עבור לתוכן

מעבד 8400 של אינטל וסקירה של מעבדים

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי סלט אדיר בראש מבחינת רשימת המעבדים האינסופית וחוסר הסדר שלדעתי מוקפד באופן יוצא דופן על ידי יצרנית המעבדים. קשה לדעת מה כפול ליבה, מה מרובע ליבה, איזה דור נחשב יותר מתקדם וכו'.

היה פעם בכתבות סוג של סקירה שעשתה סדר אבל אני לא מצליח למצוא אותה.

אני מנסה לקנות מחשב, והציעו לי מגוון מעבדים החל מ- E2180 דרך 5100 ו- 6400 וכלה ב- E8400.

אודה להסברים קצרים לגבי המעבדים האלה ואם מישהו יודע היכן נמצאת הסקירה או שמוכן לסקור שוב אני ממש אודה.

פורסם

מעבד לא קונים לפי מה ש"הציעו" לך אלא קונים מעבד לפי הצרכים שלך.

המעבדים שציינת הם בפערי מחירים וביצועים שקשה לענות לך מה לקחת, לכן ציין את השימושים שלך מהמחשב וצרכיך מהמחשב, האם אתה מתכנן לבצע OC (שבזה ה-E2180 וה-E5200 מצטיינים) ואז יעזרו לך להחליט.

בכל מקרה מצרף לך לינק של כל מעבדי אינטל שתוכל לראות את הבדלי התדרים וזיכרונות המטמון שלהם.

http://compare.intel.com/pcc/default.aspx?familyID=1&culture=en-US

פורסם
  • מחבר

ראשית כל תודה על תשובתך המהירה.

אינני טירון בקניית מחשבים, ובהחלט מכיר את הצרכים ואת משמעות נתוני המעבדים. יחד עם זאת כיוון שזה לא תחום עיסוקי העיקרי, אני מתקשה לעקוב אחר ההגדרות המדויקות של כל מעבד ולכן איני יכול לדעת מה מתאים לדרישותי.

כמו כן, תג המחיר שהוצע עבור המעבדים השונים נראה חריג ביחס לרמתם (כפי שאני זוכר מהסקירה המצויינת באתר שציינתי בהודעתי קודם) ובהחלט לא נראה בקורולציה לשיפור (לסדרת ה- 2100 הציעו לי מעל 3500 ש"ח, בעוד שלסדרת ה- 5100 וה- 6400 הציעו לי עד 2500 באותה קונפיגורציה פחות או יותר).

המחשב לא יעבור OC בכל מקרה. הוא נועד לחמתי (בלי הומור כאן ... :hat:)

אני אבדוק את סקירת אינטל שהעברת לי, אך אם יש מי שמוכן להוסיף עוד כמה מילים אודה עד מאד.

ובכלל, לקברניטי האתר - מדובר באתר משובח שאני ממליץ עליו לכל חובב כמוני, אולי כדאי להוסיף קטגוריה של השוואות בין מוצרים שונים כגון מעבדים, לוחות אם, כרטיסי מסך, כרטיסי קול ועוד. אני חושב שזה יהיה שירות נהדר בנוסף לזה הקיים במפרטים הממולצים.

פורסם

יש לך בין היתר המון מידע בסטיקים השונים שבפורומים.

למשל כאן במעבדים לוחות וזכרונות.. יש לך בסטיקי בנוסף לכל השאלות והתשובות, קישורים להשוואות גדולות של מעבדים.

פורסם

לא פשוט יותר שתגדיר לנו מה הדרישות של חמתך ומה התקציב? כאילו..תבוא לחמתך ותגיד לה רכשתי לך מחשב E5200 במקום Q6600?? :silly:

פורסם
  • מחבר

מצחיק... :xyxthumbs:

אבל בכל זאת הייתי רוצה רק סקירה על המעבדים, את שאר הדברים אני יודע לבד.

פורסם

אם אתה מתכוון להשוואות ביצועים להמון מעבדים.. יש בסטיקי.

אחרת, אני לא יודע על מה אתה מדבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים