עבור לתוכן

איזה דיסקים קשיחים הכי אמינים לאורך זמן? ( אם יש דבר כזה...)

Featured Replies

פורסם

נראה לי שהHD שלי בן החצי שנה שך WESTERN נפטר בטרם עת.

( ראו שאלה בפורום חומרה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=372774.0)

במידה ואני אחליף כנראה שאלך על HD קטן למערכת ההפעלה + HD גדול לכל המולטימדיה ( זה שיוחלף)

ולא בא לי WESTERN....... :'(

אני הייתי רוצה למערכת ההפעלה ולהתקנות דיסק אמין.

איזו חברה כיום היא בעלת ההחזרות הכי נמוכות של הדיסקים שלהן מבחינת אמינות המוצר ועמידות?

תודה!

פורסם

כולם אותו הדבר

פורסם

+1

כולם אותו הדבר, יש לי כונן של WD בן 6 שנים שעדיין עובד (אמנם איטי לסטנדרטים של היום אבל עובד!)

פורסם

+1

כולם אותו הדבר, יש לי כונן של WD בן 6 שנים שעדיין עובד (אמנם איטי לסטנדרטים של היום אבל עובד!)

במחשב הישן שלי - Petium 4 2GHZ משנת 1999 יש דיסק 120GB IDE של WD ועוד דיסק SATA [עם כרטיס בקר] בנפח 80GB,

עובדים, שרים, אוכלים וישנים יחד שנים על גבי שנים, עד 120...

פורסם

כשל בהרדיסק זה כמו לזכות בחישגד.

כל החברות הגדולות הם אמינות באותה המידה באופן כללי.

יש לפעמים נדירות כשלים מרובים בסדרה מסוימת של יצור, אבל כמו שאמרתי, זה מאוד נדיר, ולא נפוץ או בלעדי אצל אף אחת מהחברות.

לי דווקא יש רקורד מצוין עם WD.

יש לי הרדיסקים שלהם מלפני עשר שנים שעדיין עובדים.

שבוע שעבר קניתי SEAGATE 1.5TB בגלל הגודל והמחיר.

תקנה מה שבא לך, לפי מחיר, גודל וביצועים.

רק חשוב לדעת ש640GB מהירים יותר מ500GB בגלל טכנולוגית חדשה יותר (צפיפות נתונים על הPLATTERS).

עם SAMSUNG 640GB יש סדרה מסוימת שהיא איטית בגלל קושחה בעיתית או משהו אז אולי כדאי להימנע.

אני ממליץ על WD 640GB, זה שהתקלקל לך הרדיסק לא צריך להרתיע אותך.

רק שים לב תמיד שההרדיסקים שלך בטמפרטורה בטוחה.

לפעמים אנשים דוחפים מלא הרדיסקים לאותו כלוב והם פשוט רותחים.

ואחרי זה מתפלאים...

פורסם

איזו חברה כיום היא בעלת ההחזרות הכי נמוכות של הדיסקים שלהן מבחינת אמינות המוצר ועמידות?

אם יש לך סבלנות אתה יכול להכנס לחנות מחשבים אחת או יותר ולשאול את הטכנאים באיזה דיסקים יש הכי הרבה תקלות.

פורסם

במחשב הישן שלי - Petium 4 2GHZ משנת 1999 יש דיסק 120GB IDE של WD ועוד דיסק SATA [עם כרטיס בקר] בנפח 80GB,

עובדים, שרים, אוכלים וישנים יחד שנים על גבי שנים, עד 120...

The Pentium III[1] brand refers to Intel's 32-bit x86 desktop and mobile microprocessors (with the sixth-generation Intel P6 microarchitecture) introduced on February 26, 1999.

::)

פורסם

Art Tatum

דבר ראשון אני לא מבין אותך, באיזה זכות אתה אומר שכשל בהרדיסקים זה דבר נדיר מאוד, אני בטוח שהרבה אנשים יחלקו עליך(ותאמין לי אני מאוד אופטימי ולא נוהג לגבות כל דבר קטן כבר מזמן חוץ ממידע אישי חשוב).

תפסיק עם הקטע הזה של "הרדיסקים מאוד אמינים והסיכוי שלהם להיהרס קלוש".

אתה רוצה לראות מה קורה בתכל"ס?? כנס לאתר NEWEGG.COM ותסתכל בREVIEWS של כל דגם ודגם, אתה תגלה שלאחרונה יש כלכך הרבה DOA ועוד, אין לך מושג, אני גם קניתי SEAGATE 500 וכבר הכונן השני במעבדה ברגע זה. אז אל תספר לאנשים כמה שהסחורה בימינו טובה וצריך לשמור עליה (לידיעתך אני מתעסק במחשבים עוד מימי ה 80386 והייתה תקופה ארוכה שהייתי משווק חומרה וגם מייבא אותה מחו"ל)

היות והרדיסקים מכילים חלקים נעים (מכניים), הם נוטים להתקלקל הרבה יותר לעומת מודולים של זכרון או מעבדים.

* בבקשה אל תבלבל את האנשים פה כי אני רואה שאתה בנאדם רציני ואני לא רוצה שיחשבו שאתה לא מבין בזה.

בבקשה תסתכל בNEWEGG בביקורות של דגמים שנמכרים בארץ 500-1500גיגה.

פורסם

כשל בהרדיסק זה כמו לזכות בחישגד.

כל החברות הגדולות הם אמינות באותה המידה באופן כללי.

יש לפעמים נדירות כשלים מרובים בסדרה מסוימת של יצור, אבל כמו שאמרתי, זה מאוד נדיר, ולא נפוץ או בלעדי אצל אף אחת מהחברות.

Art Tatum, תרשה לי להסביר ל-doscape מה הייתה הכוונה שלך כשאמרת את הנ"ל.

קודם כל, הוא לא אמר שדיסקים קשיחים לא נוטים להתקלקל וזה דבר נדיר. הוא אמר שכשלים סדרתיים (סדרה בעייתית) זה דבר נדיר. וכשהוא אמר שכשל בהארדיסק זה כמו לזכות בחישגד, הכוונה היא לא שזה נדיר.. כי לזכות בחישגד זה לא נדיר (למשל כמו בלוטו), אלא עניין של מזל. אתה יכול לקנות הארדיסק והוא יתקלקל אחרי יומיים, ולהחליף אותו בדגם אחר שגם יתקלקל. ואתה יכול להיות במצב כמוני וכמו Art Tatum שבו לעולם לא נתקלת בדיסק קשיח תקול (במקרה שלי, נתקלתי רק באחד כזה, וזה היה כתוצאה מכשל בזרם שנשלח אליו, ולא מסיבה רנדומלית ובלתי ברורה כלשהי).

ודרך אגב.. NewEgg אינו מדד לאמינות של כוננים קשיחים מהסיבות הבאות... (א) לא כל מי שהתקלקל לו כונן קשיח חזר לאתר לרשום זאת. (ב) זהו אינו האתר היחיד שניתן למצוא בו מידע מסוג זה, ולכן זה לא רלוונטי. (ג) בלי סטטיסטיקה מדויקת שרק חנויות/יבואני/יצרני כוננים קשיחים יכולים לספק, לא ניתן לשער אפילו דברים שכאלו.

פורסם

טוב שמישהו מבין אותי.

לא סתם השתמשתי במילה חישגד.

בחישגד אתה יכול לגרד כמה עשרות ולא לזכות בכלום, או לזכות ב1-3 מהם.

בכל מקרה אני אצרף גם את מה שכתבתי בדיון אחר.

אני כמעט ולא זוכר את הפעם האחרונה שהתקלקל לי HD, והיו לי לא מעט הרדיסקים במשך השנים.

ההרדיסק האחרון שהתקלקל לי היה לפני אולי 8 שנים.

סטטיסטית הסיכוי שהרדיסק חדש הוא לא תקין או שיתקלקל בשנה שנתיים הראשונות הוא מאוד נמוך.

ברוב המקרים הסיבה היא טיפול לא נכון בהרדיסק, אם זה מכה שחטף או זעזוע, או דחיסה וחניקה של הדיסק במארז שגורם לטמפרטורות גבוהות.

לפעמים ספק גרוע או כבל חשמל רעוע יכולים לגרום לקלקולים.

כמובן שיש מצב שהרדיסק חדש יתקלקל ללא שום סיבה חיצונית, אבל זה לא קורה הרבה.

צעירים שמתקלקל להם הרדיסק ישר קופצים למסקנות על החברה או החנות, אבל אנשים שעברו אצלם עשרות הרדיסקים במשך 10-20 שנה, רואים את הדברים בפרופורציה.

דבר ראשון, טפלו בהרדיסק שלכם בזהירות ודאגה כאילו הוא עשוי מזכוכית דקה.

דבר שני, דאגו לטמפרטורות סבירות בכל מצב.

דבר שלישי, אם התקלקל לכם לא לקפוץ למסקנות.

ולdoscape אני הוסיף שבנוסף לעשרות הרדיסקים שעברו אצלי אישית במחשבים, גם היה לי חנות מחשבים במשך כמה שנים ושם עברו אצלי כמה מאות הרדיסקים.

וגם עבדתי אצל יבואן חלקי מחשבים בתפקיד מנהל טכני, ושם עברו אלפי הרדיסקים.

אז באיזה זכות אני אומר מה שאני אומר ? בזכות זה שיש לי מושג טוב מאוד בנושא...

פורסם

רק שתדעו קניתי סיגייט 500 לפני מס' ימים (כחצי שבוע), נאלצתי להחליף פעמיים כבר (הלכתי 3 פעם כי לא רצו להחליף לי ישר בפעם השניה).

איזה טרטור, אני לא אומר שסיגייט חברה רעה או משהו כזה (יש לי סיגייט 320GB IDE והוא עובד מצויין כבר מעל שנה, אמנם הוא חם מאוד, אבל עובד), החדשים קרים ממנו ב10 מעלות ועובדים יותר מהר, אבל .. מה אני אגיד לכם, עניין של מזל? או שזה עניין של ייצור לקוי, לדעתי הייצור לקוי בייחוד כשיש כלכך הרבה נפגעי סיגייט לאחרונה, חבל שהחברה לא משקיעה יותר באיכות בייחוד כשהיא נותנת אחריות 5 שנים.

אני לא פוסל את החברה או משהו כזה, אל תחשבו גם ש WD/SAMSUNG הרבה יותר טובים, היום כולם מייצרים מהר וזול(בשבילם), לנו זה עדיין נשאר יקר(אפילו אם נדמה לנו שקיבלנו הוזלת מחיר). הקיצר, תקנו תמיד קרוב לבית במקרה ותרצו להחליף. לדעתי הסיגייט הוא היחיד שמשתלם לקנייה בזכות האחריות הארוכה שלו (5 שנים לעומת 3 אצל המתחרים).

פורסם

לא נורא.. הכוננים הקשיחים לא יהיו איתנו תמיד. הSSD יחליפו אותם. אני מקווה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים