עבור לתוכן

crt vs lcd

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורם.

אני מעוניין לרכוש מסך חדש אך לאחר קריאת ביקורות כאן בפורום ובכלל ברשת ובנוסף התנסות אישית אני מוצא שהמסך CRT שנמצא ברשותי כרגע מספק אותי מעל ומעבר ולא מעייף לי את העיניים כמו מסכי LCD שאני משתמש איתם בעבודתי ראוי לציין שהמסך שאני משתמש איתו בעבודה הוא של חברת EIZO שנחשבת ע"פ הביקורות כאן לחברה מאוד מתקדמת בתחום המסכים לכן אני שואל את עצמי אם ככה אני רואה במסך שנחשב איכותי אז מה יהיה עם מסכים אחרים שנחשבים לפחות איכותיים.

עכשיו בהנחה שאין לי בעיה של מקום על השולחן ואני לא גיימר והשימוש העיקרי זה תיכנות אינטרנט וסדרות האם עדיין מסך LCD מומלץ יותר ממסך CRT ?

פורסם

אם המסך שלך מספק אותך אז למה סתם להוציא כסף?

פורסם

איזה דגם יש לך בדיוק?

ואם אתה הרבה שעות מול המחשב (מעל 6 שעות ברצף)

אז עדיף LCD בשביל העיניים :o

פורסם

לי היה CRT לא שטוח 1024X1280 ב19''

בתור אדם שיושב הרבה על המחשב הייתי עולה מאיזור המחשב עם כאבי ראש חזקים מאד (כמו מיגרנה) כאב בעיניים האחוריות וסחרחורת.

נקודת המשבר שלי לפחות הייתה כאשר קיבלתי מספר 1 במשקפיים.

הייתי עם CRT מגיל 7, לכן זה לא דבר שקורה בשנייה.

לאחר בירורים ומכירה קבוצתית שיזמתי רכשתי את ה2007FP, LCD באיכות לא פחות טובה מהCRT.

בהתחלה נשארו לי הכאבי ראש, אבל יומיים-שלושה אחריי לא היו לי כאבי ראש, אט אט התרגלתי לרזולוציה (הייתי עובד על 800X600, עכשיו אני 1600X1200)

ופשוט חוויה, יש יותר מקום.

במבט לעבר, לא הייתי חוזר לCRT, לכן אני אישית מעדיף LCD אבל אחד איכותי.

פורסם

בהחלט LCD איכותי!

אין עלייהם

גם לי פעם הייה CRT עד שהוא נישרף

היתבעסתי שהוא נשרף

קניתי LCD פצצה

ואז היתבעסתי שלא קניתי את הLCD לפני כמה שנים

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובותיכם

אני מעוניין במסך חדש מאחר ושלי כבר בן 6 ומתחיל לעשות בעיות (LG F700B)

התיחסתם למחיר אז מה עלות מסך LCD שישתווה למסך CRT לצרכים שלי והאם יש לכך הצדקה האם הפער באיכות יהיה כזה משמעותי , אני מודע לעניין שאין כמו מראה עיניים כדי לשפוט את טיבו של המסך אבל אני לא יכול לשבת בחנות מספר שעות ולראות האם הוא לא גורם לכאבי עיניים ו/או ראש לכן אני מתיעץ איתכם

פורסם

ואם אתה הרבה שעות מול המחשב (מעל 6 שעות ברצף)

אז עדיף LCD בשביל העיניים :o

תוכל להסביר למה LCD עדיף בשביל העיניים ?

פורסם

CRT איכותי מתעלה על LCD כמעט בכל פרמטר. לא הייתי מחליף את ה-EIZO אם הייתי במקומך.

אני משתמש ב-iiyama בן כמעט 8 שנים, שהסיבה היחידה שאני שוקל להחליף אותו היא הגודל - אני רוצה לשדרג את עצמי מ-19" ל-24" רחב.

פורסם

תוכל להסביר למה LCD עדיף בשביל העיניים ?

בגלל שהתמונה ב LCD היא "סטטית" יחסית ל CRT שמתעדכנת כל הזמן. אם כי שמתי לב שב CRT אם שמים קצב רענון גבוהה מספיק, זה מפחית משמעותית את התופעה.

פורסם

אני בספק שתראה היבהובים עם refresh rate של 75 הרץ.

פורסם

אני מוצא שהמסך CRT שנמצא ברשותי כרגע מספק אותי מעל ומעבר ולא מעייף לי את העיניים כמו מסכי LCD שאני משתמש איתם בעבודתי ראוי לציין שהמסך שאני משתמש איתו בעבודה הוא של חברת EIZO שנחשבת ע"פ הביקורות כאן לחברה מאוד מתקדמת בתחום המסכים לכן אני שואל את עצמי אם ככה אני רואה במסך שנחשב איכותי אז מה יהיה עם מסכים אחרים שנחשבים לפחות איכותיים.

אתה כנראה לא עובד נכון עם המסך (ה LCD):

• תוריד את הבהירות עד למינימום שהוא עדיין יהיה לך נוח.
  • כנראה לא רלוונטי לעבודה, אבל אל תעבוד בחדר חשוך, דאג למקור אור נוסף למסך.
  • אל תבהה במסך זמן ממושך, מדי פעם תורד את העיניים מהמסך ותביט על משהו אחר, רצוי במיוחד להביט דרך החלון על משהו רחוק.

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובותיכם וסליחה על התגובה המאוחרת אך תשובה לשאלה שלי לא קיבלתי.

ברור לי שכל עיניין המסכים בשורה התחתונה אם זה לא לשימוש מיקצועי זה עיניין של חווית משתמש אם אפשר לקרוא לזה ככה לכן אני מחדד את השאלה הראשונית שלי.

בהנתין 2 מסכים אחד CRT שעלותו 700 שח +- מול LCD 22 פשוט שעלותו 1000 שח (ממוצע) האם ההפרש המחירים משתלם לשימושים שצייינתי (ההפרש בפועל גבוה יותר ע"פ המסכים המומלצים שלכם)?

ראוי לציין שאין לי בעיית מזומנים שאינני יכול להרשות לעצמי את המסכים היקרים יותר אך אני מתקשה למצוא סיבה שתצדיק זאת,לפחות כרגע.

פורסם

LCD עדיף......

גם מבחינת האיכות

היום אלה במחירים של ה1000 שקל אתה יכול למצוא סמסונג 20 אינץ באלפיה

שיחזיק לך 6-7 שנים בשקט אפילו יותר ..

וגם רואים בו טוב יותר מהCRT

לעומת CRT שלי החזיק 4 שנים(אחרי שימוש לא אינטנסיבי)..

ושלא נדבר על הצד היפה של הLCD

הוא מעוצב

הוא יפה

הוא נוח

הוא קל

הוא לא תופס מקום....

בקיצור הLCD מנצח

הCRT הוא שחקן אנלוגי בעולם דיגיטלי :lol: - עבר זמנו!

פורסם

לא עבר זמנו ולא נעליים.

שוב, CRT איכותי מתעלה על LCD (כטכנולוגיה, גם בדגמים הסופר יקרים) כמעט בכל פרמטר.

הבעיה היא שאתה שואל על CRT ב-700 שקל, וזאת כבר כמובן לא פונקציה לכלום.

זה זבל וזה זבל...

פורסם
  • מחבר

לא עבר זמנו ולא נעליים.

שוב, CRT איכותי מתעלה על LCD (כטכנולוגיה, גם בדגמים הסופר יקרים) כמעט בכל פרמטר.

הבעיה היא שאתה שואל על CRT ב-700 שקל, וזאת כבר כמובן לא פונקציה לכלום.

זה זבל וזה זבל...

אוקי ובכל זאת זבל מול זבל כהגדרתך מה יתן יותר לגבי יחס עלות תועלת (סתם לידע כללי מה העלויות של מסכי הCRT שנחשבים לאיכותיים יותר והאם מוכרים אותם בכלל בארץ?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים