עבור לתוכן

האם יש הבדל מיציאת הקווקאס מכרטיס קול איכותי לבין המובנה בלוח אם ?

Featured Replies

פורסם

וASIO4ALL אמור לספק BIT PERFECT גם לכרטיסים בלי ASIO מובנה, כמו נניח הOB שלי.

ASIO4ALL, אמור לספק ממשק בלטנסי נמוך וללא עיבודי מיקסר עד לדריבר של כרטיס הקול, ולא bit perfect החוצה.

(מצטער על הכפילות slavazh, התחלתי לכתוב לפני שהגבת)

אבל אם החומרה הורסת, זה כבר משהו אחר.

זאת בדיוק הנקודה שלי.

כול עוד החומרה לא הורסת, ויש לך זרם אודיו Bit Perfect מהנגן(ישירות מקובץ WAV, או מפענוח של קובץ כזה או אחר(לדוגמא, FLAC) לא יכול להיות הבדל באות שנכנס ל-DAC.

ושוב, עזוב את ה-PCM, תסתכל על AC3 שהוכנס לקובץ WAV, כול שינוי במידע בדרך יסתיים בהריסת(אלא שהכרטיס שלך יודע לזהות שזה AC3 ולבצע פריסה ודחיסה מחדש, מה שלמיטב ידעתי לא קיים) האות, מה שיוביל לאי-זיהוי שלו ע"י ה-DAC(עדיף רסיבר שתומך ב-AC3) ולהשמעת האות כ-PCM. מה שיצא מה-DAC זה יצוג אנלוגי של מידע דיגיטלי חסר משמעות == רעש.

ואם אתה חושב שביט יכול להיות אותו ביט ועדיין הפענוח שלו ישמע אחרת, אתה צריך לעשות בדיקה מקיפה לגבי הידע שלך במערכות דיגיטליות בכלל.

פורסם

תראה

זה שאתה מקבל נניח 101101

במערכת X

ואחר כך תקבל אותם במערכת Y

עדיין לא אומר שהם יהיו זהים.

זה מוכח כבר, ואם זה היה כה פשוט כפי שאתה אומר, אז אנשים לא היו קונים כבלים שעולים יותר מ10 שקל לכבל

לא?! (במקום אלפי דולרים למטר)

יש הרבה דברים נוספים

זה שהמדע לא יודע להוכיח למה נניח לא שומעים אותו הדבר, זה לא אומר שלא קיים שם משהו נוסף!!

גם פעם חשבו שכדור הארץ הוא שטוח, אז?

זה עובדה מוגמרת שלא כל הכבלים זהים ולא כל היציאות הדיגטליות זהות.

במעבדות שלוקחים אותות שונים ממקורות שונים ובודקים אותם, מקבלים הבדלים (לא תמיד האוזן שלנו שומעת, אבל ישנם הבדלים)

פורסם

1. אם אתה לא מסכים ש 1=1 אין סיכוי שתבין את הטעות שלך.

2. זה שאנשים עושים משהו זה אף פעם לא טעון טוב. הכנס-כאן-דוגמא-לדבר-טיפשי-שהרבה-אנשים-עושים.

3. אתה לא יכול לטעון משהו("זה מוכח כבר") וכמה שורות מתחת לזה לטעון בדיוק את ההפך("המדע לא יודע להוכיח למה נניח לא שומעים אותו הדבר"). במיוחד אם כמה שורות מתחת אתה שוב טוען את הדבר הראשון("במעבדות שלוקחים אותות שונים ממקורות שונים ובודקים אותם, מקבלים הבדלים").

אם אין לך הסבר טכנולוגי אמיתי, או לפחות בדיקה(עיוורת או לא) שביצעת(או מישהו אחר ביצע, בצורה מסודרת) בתנאים אופטימלים(שטרחתי להגדיר אי-אלו פעמים לאורך הת'רד הזה) אז מבחינתי הדיון הזה הסתיים.

פורסם

^^^

למה אתה מעוות כל דבר שאני אומר או טוען?!

תקשיב, נחלק את זה לכמה עובדות, והן עובדות ואתה יכול לבדוק בעצמך בכל תנאי שאתה רוצה

1) כבלים משנים.

2) 1 = 1, אבל זה לא כל הסיפור במוסיקה, ומוסיקה מעולם לא הייתה רק 1 = 1, למה? אני לא יודע, אבל עובדה שדברים נשמעים אחרת.

3)במעבדה אפשר לבדוק דברים כמו שוני בין סיגנלים שונים, לכן אפשרי לבדוק בין יציאה ממכשיר X למכשיר Y, וכפי שאמרתי בדקו, והיה שינוי (כלומר אף על פי ש 1 = 1 בשניהים, עדיין השנוי בסיגנל סאונד היה קיים)

זהו.

מבחינתי אחרי זה הדיון סגור, תעשה עם זה מה שאתה רוצה.

מצידי תאמין במה שרוצה.

הרי בסופו של דבר מגיע היום שכל "ספקן" שומע כבלים שונים וכן שומע הבדל, ואז כל הטיעונים שהוא אמר כל השנים, פתאום מקבלים זווית אחרת.

אם יגיע היום וזה יקרה אצלך (נניח תבוא אליי ותשמע כבל שיש לי שעולה 1000 דולר ומעלה למטר ונחשב טוב מסוגו בעולם לעומת כבל שלך יש ועולה 50 שקל), אז אתה תבין מה שאני מנסה להסביר.

פורסם

בשביל קונוע ביתי דרך רסיבר 5.1 ערוצים???

פורסם

אתה אומר מעוות, אני אומר שהם מעוותים מלכתחילה.

לפי הסעיפים שלך.

1) כבלים לא רלוונטים לדיון(למרות, שבהפרשי מתחים עליהם מדובר במערכת ספרתית... לא נכנס לזה), מדובר במערכת שבו הכול קבוע חוץ מכרטיס הקול.

2) ברור שמוסיקה היא לא דיגיטלית, אנחנו שומעים אנלוגית, כנ"ל, לא רלוונטי לדיון.

3) בלי הפניה למידע רלוונטי הטענה הזו היא חסרת ערך.

ותפסיק לנסות להפוך את זה בכוח לוויכוח כבלים, זה לא.

פורסם

יואו!! עוד פעם?! לא טחננו את זה כבר 10 עמודים בפורום אחר עוז?

שם התווכחת איתי כמו מטורף. עכשיו אתה מתווכח אותו הדבר אבל בשביל להראות שאתה יודע הרבה מצטט דברים שרשמו לך שם. שוני במידע הדיגיטלי נובע כמו שאמרו לך מ-DSP. שיהיה מכוון או לא (לדוגמא, שוב, מעבר משלמים לנקודה צפה), או במקרה של כרטיסי קול חרא (כמו אודיג'י לדוגמא) העובדה שהשעון הפנימי בתדר קבוע של 48קילו והאות עובר resample פעמיים, בכניסה ל-APU וביציאה ממנו.

ברגע שסיימת עם האות הזה, במידה ושני הכרטיסים מוציאים אות זהה לא יהיו הבדלים. (גם אם מדובר על כרטיס עם שעון לא מדויק לחלוטין. כי לספור ביטים במכשיר הקצה אנחנו יודעים עם מערכת עקיבה בסיסית מאוד. סמסטר ראשון בהנדסת חשמל לומדים לתכנן אותה).

בקיצור, צריך להבין דבר אחד. במימד דיגיטלי, מספר זהה שהתקבל, יגרור אותה תגובה בדיוק מהמכשיר. לא משנה רעשים ולא משנה כלום.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים