות איתן יאפשרו לך ללכוד את הוידאו ישירות בפורמט DVD ובכך לחסוך לך מעט עבודת המרה. כמו-כן, בד"כ הכרטיסים הנ"ל מגיעים עם מדריכים ודברים נוספים שיסיעו לך בתהליך, כאשר התוכנות המסופקות הן פרמטיביות אך פשוטות מאוד לתפעול.

בהצלחה

פורסם

זה לוכד בחיבור USB

לא הייתי ממליץ לך לרכוש אותו.לוכדים אלה תלויים מאד בכח העיבוד של המחשב וזה המשאבים שלו (USB..)

עדיף אם אתה ממש רוצה עבודה טובה ללכת על חברות כמו פינקל או אברמדיה.

תלוי כמה אתה מוכן להשקיע על הכרטיס לכידה

פורסם
  • מחבר

זה לוכד בחיבור USB

לא הייתי ממליץ לך לרכוש אותו.לוכדים אלה תלויים מאד בכח העיבוד של המחשב וזה המשאבים שלו (USB..)

עדיף אם אתה ממש רוצה עבודה טובה ללכת על חברות כמו פינקל או אברמדיה.

תלוי כמה אתה מוכן להשקיע על הכרטיס לכידה

החברות שהתכוונת זה כרטיס טלוויזיה ולא לוכד USB. נכון?

פורסם

החברות שהתכוונתי מיצרות בין היתר גם כרטיסי טלויזיה

אבל פינקל מתמחת בכרטיסי לכידה חצי מקצועיים עד מיקצועים.תלוי מה רמת העבודה שאתה צריך ומה התקציב שלך

חשוב לציין שמדובר פה על סכום לא מבוטל של 1000 שקל לכרטיס עם תוכנה ורישיון.

כרטיס טלויזיה לא יעשה לך את אותה עבודה אבל מחירו יהיה נמוך בהתאם סביב ה 400 500 שקל.[

אם זה כמות מכובדת של קלטות ועבודה ממושכת הייתי ממליץ לך להשקיע על כרטיס של 1000 שגם יעשה עבודה טובה.

חשוב לציין שהתוכנה עצמה דיי כבדה וחשוב זיכרון גבוה ומעבד חזק כפול ליבה לפחות.

3 גיגה מומלץ אם יש לך XP

ואם אתה עובד עם ויסטה תלך יותר רחוק 4 גיגה

פורסם

להלן האפשרויות

1. 200-400 ש"ח, כל מיני כבלים או ממריים באמצעות USB, איכות המרה נמוכה.

2. 400-800 ש"ח, מכשיר DVD מקליט, איכות בינונית פלוס.

3. 500-1000 ש"ח, כרטיסי דגימה יעודיים (פינקל ואחרים), איכות בינונית עד טובה.

4. 1000 ומעלה, כרטיסי דגימה חצי מקצועיים ומקצועיים, וגם קבוצת ה advc שמתחברים ב FW.

בכל קבוצות תעדיף זכרון גבוה ומעבד מהיר (בקבוצות 3,4 יש עיבוד ע"י חומרה לפני מעבד ראשי).

פורסם
  • מחבר

המעבד שלי AMD Athlon 64 1GB

יספיק?

אגב, יש לי 15 קלטות בסה"כ שאני רוצה להעביר וכמובן אם ילך טוב אמשיך להשתמש במצלצמת וידאו-מצלמה די טובה שחבל לאחסן אותה. עד 1000 ש"ח אני מוכן להשקיע.

פורסם

יספיק בהחלט אבל אתה חייב להרחיב זיכרון אחרת התוכנה תקרוס לך מדי פעם.

התוכנה בפעולה לוקחת 500 מגה זיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים