עבור לתוכן

משחקים יד שניה - אסון לתעשיה

Featured Replies

פורסם

http://www.bit-tech.net/news/2008/11/10/epic-second-hand-games-are-a-huge-issue/1

אני מסכים שפירטיות זה זוועה, אבל הפעם זה נשמ כמו "וי וי וי, אכלו לי, שתו לי..."

הגזימו! כמה שאני נגד פירטיות במשחקים, להגיד לי מה לעשות עם מוצר שרכשתי? ומחר אולי גם יאסרו עליי למכור דיסקים מוויקה או ספרים כיד שנייה?

פורסם

מכוניות יד שנייה - אסון לתעשייה! לאסור בחוק מכירת מכוניות! :screwy:

פורסם

לאחרונה EPIC התחילו לצאת בהכרזות הזויות, מנסים לסחוט כל דולר מהצרכנים.

פורסם

זה מה שקורה כשלא מתלוננים כשמיקרוסופט המציאה את רשיון הOEM.

פורסם
  • מחבר

הא? מה הקשר בין רישיון OEM למשחקים? אי אפשר להשוות מערכת הפעלה למשחק.

פורסם

נו באמת זה שטויות

זה בדיוק כמו כל מוצר יד שניה אחר

פורסם
  • מחבר

מערכת הפעלה? אתה רציני? אתה טועה בכל כך הרבה רמות...

פורסם

בעברית פשוטה: מהרגע שאיפשרו (או לא התנגדו) למיקרוסופט להגדיר תוכן דיגיטלי בתור "שירות" ולא בתור "מוצר" זה בעצם איפשר

להם לשלוט בתוכן לחלוטין (לדוגמא:OEM). לא רחוק היום שEPIC (או חברה מגלומנית אחרת) יתחילו למכור "שירותים" עם הגבלות

למינהן, לדוגמא: איסור למכור יד שניה (שוב OEM, מישהו?). זה שהתרגלנו שמיקרוסופט עושה את זה לא הופך את זה לנורמלי.

פורסם

אבל מיקרוסופט מוכרת את ה"שירות" הזה, זול יותר מרישיון הretail [למרות שגם הוא מוגבל בהתקנות, אבל בהתקנות במקביל על מספר מחשבים, ולא בהתקנה רק על מחשב אחד].

והOEM פשוט בא עם כל מחשב חדש היום שאני שלא יודעים להתקין מערכת הפעלה קונים, זה לא ממש כאילו קיבלנו אותו, אלא אין ברירה אלא להשתמש בו. [שוב, אני בחיים לא אקנה OEM, אבל אנשים שרוצים לקנות את המחשב ולהתחיל להשתמש בו כן יקנו]

פורסם

הגזימו! כמה שאני נגד פירטיות במשחקים, להגיד לי מה לעשות עם מוצר שרכשתי? ומחר אולי גם יאסרו עליי למכור דיסקים מוויקה או ספרים כיד שנייה?

על הDRM של אפל שמעת?

פורסם

האמת שחשבתי טיפה על העניין והגעתי למסקנה שיכול להיות איזשהו הגיון בהגבלה על יד שנייה.

נניח במקרים של מוזיקה/סרטים/משחקים שאפשר לקנות בשרותים דוגמת Steam/Itunes וכו'

במדיה דיגיטלית "יד ראשונה" ו"יד שנייה" זו אותה איכות

ונניח שיצא אלבום חדש ומוכר מספר מסויים עותקים, רגע היציאה הוא שיא הביקוש

מיד נוצר שוק יד שנייה שיכסה במלואו כל ביקוש עתידי

פורסם

כמו שזה נשמע, מזל שאת עניין השכרת הסרטים/משחקים העלו ויישמו מזמן.

לכו תדעו איזו התנגדות עזה היה מחולל "רעיון מהפכני" שכזה היום.

פורסם

מדובר פה ספציפית על משחקים.

זה לא רלוונטי.

פורסם

אבל מיקרוסופט מוכרת את ה"שירות" הזה, זול יותר מרישיון הretail [למרות שגם הוא מוגבל בהתקנות, אבל בהתקנות במקביל על מספר מחשבים, ולא בהתקנה רק על מחשב אחד].

והOEM פשוט בא עם כל מחשב חדש היום שאני שלא יודעים להתקין מערכת הפעלה קונים, זה לא ממש כאילו קיבלנו אותו, אלא אין ברירה אלא להשתמש בו. [שוב, אני בחיים לא אקנה OEM, אבל אנשים שרוצים לקנות את המחשב ולהתחיל להשתמש בו כן יקנו]

הנקודה שרציתי להדגיש היא לאו דווקא עניין הOEM ספיציפית אלא העובדה שמעמד המדיה הדיגיטלית פרוץ לחלוטין כרגע ונעשים בו דברים

שלא היו מעיזים לעשות בכל מצב אחר (גם מצד החברות וגם הלקוחות).

פורסם

הנקודה שרציתי להדגיש היא לאו דווקא עניין הOEM ספיציפית אלא העובדה שמעמד המדיה הדיגיטלית פרוץ לחלוטין כרגע ונעשים בו דברים

שלא היו מעיזים לעשות בכל מצב אחר (גם מצד החברות וגם הלקוחות).

עם כל ההגבלות, זה טבעי שיפרצו.

זה בדיוק כמו לומר לילד קטן לא לקחת סוכריה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים