עבור לתוכן

בעיה בקישוריות WDS בין שני ראוטרים EDIMAX

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי ראוטר אדימקס BR-6504N (ראוטר ראשי) שהוא הראוטר הראשי שאליו מחובר המדם, אני מעוניין להגדיל את הטווח תוך שימוש באופציית WDS שיש בראוטר, לשם כך אני משתמש בראוטר אלחוטי נוסף של אדימקס שיש לי- BR-6204WG (ראוטר משני)

להלן פירוט השלבים שעשיתי ע"פ המדריך באתר NETCHEIF:

בראוטר המשני בחרתי אופציה של WDS , שיניתי את שמו (SSID), וקבעתי את ערץ השידור, רשמתי את כתובת ה MAC של הראוטר הראשי.

בראוטר הראשי בחרתי אופציה של WDS , שיניתי את שמו (SSID)לשם שונה מהראוטר המשני, וקבעתי את ערץ השידור( זהה לראוטר המשני), רשמתי את כתובת ה MAC של הראוטר המשני.

לאחר מכן כאשר הראוטרים זיהו זה את זה יכולתי להפעיל רשת אלחוטית מרוחקת, אך החלה לי בעיה כאשר ביצעתי ריסטרט למחשבים,האינטרנט הפסיק לעבוד .

כנראה הבעיה היא מכיוון שלא שינתי כתובת של שני הנתבים (בתוך המדריך מופיעה הפיסקה הבאה: ...עתה יש לשנות את כתובת הנתב החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקיים, אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק. לדוגמא, אם כתובת הנתב הקיים היא 192.168.1.1 ושרת ה-DHCP מחלק כתובות בתחום 192.168.1.100 ל- 192.168.1.200, יש לתת לנתב האלחוטי החדש את הכתובת 192.168.1.99...., כיצד מבצעים אופציה זו?

שכחתי לבצע איזשהו שלב בהסבר ?

תודה...

פורסם

מן הסתם שכל צעד במדריך יש לבצע, אלא אם כתוב אחרת. לכן הגיונית ניתן להסיק שאתה חייב לבצע את הצעד הזה.

אני לא זוכר בוודאות, אבל שינוי הכתובת של הנתב הזה מתבצע בADVANCED>LAN ואולי בתת-כותרת DHCP, שם גם תוכל לראות מה מוגדר לנתב הראשי.

את ההגדרה הזאת אתה עושה ממחשב שמחובר קווית לנתב הזה ולא מחובר לנתב הראשי (ימנע בעיות).

דבר נוסף, הנתב הראשון שלך הוא תקן N (טיוטה 2) והנתב השני הוא נתב תקן G, זה אומר שיש סיכויים רבים שבעבודה בינהם עם WDS תוריד את מהירות הרשת האלחוטית כולה לתקן G (מהירות של 54Mbps), גם אם יש מחשב שמחובר ישירות לנתב הראשי עם כרטיס אלחוטי בתקן N.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אנסה לבצע את השינויים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים