עבור לתוכן

המחשב נתקע בזמן משחקים או לא נדלק בכלל כבל מעל לשנה!

Featured Replies

פורסם

אז ככה כל כמה שבועות אני מפעיל את המחשב והמערכת לא עובדת בכלל, המסך לא נדלק והלוח אם מצפצף ואז הלוח אם אומר לי system failed due to CPU overclocking חשוב לציין שהמערכת בכלל לא ב OC!! לפני שנה בערך עליתי על "טריק" במאמצי למצוע פתרון לבעיה והוא: לכבות את המחשב להוציא סטיק אחד של ה DDR (יש לי 2 סטיקים כל אחד 512MB) ופתאום המחשב עולה כרגיל, כשהמחשב עלה אני מכבה אותו ומוסיף את הסטיק השני לחריץ אחר ממה שהוא היה בו מקודם והפלא ופלא הכל עובד בערך, יש לי 1GB של DDR כפי שאני רואה בהגדרות המחשב לי אך כשאני משחק משחקים כל כמה שניות המשחק נתקע הקול גם נתקע ונוצר מעיין רעש צורם שכזה ולאחר כמה תקיעות המשחק פשוט נתקע ולא חוזר לעצמו ואז אני נאלץ לכבות אותו בעזרת מנהל המשימות.

אני משתמש ב WIN XP PRO SP3 מעודכן לחלוטין כרטיס מסך nvidia gforce 6800 GT עם דרייבר עדכני Directx עדכני (יש לציין שניסיתי מספר גרסאות של דרייברים וזה לא עזר גם לאחר מספר פירמוטים!) מעבד AMD 3200+ 64 BIT לוח אם של ASUS k8-NEDelux

באמת שזה ממש מעיק ואני לא מסוגל לשחק שום משחק לכן איך אני יכול לפתור את הבעיה?

פורסם

שנה כותרת לאינפורמטיבית בבקשה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=350509.0

את הכותרת אתה יכול לשנות ע"י עריכת ההודעה הראשונה שלך בת'רד.[br]פורסם בתאריך: 30.10.2008 בשעה 21:39:30

תודה על השינוי.

כמו שאני רואה את העניין, הבעייה יכולה לנבוע מ-3 סיבות:

א. ספק כוח.

ב. לוח אם.

ג. כ.מסך.

האם אתה יכול לשמוע מאיפה בדיוק מגיע הצליל הצורם?

פורסם
  • מחבר

מהרמקולים :)

זה לדוגמא המוזיקה מהמשחק שפשוט נתקעת על ביט מסויים וכתוצאה מזה אני שומע צליל צורם...

הספק של ThermalTake butterfly purepower 480W הוא לא נראה לי הגורם לבעיה...

פורסם

החוברת של לוח האם מגדירה באיזה סלוטים צריך להרכיב את כרטיסי הזיכרון במידה ויש שני כרטיסים. תוודא שהכרטיסים שלך מורכבים בסלוטים הנכונים. לאחר מכן תריץ בדיקה לזיכרונות באמצעות תוכנת MEMTEST - תריץ למשך כמה שעות.

http://www.memtest86.com/

תעדכן אודות תוצאות הניסוי.

פורסם

בבדיקה ויזואלית ללוח האם, אתה רואה עליו קבלים נפוחים או נוזלים?

פורסם
  • מחבר

הכבלים נראים בסדר, הרצתי את memtest לפני שראיתי את התגובה שלך למשך 50 דקות (עד שהוא סיים את הבדיקה) ויצא ללא שגיאות, אני יריץ למשך כמה שעות אם צריך וידווח על התוצאות.

לגבי המדריך של הלוח אם הDDR מסודרים בסדר... הראשון בסלוט הראשון והשני בסלוט השני

פורסם

קבלים (עם "ק").

נוזלים:

capblown_10.jpg

או נפוחים:

p1010010fm5.jpg

פורסם
  • מחבר

אהה לא ידעתי שיש דבר כזה בכלל ::)

בכל אופן לא, אין אף אחד נפוח או עם הפרשות לידו...

לגבי הבדיקת זיכרון מכוון שזה יקח כמה שעות אני יעשה זאת לפני שאני הולך לישון ויפרסם את התוצאות.

תודה רבה לכם על העזרה בינתיים :)

פורסם
  • מחבר

אוקיי הרצתי את memtest כל הלילה ללא שגיאות...

פורסם

1. תבדוק את טמפ' כרטיס המסך (מעבד גרפי) כאשר הוא במנוחה. אפשר לבדוק את הטמפ' עם תוכנת ניטור דוגמת EVEREST

2. תאמץ את הכרטיס מסך באמצעות התוכנה הבאה ותבדוק את הטמפ' תוך כדי המאמץ. תריץ את התוכנה למשך כשעה.

www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl

תעדכן אודות תוצאות הניסוי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הנה התוצאות:

מנוחה:

GPU - 69

GPU Ambient - 45

GPU VRM - 64

מאמץ לאחר שעה עם ההרצת התוכנה (full screen):

GPU - 108

GPU Ambient - 66

GPU VRM - 80

פורסם

אני לא יודע אם זו הבעייה, אבל הטמפרטורות האלה הן גם בעייה, חם, חם מאוד.

יש מאוורר על הכרטיס או שהוא בא עם קירור פאסיבי (רק הצלעות)?

פורסם
  • מחבר

בא עם מאוורר וצלעות קירור, והמארז בפנים מסודר יפה עם 120mm מקדימה מאוור שמוציא החוצה בדלת עוד אחד בדלת השניה שמכניס אוויר למעלה מאוורר שמוציא ומהספק כוח 2 מאווררים שיונקים אוויר מהמארז וזורקים החוצה

פורסם

אני ממליץ לפעול בהקדם בנושא הורדת הטמפ' של המעבד הגרפי. 108 מעלות - מאוד לא בריא למעבד הגרפי.

1. תוודא שכל המאווררים במארז תקינים.

2. תנקה אבק מכל תכולת המארז.

3. זרימת אוויר במארז - צריך שיהיה לפחות שלושה מאווררים במארז: אחד בדופן המארז מול המעבד על מנת שיזרוק אוויר קר על המעבד, אחד בצידו האחורי של המארז לצורך הוצאת אוויר חם מהמארז ואחד מקדימה.

4. תרענן את המשחה התרמית שעל המעבד הגרפי.

אם כל זה לא יעזור בהבאת הטמפ' של המעבד הגרפי לרמה סבירה אז אני ממליץ להחליף את הקירור של הכרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

סוף סוף המחשב עלה :\

אוקיי עשיתי ניקוי יסודי למארז + מאווררים פתחתי את הכרטיס מסך, הגוף קירור והמאוורר בעצם יוצרים יחד air tunnel שהייתה חסומה לגמרי אז ניקיתי

אותה והחלפתי משחה טרמית ל arctic silver 5 כמו כן החלפתי 8 פדים טרמיים באותה המשחה.

אחרי שהחזרתי את הכל למקום והפעלתי את המחשב, המחשב עלה רגיל ואז כל המסך נהיה מלא שורות של צבעים כאלו (זה עדיין מופיע עכשיו שאני כותב את ההודעה הזו) ואז המחשב פשוט קרס המסך נכבה ולא הגיב לאחר מכן הוא נכנס לי רק לsafe mode ועכשיו שהסרתי את הדרייוור הוא נכנס לי לחשבון הרגיל (כמובן בליווי שלל צבעי הקשת על המסך).

הטמפרטורות של הכרטיס מסך ירדו באיזה 10 מעלות זה מה שהספקתי לראות לפני שהמחשב קרס...

אני מניח שהלך הכרטיס מסך והוא מה שהיה דפוק מלכתחילה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים