עבור לתוכן

האם יש הבדל מיציאת הקווקאס מכרטיס קול איכותי לבין המובנה בלוח אם ?

Featured Replies

פורסם

אשמח אם לכל מישהו שיש לו איזשהי תובנה בנושא שיתן דעתו בפרט אנטולי . :)

ב HT דיברו על כך שהמובנה עושה איזה המרה , אבל לכרטיסים המובנים של רילטק ניתן לקבוע תדר 44.1\16BIT ביציאה , כמו שמקודדים רוב קבצי המוזיקה .

ככה שלא הבנתי איזה המרה בדיוק המובנה עושה ???

ונגיד שיש איזה המרה הרי זה מדיגיטאל לדיגיטאל ככה שלא הבנתי איזה איבוד נתונים יכול להיות ?

פורסם

זה כל העניין, שבחיבור דיגיטלי אין שום המרה, האות יוצא בצורתו הדיגיטלית עד לרסיבר ושם הוא מפוענח, ולכן לא אמור להיות שום הבדל.

פורסם

אין שום המרה, עד ש...

רוב האונבורדים מפעילים עיבודי DSP למינהם על המידע הדיגיטלי, בד"כ מדובר ב-resample לתדר. גם כשמדובר ב-resample מתדר לאותו תדר בד"כ האות הסופי לא יראה כמו המקורי(תלוי באלגוריתם).

בגלל זה יש מוד pass through ל-AC3 ו-DTS, שבו הכרטיס לא נוגע בחומר המועבר.

השיטה הכי פשוטה(אם יש לך רסיבר) לבדוק אם האות אודיו לא עובר שום המרה בדרך, היא לנגן בנגן האודיו החביב עליך קובץ wav שמכיל AC3, אם אין שום המרה כול ביט יצא דרך היציאה הדיגיטלית כמו שהוא בקובץ, הרסיבר ינעל על האות וינגן אותו.

אם לא, תדאגו שהווליום ברסיבר יהיה נמוך (:

נ.ב. אם אתה קובע תדר יציאה, בד"כ זה אומר שאתה מפעיל resample, אחרת, איך הכרטיס יטפל בחומר בכול תדר אחר?

פורסם

ועוד איך שיש הבדלים!!!

חוץ מDSP לסוגיו שמופעלים, לעיתים יש לא מעט "רעשים" על הקו.

והוכיחו כבר שגם בין כרטיסי קול שונים (לא OB) יש הבדלים.

זה שאות דיגטלי לא אומר ש"ביט הוא ביט" כמו שתמיד אומרים.

באותה מידה אפשר להגיד שתמיד כבלי רמקול יהיו אותו הדבר בין אם זה כבל של 10 שקל או כבל של 1000 דולר.

כי סה"כ "גל קול זה גל קול"

(וזה עובר הרי כזרם בסופו של דבר וכו')

אז, יש הבדלים, תריץ חיפושים ברשת ותראה שאני ממש לא היחיד שחושב ככה.

(רוב האנשים שהתנסו ובדקו את זה, כמוני לדוגמא - כי יש לי גם על לוח האם וגם לא, שמו לב להבדלים)

פורסם

EAD, אתה יכול לפרט במה ההבדלים ששמעת מתבטאים?

(והאם ביצעת את ניסוי ה-AC3\DTS שהזכרתי)

ו-- רצוי שלא לערבב שמחה ושמחה, שמור את וויכוחי הכבלים האנלוגים לשרשור אחר.

פורסם

תראה

את הניסוי ביצעתי, ואל תשכח שלא כל כרטיס תומך בDTS וכו'.

אבל בלי קשר, אני מדבר על מה ששומע, לא על דברים אחרים.

כרטיסים על הלוח האם מושפעים מכל מיני DSP בתור התחלה, ולאחר מכן יש גם "רעשים"

אני לא רוצה להתחיל להכנס לנושא של מאיפה הרעשים מגיעים ולמה מגיעים וכו' וכו'.

יש בדיקה מאוד מקיפה שעשו באיזה חברה, ובדקו ברמת מעבדה, ואפילו דברים כמו נניח לחבר עוד חומרה למחשב, או לנתק, להוריד מהירות, לעלות, וכו' וכו' (כל דבר שאתם יכולים לדמיין)

ותמיד הייתה השפעה על הסאונד.

אז לא יודע בדיוק למה, אבל לרוב כרטיסים OB נשמעים פחות טוב גם ביציאות הדיגטליות שלהם.

זה למה הרבה אנשים בחול מעדיפים לקנות נניח כרטיס פשוט אבל שנחשב טוב בתור כרטיס קול עם יציאה דיגטלית, גם אם לא מתכונים להשתמש בו, ורק להשתמש בדיגיטלית שלו יחד עם DAC חיצוני.

אני יודע שאני שומע הבדלים.

להגיד לך שאני יודע למה יש הבדלים, או מאיפה הם מגיעים, לא יודע:(

פורסם

למה יציאה דיגיטלית לא (או הרבה פחות) מושפעת מהפרעות אלקטרו-מגנטיות אני יכול להסביר לך, אבל אין לי כוח (בקיצור זה נובע ממעין "ממוצע שמתבצע על הגל הריבועי [הבינארי] שכל רמה שמתחת ל-0.49 שווה ל-0 וכל רמה שמעל ל0.5 שווה ל-1, וזה בקיצור, אם תרצה אתה מוזמן לחפש באינטרנט מה זה אומר סינוס בינארי ועל מנגנון תיקון השגיאות).

ובדיקות מעבדה זה לא הוכחה לכלום, המעבדה יכולה להוכיח שיש הבדל מיקרוסקופי (נגיד), השאלה אם ההבדל הזה ניתן לגילוי באמצעים אחרים מלבד ציוד מעבדה מתוחכם.

פורסם

תראה

העניין פה לא שביט לא יהיה ביט.

כלומר אפס לא יהפוך פתאום לאחד.

אחרת פשוט תשמע רעש או קטיעה רצינית בסאונד.

אני מדבר על משהו אחר, על כך שבמקום לשמוע נניח באס ברמה מסויימת, תשמע אותו אחרת.

נובע מכל מיני DSP, כל מיני הפרשי זמנים, וכו'.

יש עוד סיבות רבות, אני לא בטוח שהמדע יותר אפילו למה.

אבל, גם USB אמור להוציא תמיד אותו הדבר, ועדיין יש הבדלים בין יציאת אחת לאחרת, ובין נניח יציאת USB שיש לך במחשב, לבין זאתי שיש לך בלאפטופ שלך (תבדוק ותראה שהאיכות לא זהה)

פורסם

EAD, אני באמת לא מבין אותך.

אתה כותב "אבל בלי קשר, אני מדבר על מה ששומע, לא על דברים אחרים." ושניה אחרי זה "יש בדיקה מאוד מקיפה שעשו באיזה חברה, ובדקו ברמת מעבדה, ואפילו דברים כמו נניח לחבר עוד חומרה למחשב, או לנתק, להוריד מהירות, לעלות, וכו' וכו' (כל דבר שאתם יכולים לדמיין)".

אני אשאל שוב, כי אתה מתחמק ממתן תשובה.

הכרטיס און-בורד במפרט שיש לך, לפי הפרופיל שלך, תומך ב-bit-perfect.

האם אתה, הבאת אותו ואת ה-xonar למצב כזה(ניתן בקלות לווידוא ע"י הניסוי שהצעתי), ואחרי כול זה, כששניהם היו מחוברים לאותו DAC, באותו סוג חיבור, באותו כבל, שמעת הבדלים?

פורסם

כן אני בדקתי.

ולהביא לBIT PERFECT זה לא ממש קשה, אתה בוחר שיעשה WASAPI או ASIO או דברים כאלו (ASIO4ALL לדוגמא)

ומשתמש בFOOBAR2000 וכל זה.

ושומע FLAC (שיהיה איכותי, שלא הקובץ יהיה מה שמפריע)

וחיבור לDAC שיש לי.

כפי שאמרתי, יש הבדלים בסאונד.

אני גם מתקשה להגיד לפעמים בסאונד מה טוב יותר ומה פחות, כי אני שומע קטע X ואז מחבר למשהו אחר, ועד שמחבר ומעביר ומשנה הגדרות וכו' ואז בעצם אני בודק מהזכרון.

אז אם אין הבדל רציני ומהותי קשה לשים לב.

ובכל מקרה קשה לשים לב לאיכותיות ולהגיד "פה נשמע הבאס יותר טוב" לדוגמא.

סאונד זה גם דבר מאוד סוייבקטיבי.

בכל מקרה, כל מקרה לגופו וזה גם תלוי בלוח האם, בספק כוח, ובעוד דברים (ובכבלים, למי שכמוני מאמין שכבלים משנים)

בכל מקרה

ולסיכום

תמיד עדיף להשקיע ברמקולים או אוזניות טובות בתור התחלה, ואחר כך לשפר נניח כבלים או דברים כאלו "מסביב".

כי רמקולים ואוזניות הכי הרבה יתרמו לשוני והבדלים בסאונד.

פורסם

כן אני בדקתי.

ולהביא לBIT PERFECT זה לא ממש קשה, אתה בוחר שיעשה WASAPI או ASIO או דברים כאלו (ASIO4ALL לדוגמא)

אתה טועה ומטעה, כשאתה משתמש ב-ASIO(או Kernel Streaming) אתה עוקף את המיקסר של ווינדוס,

אתה עדיין נתון לחסדי הדריבר(והחומרה, כמובן).

עד שהמערכת שלך לא עברה את המבחן עם חומר שהוא לא PCM, שום דבר לא בטוח.

פורסם

^^^

לא מטעה בכלל.

לא טענתי אחרת.

אבל אתה יכול בלי להתקין DRIVER או להיות תלוי בחומרה?

וגם אם אתה חושב שכן, פעמים רבות אתה לא.

קרי לדוגמא הכרטיסים של קרייאטיב שמוסיפים DSP מסויים כמו UPSAMPLE ל48KHZ לדוגמא

פורסם

אמרת, "להביא לBIT PERFECT זה לא ממש קשה".

בניגוד לעובדה, שזה לא פשוט בכלל. במיוחד עם כרטיסי on board.

(כגון, ה-ALC885 שיש לך)

ואין צורך שתחזור על הטענות שלי.

(בנוגע לדריבר, UPSAMPLE וכו')

פורסם

לא הבנת אותי

אין בעיה להביא כזה מבחינת התוכנה.

חלונות לא יגע בביטים שלך

אבל אם החומרה הורסת, זה כבר משהו אחר.

וASIO4ALL אמור לספק BIT PERFECT גם לכרטיסים בלי ASIO מובנה, כמו נניח הOB שלי.

בכל מקרה,

אני משתמש בASUS שלי.

להגיד לך שזה שווה קניית כרטיס קול נוסף אם יש לך DAC חיצוני, אני לא יכול להגיד.

מאוד אישי ותלות המון גורמים.

בדיוק כמו ששני כרטיסי קול לא ישמעו אותו הדבר דרך היציאת הדיגיטלית, אף על פי ש"ביט זה ביט"

פורסם

קודם כל ASIO4ALL זה לא בדיוק ASIO, למרות מה שרשום באתר שלהם זה רק דריבר שעוקף את המיקסר של ווינדוס. דבר שני אם המקור שלך דיגיטאלי ואתה דואג לBITPERFECT אז אין שום הבדל בין קרטיס שעולה אלפי דולרים לכרטיס OB. וזאת בתנאי שנתעלם מבעיית ההשראה שאכן יכולה לשבש את האות. עצם המונח ביט פרפקט אומר שהביט שנכנס הוא הביט שיצא ללא שום מניפולציה וDSP למיניהם. אחרת זה לא ביט פרפקט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים