עבור לתוכן

השוואת הDAC של PICO מול OMZ 4.2 DAC

Featured Replies

פורסם

טוב נו מה ארשום כל דבר פעמיים?!

:)

אוקיי, יודע מה אני ארשום פה קצת בקצרה,

אז ככה

כדי לבחון את הPICO כDAC, בדקתי איך הוא פועל עם הAQUA שלי.

כלומר, חיברתי אותו לUSB ומיציאת האוזניה שיש לו, לAQUA שלי (באמצעות כבל מתאים של מיני לRCA).

לכן גם נוח לבדוק ככה, כי זה בין לבדוק את הAQUA כשמחובר לDAC שלי (OMZ בגרסה 4.2 עם PRE AMP בפנים ומגבר אוזניות)

לבין הDAC הפנימי של PICO.

את העוצמה של הPICO שמתי על משהו כמו 75-80 אחוז, עוצמה גבוהה שלא תוריד מן הLINE מצד אחד, ומצד שני עוד לא תתן עיוותים כמו ששמים ב100 אחוז נניח.

אז איך שומעים?

טוב מעולה, מה חשבתם?

;D

וברצינות, הDAC שלו מאוד איכותי, ההרגשה היא שהסאונד מאוד "זורם"

קשה להסביר

ואולי זה בגלל חיבור הUSB.

אבל באמת שDAC פנימי די מרשים.

ג'סטין (הבחור שמייצר הPICO) עומד להוציא בקרוב DAC STAND ALONE

יהיה מדובר בPICO שיש בו רק DAC, אולי עם טיפונת שיפורים, ובין היתר כניסה דיגטלית גם, וגם יציאות RCA.

אך בלי המגבר כמובן.

מול OMZ

הOMZ לוקח בגדול, כלומר יש לו יותר פירוט וגבוהים קצת טובים יותר לדעתי, וגם באס חזק יותר, אבל לא משהו שהייתי אומר WOW זה פי כמה יותר טוב.

אלא יותר הרגשות של הדברים ה"קטנים"

קשה להסביר

אבל ששומעים והרבה זמן, מבינים שOMZ יותר טוב בכל זאת (שוב, להשוות בין DAC של נניח 300 דולר - הורדתי 200 נניח שעולה הגברה לעומת אחד שעולה בערך פי כמה וכמה, זה לא ממש הוגן)

הOMZ הוא באמת DAC מצויין.

ולדעתי בגלל שאני משתמש בו עם חיבור מחשב (כלומר ליציאה של כרטיס הקול) לעומת חיבור לTRANSPORTER חיצוני, אז יש ירידה מסויימת באיכות שאני מקבל ממנו.

לסיכום,

הPICO הוא גם DAC מצויין (אולי אפילו יותר טוב מן המגבר שיש בתוכו) וגם מגבר מצויין.

בשביל מכשיר נייד, קטן, ששוקל איזה 100 גרם, ובגודל של קופסת גפרורים רחבה, הוא בהחלט עושה עבודה מעולה.

מקווה שאהבתם את הביקורת :)

פורסם

קודם כול, יפה מאוד שאתה משקיע וכותב ביקורות מפורטות, לדעתי זה מבורך.

(גם אם קצת מיותר לפתוח ת'רד חדש כשיש ת'רד קיים ופעיל בנושא).

עכשיו, לביקורת על הביקורת.

לדעתי, הבדיקה שלך פגומה.

מה שבדקת, זה:

Music Files->Digital Source(Xonar)->OMZ->Aqua

מול

Music Files->Digital Source(USB Transport)->Pico DAC->Pico Amp->Aqua.

חוסר הסימטריות בבדיקה הוא בעיתי.

לפיקו אין יציאת Line, אלא יציאת אוזניות מוגברת.

ולכן, כשאתה מסכם "הPICO הוא גם DAC מצויין (אולי אפילו יותר טוב מן המגבר שיש בתוכו) וגם מגבר מצויין.", זה קצת מצחיק, כי גם בדקת את הגברה שלו, לא?

פורסם
  • מחבר

^^^

אם יש לך רעיון אחר לגבי איך לבדוק את הDAC הפנימי שלו, אשמח לדעת.

כפי שציינתי, אין לו יציאות RCA בכלל (קבועות או מוגברות), לכן איך שביצעתי זאתי הדרך היחידה שאני רואה שניתן לבדוק.

אם יש לך עצות ודברים אחרים, אשמח לשמוע.

בכיף אתקן את הביקורת ואוסיף דברים.

פורסם

הדרך היחידה להוציא ממנו אות line היא לפרק אותו ולהתחבר ישירות לרמת הביניים שלו (בהנחה שבכלל יש לו שם משהו שנחשב line תיקני עם 2VRMS).

החיבור להגברה בעייתי לא עצם ההגברה. העובדה שאתה מוציא אות בעכבה נמוכה למכשיר עם כניסה בעלת עכבה גבוהה זה משהו שאפשר לחיות איתו. אומנם יש איבוד הספק בגלל חוסר תיאום בעכבות, אבל העומס הגבוה יותר אומר שיש פחות זרם ולכן העיוותים לא גוברים. זה כן מלביש מידה מסוימת של רעשים על הסיפור, אבל אני לא חושב שמדובר על רמות באמת מורגשות במכשיר עם ריצפת רעש שכזו. הבעיה הגדולה יותר היא שמדובר על דרגה אנאלוגית נוספת שקרוב לוודאי כולל פילטור אקטיבי הכניסה כדי למנוע רעשי RF וכו' מלהיכנס למעגל, מדובר על שבבי הגברה שמשפיעים מאוד על הצליל, ולכן זה ממש לא מדד טוב לאיכות ה-DAC לבד.

חבל שלא כללו שם איזה מתג שמעביר בין השניים. זה יכל לעשות חיים קלים הרבה יותר.

Anatoli.

פורסם

Music Files->Digital Source(USB Transport)->Pico DAC->Pico Amp

Music Files->Digital Source(Xonar) ->OMZ ->Pico Amp

::)

זה לא משנה, הוא משתמש ב-WM8740(בתוספת ASRC), אותו שבב כמו האופוס, בתאוריה הוא אמור להשמע דומה.

(שאגב, ממה שאני שמעתי, האופוס(בלי ASRC) יותר טוב מה-OMZ)

פורסם
  • מחבר

אממ

בקיצור אין לי ממש דרך פשוטה לבדוק את זה ב100 אחוז

לא?!

:(

כנראה שנצטרך לחיות עם זה כמו שזה עכשו, בהחלט יהיה מעניין כשג'סטין יוציא DAC שעומד בפני עצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים