עבור לתוכן

עזרה בנושא רייד וקניית HDD נוסף

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי כרגע 500AAKS עם מחיצה בודדת© ועליה שמור הכל, ווינדוס, תוכנות, משחקים, סרטים, סדרות, מוזיקה וכו'....

האם זו הייתה טעות?

בכל מקרה, נשאר לי כ70GB ואני מתכנן להוסיף עוד 500AAKS(או 640, תלוי אם אני יעשה מערך רייד או לא)

איך לסדר את הכוננים = מחיצות, מערכי רייד וכו'?

במידה ואני יקנה עוד 500GB - ?

במידה ואני יקנה 640GB ולא 500GB כמו שיש לי כרגע ואז אי אפשר מערך רייד - ?

במידה ואני יקנה 2 דיסקים של 500GB - ?

מקווה שהבנתם אותי,

תודה רבה!

פורסם

מחיצה בודדת זה לא טעות - רק מקשה עליך לסדר את הדברים וליצור IMAGE נורמאלי של מערכת המחשב

עדיף לחלק - זה גם אפשרי לאחר מכן עם כל מיני תוכנות חלוקה שיש (חלקם גם חופשיות - GPATED)

כשאתה שואל לגבי RAID המושג רחב מאוד ואתן 3 דוגמאות נפוצות (קיימות הרבה מאוד רמות של RAID0 )

RAID0 - שילוב של שני דיסקים ויותר כדיסק אחד ללא יתירות -משמש בעיקר על מנת לקבל מהירות ואו VOLUME גדול (נפילה של אחד הדיסקים מפילה את כל המידע)

גודל דיסק * מספר הדיסקים = נפח המערך

RAID1 - שילוב של שני דיסקים ויותר על מנת ליצור יתירות גבוהה - המידע זהה בשני הדיסקים, כך שאם אחד מהדיסקים נופל עדיין כל המידע נמצא על הדיסק השני (נא לא לבלבל עם גיבוי - זה לא מחליף ולא יחליף גיבוי לעולם!) - הצרה איתו - הוא יקר ואיטי (גם בהשוואה לדיסק יחיד - כי המחשב\בקר כותב את כל המידע פעמיים)

גודל החבר הקטן ביותר במערך - נפח המערך

RAID5 - שילוב של שלושה דיסקים ויותר על מנת לקבל יתירות גבוהה. יותר מהיר מ-RAID1. יכול להתאושש מנפילה של דיסק אחד (מידע PARITY שזה פונקציה חשבונית המשלימה את המידע)

גודל המערך בעל שלושה דיסקים הוא נפח שני דיסקים.

כמה הערות - את יכול לעשות RAID בדיסקים שהם אינם באותו גודל רק קח בחשבון שאתה מאבד נפח אכסון...

תחליט מה אתה רוצה לעשות מביניהם - אני ממליץ תמיד על RAID0 למערכות בהן ביצועי האחסון הם קריטיים רק לדאוג לגבות המידע באופן סדיר.

במערכות בהן אמינות וזמינות המידע הינם קריטיים אני ממליץ תמיד על RAID1

כמובן - לפני הכל גיבוי למידע אחרת שום דבר לא חשוב,

כל טוב גבריאל

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

אז בינתיים מה שרלוונטי יהיה הRAID0 ואם אני ירכוש 2 דיסקים נוספים אז אפשר לדבר על RAID5

RAID5 זה כמו שילוב של 1 ו-0? משלב 2 דיסקים כאחד אבל רושם אותם כביכול פעמיים על הדיסק השלישי(מתאר לעצמי שזה לא מדוייק כי איך אפשר לרשום 1TB על גבי 500GB)?

או שאפשר לעשות RIAD0 עם 2 דיסקים ולהוסיף דיסק 3 שעליו אני יגבה דברים חשובים.

בכל אופן,

עד כמה הביצועים ישתפרו עם RAID0? ומה הסיכוי שאכן יקרה משהו וכל המידע ילך לפח?

והבנתי שהיום ב320GB יש פלטה אחת שזה בעצם הופך את הדיסק ליותר מהיר במקום 2 פלטות של 160

האם כך הדבר גם ב500GB?

האם כדאי לקנות 2 דיסקים של 500 או אחד של 1TB?

תודה רבה לך על העזרה! :xyxthumbs:

:yelclap:

פורסם

עדיף 2 של 500 במקום אחד של 1 טרה.

מערך רייד יעבוד יותר טוב מכונן בודד.הכל עניין של תקציב.

רייד 5 תוכל לעשות במידה ותרוקן את הכונן הנוכחי שלך ותפרמט אותו יחד עם השניים החדשים (כלומר 3 כוננים שתיראה כמחיצה לוגית אחת -

רייד הפוך בצורת עבודה שלו מחלונות שדיסק אחד ניתן לחלק לכמה כוננים לוגים)

פורסם

|" RAID5 זה כמו שילוב של 1 ו-0? משלב 2 דיסקים כאחד אבל רושם אותם כביכול פעמיים על הדיסק השלישי(מתאר לעצמי שזה לא מדוייק כי איך אפשר לרשום 1TB על גבי 500GB)? "

----לא - אין קשר בין רמות 1 ו-0 לרמה 5. זה שונה לגמרי. ב-RAID5 ישנו מידע PARITY (קשה לי מאוד להסביר את זה בעברית - אך מדובר בנוסחא מתמטית שעל פיה משלימים את המידע. אני אתן דוגמא 1+1=2 אם אתה מחסיר כל אחד מהאלמנטים עדיין יהיה אפשר להשלים את הנוסחא - זה עובד דומא לכך ב-RAID5 אך זה לא בדיוק אותו חישוב וקשה לי להסביר. אם למדת מיתוג מדובר ב-XOR) אם תרצה עוד מידע (אנגלית...) -

http://www.scottklarr.com/topic/23/how-raid-5-really-works/

"או שאפשר לעשות RIAD0 עם 2 דיסקים ולהוסיף דיסק 3 שעליו אני יגבה דברים חשובים"

--- רעיון לא רע כלל וכלל ועדיף כי תשים את הדיסק חיצונית (על USB או ESATA)

"עד כמה הביצועים ישתפרו עם RAID0? ומה הסיכוי שאכן יקרה משהו וכל המידע ילך לפח?"

---הביצועים משתפרים עד מאוד (לא כפול ממהירות של דיסק קשיח אך גם לא כל כך רחוק מזה) - הסיכוי שכל המערך יפול לך הוא הסיכוי לנפילת דיסק בודד *2 ועוד הסיכוי לתקלה בבקר. אך אם אתה מגבה כאמור אין בעיה.

"האם כדאי לקנות 2 דיסקים של 500 או אחד של 1TB?"

-- אישית נראה לי שעדיין עדיף ללכת על שני דיסקים של 500 מאשר על אחד של 1TB. וזאת מכמה סיבות - שאני בטוח שיש אנשים כאן שיחלקו על דעתי:

א. ביצועים

ב. מחיר

ג. אמינות - כאן אסביר -> ככל שצפיפות המידע המגנטי על מצע מסויים עולה כך גם עולה הסיכוי לטעות ושגיאות בדיסק (זה תלוי המון בטכניקת הכתיבה לדיסק אך עדיין אי אפשר לנצח את הפיזיקה).

ד. גמישות - עם שני דיסקים 500 יש לך יותר גמישות מאשר מדיסק יחיד

"תודה רבה לך על העזרה!"

אין בעד מה - כל טוב ושבת שלום,

גבריאל

]

פורסם

נכון לרגע זה, כונן 1TB זול יותר משני כונני 500GB.

פורסם
  • מחבר

"או שאפשר לעשות RIAD0 עם 2 דיסקים ולהוסיף דיסק 3 שעליו אני יגבה דברים חשובים"

--- רעיון לא רע כלל וכלל ועדיף כי תשים את הדיסק חיצונית (על USB או ESATA)

כנראה שאני ילך על זה. רק לא הבנתי למה עדיף חיצוני ואם בסופו של דבר אכן יהיה זה חיצוני אז אפשר לקבל המלצה לאחד.

אבל אני חושב שגם החיצוני לא יספיק לגיבוי, מה יקרה לכל המשחקים המותקנים, לווינדוס,- אני יצטרך להתקין הכל מחדש וזה סיוט. או שיש דרך למנוע את זה, לפחות את הקטע עם המשחקים והתוכנות.

"עד כמה הביצועים ישתפרו עם RAID0? ומה הסיכוי שאכן יקרה משהו וכל המידע ילך לפח?"

---הביצועים משתפרים עד מאוד (לא כפול ממהירות של דיסק קשיח אך גם לא כל כך רחוק מזה) - הסיכוי שכל המערך יפול לך הוא הסיכוי לנפילת דיסק בודד *2 ועוד הסיכוי לתקלה בבקר. אך אם אתה מגבה כאמור אין בעיה.

זה בעצם מעלה את המאמץ של הדיסקים ובכך יכול להיגרם מצב של תקלה?

"האם כדאי לקנות 2 דיסקים של 500 או אחד של 1TB?"

-- אישית נראה לי שעדיין עדיף ללכת על שני דיסקים של 500 מאשר על אחד של 1TB. וזאת מכמה סיבות - שאני בטוח שיש אנשים כאן שיחלקו על דעתי:

א. ביצועים

ב. מחיר

ג. אמינות - כאן אסביר -> ככל שצפיפות המידע המגנטי על מצע מסויים עולה כך גם עולה הסיכוי לטעות ושגיאות בדיסק (זה תלוי המון בטכניקת הכתיבה לדיסק אך עדיין אי אפשר לנצח את הפיזיקה).

ד. גמישות - עם שני דיסקים 500 יש לך יותר גמישות מאשר מדיסק יחיד

תודה. אם אני ילך על 3 HDD זה יהיה 3x500

"תודה רבה לך על העזרה!"

אין בעד מה - כל טוב ושבת שלום,

גבריאל

שוב תודה :)

]

נכון לרגע זה, כונן 1TB זול יותר משני כונני 500GB.

אני קונה 500GB ב300 ש"ח

תמצא לי 1TB בפחות מ600 ש"ח ואני לא מדבר על הבדל של 10-20 שקל כי זה לא שווה כמו שגבריאל אמר, עדיף 2 של 500

פורסם

500GB עולה 300 ש"ח. שניים כאלו יעלו 600 ש"ח.

בעוד ש 1TB עולה 550ש"ח.

וזה רק בנוגע לסעיף של המחיר שגבריאל הזכיר.

בנוגע לסעיף הראשון, ביצועים.. יש הפרש ביצועים רק אם אתה עושה מערך RAID0 / RAID5 בשני הכוננים. בלי RAID הם לא מציגים ביצועים יותר טובים.

בנוגע לאמינות.. זה תלוי במערך. אם זה מערך RAID0 אז עדיף כונן 1TB. אם זה מערך RAID5 אז עדיף 500GB (מן הסתם). ואם אין שום מערך RAID, עדיפות לכמה כונני 500GB שכן אחד מגבה את השני.

גמישות- אני לא רואה בזה שום יתרון שכן זה גם חיסרון פיזי מבחינת אכלוס מקומות ה3.5". וגם כי זה נכלל בסעיפים הקודמים.

ובנוגע לשאלה הראשונה שלך על RAID0.. זה לא קשור למאמץ. זוהי הסבירות לכשל. אם ישנם שני כוננים קשיחים בלי שום מערך, הסיכוי של אחד מהם ליפול שווה לסיכוי שלו ליפול. כנ"ל לגבי השני. אבל כשאתה פועל במערך RAID0 עם שניהם, ואחד מהם נופל - גם השני יפול. ולכן זה מכפיל את הסיכויים של שניהם ליפול. לכן מערך RAID5 אם רלוונטי הוא הרבה יותר עדיף. שכן גם ככה RAID0 לא מציג ביצועים שיפילו אותך מהכיסא (בתכלס.. לא במבחני ביצועים).

פורסם
  • מחבר

תן לינק ל1TB ב550 ש"ח

ואני לא יכול לבצע RAID עם אני יקנה 1TB כיוון שיש לי דיסק של 500

או שאפשר לבצע RAID גם עם דיסקים שונים. בכל מקרה זה עדיין לא ישתלם כי אם יפול המערך כל המידע יפול, לכן חשבתי ללכת על 3x500 ולא 1x500 + 1x1000 או 3x500 בRAID0 ואחד מהדיסקים יגבה מידע חשוב

על פי סטטיסטיקה מציאותית, ברגע שעושים מערך RAID, כמה באמת נופלים בזה?

ושוב - ביצועים אל מול תקלה שהכל ילך לפח = שווה את הטירחה?

אם אני עושה RAID5 הכל כבר מגובה אוטומטית ואין סיבה לדאגה?

בכמה RAID0 יותר מהיר מRAID5?

בקיצור, מה המערך RAID הכי טוב ומשתלם מכל הבחינות?

הקטע שגם אם אני יגבה דברים חשובים, מה יקרה אם המערך יפול? אני יצטרך להתקין משחקים מחדש? איזה סרט ::)

פורסם

המטרה שלך היא גם גיבוי וגם ביצועים. בשביל זה נועד RAID5.

אם כי גם RAID0 + כונן גיבוי זה פיתרון לא רע בכלל.

העניין הוא מה חשוב לך לגבות. אתה יכול לגבות Image על כונן נפרד של מערכת הפעלה משחקים תוכנות וכדו'.. וכך אתה מגובה מהבחינה הזו. ובאשר לשאר האינפורמציה.. אולי ישאר לך מקום לגבות חלק ממנה, ואולי יהיה עדיף מערך RAID5 בנוגע לזה.

ובנוגע ל1TB

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=691779

אני חושב שאתה צריך לספק קצת יותר מידע. קודם כל, מהו הנפח שדרוש לך במינימום.. כלומר כמה נפח אתה באמת צריך. ומעבר לזה, חשוב לדעת מה התקציב שלך לכל העניין.

עריכה- גם חשוב לדעת איזה לוח אם יש לך (איזה בקר).. כי יתכן שהוא בכלל לא מאפשר RAID5 (לדוגמא) ואז אנחנו סתם לוקחים את זה כאופציה.

פורסם
  • מחבר

חשוב לי לגבות הכל, בעיקרון זה כמו אצל כל אחד - מוזיקה, סרטים, תמונות וכו'...

אבל אותי מבאס הקטע להתקין מחדש ווינדוס, תוכנות ומשחקים(מה עם השמירות במשחקים וכו')?

אבל אמרת פה שאפשר איכשהו לגבה גם את זה ואז אין סיבה לדאגה. לא כל כך הבנתי את זה - לגבות image על כונן נפרד של מערכת הפעלה, משחקים, תוכנות וכו'.

אני חושב שאתה צריך לספק קצת יותר מידע. קודם כל, מהו הנפח שדרוש לך במינימום.. כלומר כמה נפח אתה באמת צריך. ומעבר לזה, חשוב לדעת מה התקציב שלך לכל העניין.

עריכה- גם חשוב לדעת איזה לוח אם יש לך (איזה בקר).. כי יתכן שהוא בכלל לא מאפשר RAID5 (לדוגמא) ואז אנחנו סתם לוקחים את זה כאופציה.

הנפח הדרוש לי במינימום - 500GB(הדיסק כמעט מלא, נשאר כ70GB ועוד לא התקנתי FAR-CRY 2 וכו')

התקציב בעיקרון היה 300 ש"ח בכדי להוסיף עוד קשיח של 500GB, זה אין לי בעיה..

אבל אם מדברים על RAID5 זה כבר כ600 ש"ח למרות שאין לי בעיה גם לזה אבל העניין אם צריך את זה כי כמו כל דבר, אפשר להשקיע כסף גם בדברים אחרים.

יש לי Asus Striker II Formula

פורסם

השאלה היא האם אתה בכל מקרה קונה עוד שניים, לא רק עוד אחד.

כי עוד אחד- ישמש לאחסון מידע. והשלישי (אם אתה מעוניין) ישמש לגיבוי.

ואז תוכל לעשות מערך RAID0 והכונן השלישי יהיה גיבוי, כנראה חלקי.

Image הוא כיווץ.. אתה יכול להכין קובץ כזה של הכונן הראשי. לאחסן אותו על כונן אחר.

במקרה שיש לך וירוס, תקלה כלשהי שגורמת לך לממש אחריות... או כל סיבה שהיא שבגללה אתה נאלץ לפרמט את הכונן הקשיח. אתה פשוט לוחץ את קובץ הגיבוי ובעזרת תוכנה מתאימה (התוכנה שאיתה יצרת אותו), אתה מחלץ אותו אל הכונן הקשיח (ריק) והרי שהכונן חזר למצבו הקודם. בידיוק כפי שהיה כשיצרת את קובץ הגיבוי. תוכנה לדוגמא - Acronis True Image.

ודרך אגב.. נראה לי שאתה מצפה להרים וגבעות ממערך RAID0. אל תצפה ליותר מידי, אתה עלול להתאכזב.

והאם זה שווה 600שקל?

600 השקלים הם לא בשביל ביצועים. מערך RAID0 מתבצע עם לפחות שני כוננים- ואתה בכל מקרה קונה כונן 500GB נוסף. אז אתה יכול לבצע מערך כזה בלי תוספת כספית כלשהי. אבל, אם אתה רוצה גם גיבוי - דבר שמומלץ בכל מקרה, לא רק כשמבצעים מערך RAID0, אז זה יעלה לך במחיר של כונן נוסף.

פורסם
  • מחבר

אם הRAID0 יהיה שווה את הטרחה ואת הביצועים אז יהיה עדיף לקנות 2 ולעשות גיבוי למה שצריך.

ואם זה נכון מה שאמרת אז אין סיבה לדאגה(לגבי הקובץ אימג'), עושים RAID0 - מקבלים ביצועים, מוסיפים עוד כונן ומגבים עליו את האימג' של הווינדוס, תוכנות, משחקים וכו'...(אפשרי לעשות אימג' גם לסרטים ומוזיקה?)

אז נראה לי שזה הפיתרון. נשמע טוב..

ומה שהתכוונתי על ה600 ש"ח זה שאני בעצם יכול להשאר עם 2 דיסקים של 500 וזה יעלה לי רק 300 כי את הגיבוי אפשרי יהיה לעשות על הדיסק השני

ובכך יוצא שאם אני ישלם 600 ש"ח זה יהיה יותר לכיוון הביצועים מאשר למקום פנוי שאני צריך כי למלא עוד 500 יקח הרבה זמן.

אז השאלה מה בעצם הRAID0 הזה יעשה? אני ירגיש משהו שונה? הכל יטען מהר יותר? יעבוד חלק?

ולגבי הלוח אם שלי, אני מאמין שהוא יכול לעשות הכל. נכון?

פורסם

לא רוצה לבאס אותך, אבל אני חושב שבמקרה שלך מיותר להשקיע עוד 300ש"ח בשביל ביצועים.

לדעתי קנה עוד 500GB ותסגור את העניין. או אולי 640/750.. מה שמשתלם לך.

פורסם
  • מחבר

אפשר לדעת למה אתה חושב ככה?

אני מתכוון להזמין מחר...

מקסימום אני יזמין אחד של 500 ואם נחליט ללכת על RAID אז נוסיף עוד אחד

מה עדיף מבחינת ביצועים? RAID0 ולגבה את המערכת בקובץ אימג' על כונן אחר או RAID5(הוא מגבה אוטומטית לבד?)?

אגב,

הדיסקים צריכים להיות זהים בכדי לבצע את הנ"ל?

והאם צריך לפרמט את הנוכחי בשביל זה?

אם צריך לפרמט אז אין סיכוי שאני יעשה, לפחות לא כרגע...

או שאפשר לעשות קובץ אימג' לכל המערכת כמו שאמרת ואז לפרמט ולהעביר בחזרה את הקובץ אימג'

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים