עבור לתוכן

המחשב נתקע בעבודה על כונן SATA מה פשר הבעיה

Featured Replies

פורסם

בהמלצתו של מנהל הפורום אני פותח דיון זה.

היי שלום

יש לי שני כוננים SATA 400 גיגה שהיו מחוברים ב RAID 0 נראה לי אם אני לא טועה , אחד גיבה את השני, משהו השתבש( היו מורכבים במחשב אחר) , בזמנו הבחור שבדק את המחשב אמר ששני הכוננים תקולים והחליף בחדשים, אני לא ממזמן קניתי בקר לSATA וחיברתי את שני הכוננים, בהעברת מידע לאחד מהם המחשב פשוט בקושי זז, זוחל נתקע, יכול להיות שהם עדין מחוברים ב RAID 0 ובגלל זה הם בקושי זזים, הרצתי תוכנת בדיקה של WD והכל יצא תקין.

מה פשר האיטיות ומה גורם לכך שהמחשב נתקע שאני מנסה לגשת לאחד הכוננים, הבעיה נובעת מהעתקת מידע לכונן , ניסיון גישה למידע בכונן , למרות שבוצע פורמט לכונן ,בכלל כל ניסיון גישה ולו הכי קטן תוקע את המחשב לאחר כמה שניות של עבודה.

אילו תוכנות דיאגנוסטיקה קיימות שאני יכול להשתמש בהן בכדי לדעת בודאות מה הבעיה של הכוננים שלי .

תודה

פורסם

קודם תוודא ששניהם פועלים במצב DMA (חפש בסטיקי, או בחיפוש כללי בפורום "סקריפט DMA")

ומעבר לזה.. אתה יכול לבחון אותם עם כלי יעודי מבית החברה שמייצרת אותם. למשל לWD יש כלי כזה באתר שלהם, וגם ל-Seagate. בסטיקי בפורום תוכנה יש קישורים לאותן תוכנות ולתוכנות אחרות שמבצעות אבחון כללי לגבי תקינותו של הכונן הקשיח. כמובן שעד כמה שהתוכנות יכולות לדעת.

פורסם
  • מחבר
הרצתי תוכנת בדיקה של WD והכל יצא תקין.

בקשר ל מצב DMA אני עבדוק

פורסם

מצב של גיבוי זה מצב RAID 1 ולא RAID 0 (שזה מצב למהירות ובו המידע נכתב חצי\חצי בין 2 הכוננים)

תבדוק שהדרייבר של הבקר שלך מוגדר כראוי.

במידה ויש לך בקר SATA מובנה בלוח, תנסה להשתמש בו במקום הבקר החיצוני (בד"כ בקרי SATA חיצוניים עובדים לאט מהרגיל)

פורסם
  • מחבר

יש לי רק בקר חיצוני זה לוח אם ישן בלי תמיכה ב SATA, בכל אופן הכוננים היו מחוברים ב ראייד1 וקרה להם משהו, לאחד מהם לשניהם, הייתה שגיעה כלשהי, מה יכול היה לקרות והאם זה באמת תקלה שאין מנוס אלה רק להחליף כונן ?

תודה

פורסם

מה בנוגע לDMA?

וגם האם ניסית לחבר את אחד מהכוננים במערכת אחרת? או אולי לחבר רק אחד מהם ולבדוק האם המחשב מקרטע?

פורסם
  • מחבר

בקשר לDMA לא כל כך הסתדרתי עם הבדיקה, אני זוכר שכשקניתי את הצורב לפני שנתיים התעסקתי עם זה , חוץ מהSATA יש לי עוד צורב DVD, כונן CD ושני כוננים קשיחים.

הכוננים מקרטעים גם על מחשב אחר, למרות !!! שבבדיקה דיאגנוסטיקה של WD הם יוצאים תקינים לחלוטין

גם כונן שמחובר בנפרד עושה בעיות.

פורסם

פשוט תבדוק ב-Device Manager שהם על DMA ולא PIO.

ואם הם במצב PIO, תריץ את הסקריפט של Reset DMA.

אם אין לך את הסקריפט, תחפש בגוגל DMA Reset Script.

פורסם
  • מחבר

אין אפשרות לבחור בבקר אם זה DMA או PIO

מה עושים ?

פורסם

Current Transfer Mode

מה רשום שם בכל הערוצים?

פורסם
  • מחבר

זה מה שמופיע לי , אין את האפשרות שאתה מדבר עליה

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה צריך את Primary IDE Channel

שם תכנס ללשונית Advanced Settings

וכנ"ל לגבי Secondary IDE Channel

פורסם
  • מחבר

הערוצים האלו הם הערוצים של הצורב והסידי ושל שני הכוננים הקודמים

[attachment deleted by admin]

פורסם

הם במצב DMA, זה בסדר גמור.

בכל מקרה- אם אתה בטוח שהכוננים הקשיחים הם שגורמים לבעיה, למה אתה לא מנצל אחריות?

והאם ניסית לפרמט אותם שוב או להשתמש בהם במערכת אחרת?

פורסם
  • מחבר

כן פירמטתי אותם כבר וניסיתי על מערכת אחרת, עשה בעיות

בקשר לאחריות זה בעייתי כי הם נקנו בארה"ב וצריך לשלוח את זה ל WD בדואר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים