עבור לתוכן

מחשב נתקע (לא מגיב למקלדת/עכבר)- בעיה של זיכרון, לוח אם או משהו אחר?

Featured Replies

פורסם

הי

יש לי מחשב יחסית ישן. P4 2.4GHz, ולוח אם אינטל מסידרה 845.

לפני שנה הוספתי זיכרון 512 ל-256 הישן שהיה לי, ולפני חצי שנה הוצאתי את ה 256 כי הוא התקלקל. אגב, הלוח אם תומך במהירות זכרון עד 333 והכרטיס שקניתי הוא במהירות 400~.

לפני מס' חודשים שמתי לב שלפעמים המחשב פשוט נתקע: מצב freeze, לא מגיב לשום דבר כולל מקלדת ועכבר, והדרך היחידה להוציא אותו מזה זה ע"י ריסטרט מהכפתור בלבד. הוא יכול להתיקע באמצע עבודה/סרט, ולפעמים הוא אפילו לא עולה (כלומר נתקע עוד בדרך...)

אני חשבתי שמדובר בבעיה של זיכרון או לוח אם. כדי לנסות לבודד את הבעיה פשוט הוצאתי את הזיכרון לפני מס' שבועות והחזרתי אותו לחריץ השני שבלוח אם. לשמחתי העסק עבד טוב ולא נתקע וחשבתי שהבנתי שהתקלה כנראה בחריץ הספציפי של הלוח אם.

אבל לפני שבועיים שוב התחיל להיתקע כל העסק (אבל לא בתדירות גבוהה)- ושוב חזרתי לנקודת ההתחלה:

1. האם מדובר בבעיה של כרטיס זיכרון/לוח אם / משהו אחר שאני לא חושב עליו? איך יש לי דרך לוודא את זה ?

2. אם מדובר בבעיה של כרטיס זיכרון, האם כרטיס זיכרון חדש במהירות של 667 לדוג' יפתור את הבעיה - למרות שהלוח אם לא תומך במהירויות כאלו? (פשוט ראיתי שכרטיסי זיכרון כאלו זולים וזמינים וכרטיסים במהירויות ישנות יותר כבר לא נמכרים)

תודה.

פורסם

1. קודם כל תבדוק טמפרטורות של הרכיבים. יכול להיות שמשהו מתחמם.

יש עוד אפשרויות, למשל בעיה בספק. פשוט צריך לבדוק.

2. לא, הזכרונות האלה הם מסוג DDR2 ויש להם חיבור שונה.

פורסם
  • מחבר

ספק החלפתי לפני חצי שנה , אז אני מניח שזו לא הבעיה- אבל לך תדע...

איך אני יכול לבדוק טמפ'? ואיך אני יודע אם יש בעיה וזה באמת גבוה מהנורמל? בכלל, האם העובדה שהחלפתי את הזיכרון וזה עבד לי טוב לתקופה מסוימת לא מקטינה את הסיכוי לבעיית טמפ'? (למרות שזה באמת נקודה שאני רוצה לבדוק ולא חשבתי עליה)

לגבי זכרונות- אז מה כדאי לי לקנות ? DDR1?

פורסם

יש תוכנות כמו SeedFan ו Everest שבודקות טמפרטורות.

http://www.almico.com/sfdownload.php

תכתוב כאן מה הטמפרטורות במנוחה (קצת אחרי שאתה מפעיל את המחשב) ותנסה להריץ תוכנות שמאמצות את הכרטיס מסך (ATITOOL) והמעבד (SUPER-PI) ואז תבדוק טמפרטורות שוב.

יכול להיות שבתקופה שהמחשב עבד הוא לא התחמם מספיק כדי להיתקע. ויכול להיות שמשהו אחר גורם לבעיה, אבל הכי קל לבדוק בעיות התחממות והן גם מאוד נפוצות, במיוחד במחשבים ישנים.

אם אתה צריך זכרונות, אז אתה יכול לשים רק DDR1.

פורסם

SPEEDFAN לא תוכנה אמינה

תוריד EVEREST או HWMONITOR

מה מצב האבק במחשב ? על המאווררים ? על המאוורר של המעבד ?

החלפת משחה טרמית ?

הזיכרון יכול לעבוד בתדר נמוך יותר ...

תעשה בדיקה לזיכרון על ידי MEMTEST

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות, אני אנסה את הדברים האלו. כמה שאלות:

1. EVEREST יש לה גירסה חינמית, נכון ?

2. אבק ניקיתי לפני חצי שנה בערך. יכול להיות שצריך באמת שוב... אגב, יש דרך יותר טובה מאשר סתם לעבור עם השואב?

3. מה זה משחה טרמית ?

4. איך אני יכול להבין את תוצאות שהבדיקה של MEMTEST? זה נראה לי קצת מסורבל להבין את זה- לא?

פורסם

אוורסט יורד בגירסאת ניסיון ל30 יום, זה בהחלט מספיק זמן למה שאתה צריך לבדוק

אבק אפשר לנקות עם שואב אבק או עם לחץ אוויר.

משחה טרמית זה חומר שמורחים בין המעבד לגוף קירור כדי שיעביר טוב את החום

MEMTEST86 היא תוכנה מאוד פשוטה, אם מקבלים שורות אדומות יש תקלה

אם לא מקבלים אף שורה בלוח התוצאות זה אומר זיכרון תקין

פורסם

תתקין את כרטיס הזיכרון בסלוט שמומלץ ע"י החוברת של הלוח אם.

ואז תריץ MEMTEST.

פורסם
  • מחבר

שוב נתקעתי!

הורדתי את everest אבל כאשר הלכתי לתפריט של sensor, קיבלתי מסך ריק. למה?? יכול להיות בגלל לוח אם מיושן (אינטל 845EPI) ?

אז ניסיתי להוריד את HWMonitor דרך download.com אבללא היתה אפשרות להוריד אותו. אז הורדתי מהאתר שלהם ישירות- הפעלתי את התוכנה ושוב קיבלתי מסך ריק בלי שום נתונים, שלא לדבר על טמפ'.

יש לי את תוכנת SIW, אבל גם שם לא מצאתי שום דבר שקשור לטמפ'.

בקטע הזה פשוט התייאשתי וניסיתי לנסות וללכת על בדיקת הזיכרון דרך memtest, למרות שהבנתי שזו תוכנה שלא בדיוק אומרת לך איפה הבעיה (אם יש)

הורדתי את התוכנה ישירות מהאתר, גירסה מכווצת לצריבה בISO - שכוללת 2 קבצים: אחד בשם BOOT והשני עם סיומת IMG. מכיוון שאף פעם לא צרבתי ISO אז לא הייתי בטוח איך לעשות את זה: יש לי את תוכנת הצריבה deepburner, בחרתי את האופציה של צריבה של ISO ואז הייתי צריך לבחור את הקובץ הרלוונטי עם סיומת ISO. אבל מכיוון שלא היו לי קבצים עם הסיומת הזו אז בחרתי את הקובץ עם הסיומת IMG. צרבתי, עשיתי ריסטרט והמחשב לא העלה את התוכנה.

בדקתי בביוס ליתר ביטחון שהוא אכן מסודר להעלות תוכנות bootable דרך הכונן וזה היה בסדר.

בקיצור, הסתבכתי בטירוף! לא הצלחתי לבדוק טמפ', לא הצלחתי לבדוק זכרונות, ועדיין המחשב נתקע לי בלי שיש לי מושג למה.

יש למישהו פה רעיון להוציא אותי מהבלאגן לפני שאני זורק את המחשב לטכנאי (במקרה הטוב) או לזבל (במקרה הרע) ???

פורסם
  • מחבר

הי,

היום נאלצתי לעשות ריסטרט 3 פעמים. בימים האחרונים שמתי לב שהוא נתקע דווקא בעליה הראשונית של המחשב, ולפעמים גם בשניה. זה מידע שיכול לעזור ?

למישהו יש רעיון בשבילי???

פורסם

אתה צריך לצרוב את קובץ ה- ISO אשר נמצא בתוך קובץ ה- ZIP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים