עבור לתוכן

מערכת 2.1 מזוהה כ-2 בלבד על ידי כרטיס REALTEK - מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי מחשב חדש עם לוח אם מסוג Gigabyte GA-EP43-DS3L.

כידוע על כרטיס זה מותקן כרטיס קול מבוסס Realtek ALC888 codec .

ברשותי מערכת רמקולים 2.1 מתוצרת MICROLABS.

חיברתי את ה-CENTER ישירות ל-LINEOUT (הג'אק הירוק), ואת 2 הרמקולים הקטנים חיברתי ישירות ל-CENTER.

הרמקולים עובדים 100%.

הבעיה היא שהתוכנה של REALTEK לא מזהה את המערכת כ-2.1, אלא כ-2 רמקולים בלבד.

התוצאה: ה-CENTER מזוהה בתור השמאלי (ומפיק צליל עמום עם באסים חזקים), ואילו הרמקול הימני מזוהה בתור הימני ומפיק צליל טוב. הרמקול השמאלי לא מפיק צליל בכלל!

דברים שניסיתי לעשות:

1. ניסיתי לחבר את רמקולי הצד ישירות לכרטיס הקול - אבל הצליל שהם מפיקים כמעט בלתי נשמע.

2. בנוסף ניסיתי לשחק קצת עם התוכנה, ולהגדיר תצורות אחרות (ניתן להגדיר רק: אוזניות, 2, 4, 5.1 ו-7.1) אבל ללא הועיל - היכולת לשחק שם מוגבלת במיוחד.

אחר כך ראיתי במפרט שהלוח תומך רק ב-2/4/5.1/7.1-channel .

האם אכלתי אותה? :( ???

פורסם

אני לא מכיר את המערכת שלך אבל לרוב מערכות 2.1 כוללות סאב ושני סאטלייטים. מערכות כאלו מתחברות למחשב באמצעות כבל דו ערוצי.

בתוך הסאב מורכב מגבר שתפקידו להגביר את שני הערוצים שהוא מקבל מהמחשב ולהוציא אותם לסאטלייטים, בנוסף המגבר מסנן את תחום התדרים הנמוכים מאחד הערוצים, מגביר אותו ומוציא אותו לאלמנט של הסאב.

אם אתה לא שומע סאונד באחד הסאטלייטים אז תבדוק שהבאלאנס במרכז ושהכבל מחובר היטב.

פורסם

זה נשמע גם כאילו חיברת את זה לא נכון.

שני הרמקולים אמורים להיות מחוברים לסאב,והסאב רק צריך להיות מחובר עם כבל אחד ליציאה של הרמקולים. זה הכל.

דרך אגב, איזה רמקולים אלו? מה הדגם?

פורסם
  • מחבר

היי,

מתנצל שאני מקפיץ אבל לא הצלחתי למצוא שום דרך לפתור את הבעיה גם דרך הפורום וגם דרך גוגל.

אין הרבה איפה לטעות עם החיבורים:

מדובר במערכת מסוג MICROLAB M-119... יש חיבור אחד מהסאב למחשב, וחיבור אחד בין 2 הסטלייטס לסאב. חיברתי בצורה הזו וכל מה שאני מצליח לשמוע זה את הסאב ואת הסטלייט השמאלי.

יכול להיות שזו בעיית חומרה?

פורסם

תחבר אוזניות למחשב במקום המערכת של הרמקולים ותבדוק אם אתה שומע בשני הצדדים.

כך תדע אם הבעיה נובעת מהמחשב או מהמערכת של הרמוקלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים