עבור לתוכן

מה זה דיסקים קשיחים שנקראים RAID Edition?

Featured Replies

פורסם

שלום,

ראיתי באתרי חומרה דיסקים קשיחים RAID Edition, רציתי לשאול מה זה אומר? מה בעצם שונה בדיסקים? עד כמה שידוע לי, טכנולוגיית RAID לא דורשת שום דבר מיוחד מהדיסקים עצמם, פרט לכך שהם יהיו זהים (ואפילו זה רק בחלק מגרסאות הרייד)

פורסם

סדרת RAID הינה סדרת ה ENTERPRISE של WD .

לסדרה הדיסקים הנ"ל יש אורך חיים גדול יותר (MTBF) ולמעשה WD מיעדת אותם לRAID .

כמו כן, WD נותנת עליהם 5 שנות אחריות במקום 3 .

פורסם

ובמילים פשוטות:

מערך רייד 0 (שזה מה שיהיה למשתמש הביתי הממוצע) יקרוס כולו ברגע שאחד הדיסקים שבו קורס. כיוון שכך, המערך פגיע יותר מאשר דיסק בודד (2 דיסקים = פי 2 סיכוי לתקלה). הדיסקים המתוייגים כRAID EDITION הם פשוט דיסקים שאיכותם (המוצהרת לפחות) גבוהה יותר, ולכן מערך המורכב מכאלה יהיה אמין יותר.

פורסם
  • מחבר

סבבה, תודה :yelclap:

פורסם

ממש לא.

אני בעצמי רציתי לרכוש אותם.ועשיתי השוואות בינם לבין דיסקים אחרים.מלבד ה MTF אין הרבה הבדל ורייד אפשר לעשות עם כל צמד כוננים זהים.

זה בסך הכל מיתוג מסחרי לדעתי כדי להוציא עוד כסף מהלקוח.במחיר שאתה קונה את ה RAID EDITION אתה יכול לקנות את ה 640 החדשים כביכול שהוא באותה

רמה ואיכות.בהתחשב שסדרת YS נחשבת ישנה יחסית ואילו ה 640 הוא חדש מאד אני מציע לך לרכוש דווקא את ה 640.

בהשוואות חומרה שראיתי שהוא מיישר קו עם דיסקים מרמת אנטרפרייז.בתור אחד שמשוגע על אחסון אני מציע לך לוותר עליהם וללכת על ה 640.

פורסם

מחזק את דעתו של Radeon38.

ניתן לקנות 2 דיסקים חדשים "רגילים" למערך ה RAID ובכסף שתחסוף [אולי בתוספת זעומה] לקנות דיסק שלישי [אולי חיצוני] לגיבוי מערך ה RAID.

פורסם

אתה יכול לשים גם 3 פנימיים ולעשות רייד 3 שבו אתה חייב לפחות 3 כוננים

2 למידע ואחד לזוגיות

מערך של שלושה כוננים לפחות, שבו כונן אחד של זוגיות ושאר הכוננים מאחסנים מידע. הבדיקה נכתבת ברמת הבית; כלומר, מול כל בית בכונני המידע יישמר בית זוגיות בכונן הזוגיות

(ציטוט מתוך ויקיפדיה)

פורסם

Titan, פתחת כבר דיון משלך.. ולכן ההודעה שלך נמחקה. בפעם הבאה תקבל אזהרה על דאבל-פוסט.

אנא קרא את חוקי הפורום והמנע מלעבור עליהם שוב בעתיד...

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=301391.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים