עבור לתוכן

מה עדיף: הארד דיסק חיצוני או פנימי?

Featured Replies

פורסם

יש לי במחשב הארד דיסק פנימי של 160GB שדי מלא ואני צריך עוד הרבה מקום אז חשבתי לקנות עוד הארד דיסק אבל יש לי התלבטות בין פנימי לחיצוני. אני בעיקרון נוטה יותר לפנימי מכיוון שזה אמור להיות יותר מהיר(תקנו אותי אם אני טועה). במידה ואני בוחר בפנימי, כל סוג וכל דגם יתאים או שיכול להיות שיש דברים בלוח אם שעשויים להגביל אותי?

כמו כן אשמח אם תמליצו על דגם בסביבות ה-500GB ושיהיה מהקטלוג של סקייפיסי, תקציב -500 ש"ח.

תודה.

פורסם

קח את ה6400AAKS של WD. שקט, מהיר, קריר ומאוד משתלם.

בנוגע למהירות.. זה לא אמור להיות מהיר, זה כך וההבדל הוא דרסטי.

עריכה- שכחתי לגבי שאלה נוספת ששאלת. כן, אתה צריך שיהיה לך חיבור מתאים. אם אתה כונן כונן SATA אז אתה צריך מחברים מהסוג הזה בלוח האם שלך. תוכל לבדוק באתר היצרן של הלוח-אם שלך באילו חיבורים הוא מאפשר או פשוט לפתוח את המארז ולהציץ. אם תחפש בגוגל SATA ו-IDE תראה את שני סוגי החיבורים. הדיסקים החדשים הם SATA אז תוודא שיש לך חיבור שכזה. במידה ולא תוכל לקנות כונן IDE או לקנות מתאם (יעלה לך יותר יקר). בנוסף גם יש חיבור לחשמל בצורת SATA, אז תברר אם יש לך חיבור שכזה שמגיע מן ספק הכח. אם לא, תוכל לקנות מתאם במחיר של עשרה שקלים או אולי מעט יותר.

ובשורה התחתונה העדיפות היא לכונן קשיח פנימי. שלושת הסיבות היחידות לקנות כונן קשיח חיצוני הן- (א) חוסר ידע בשביל להתקין כונן קשיח פנימי; (ב) חוסר במקום בשביל הכונן הפנימי; (ג) ניידות! הסיבה העיקרית.

פורסם

פנימי

פורסם

לדעתי פנימי עדיף בהרבה

כמות התקלות בחיצוני יותר גבוה

כעקרון כל דגם אמור להתאים לך

http://www.skypc.co.il/pl_product~ST3750330AS~7~0.htm

אני לקחתי השבוע את אחת טרה של סיגייט ב - 540 ש"ח

יותר שקט מ-WD

בקשר למהירות חיצוני הרבה פחות מהיר

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצות, אני כבר אחשוב מה לקחת מבין מה שהמלצתם, רק עוד שאלה אחרונה: לאחר שאני מתקין אותו, כל הנפח הזה שאמור להתווסף הולך אוטומטית לכונן C במחשב?

פורסם

מיקי אתה טועה.

פותח הת'רד.. שום דבר לא מתווסף לכונן C (אם כי אתה יכול אם תרצה).. אתה פשוט יוצר מחיצה (או יותר ממחיצה אחת) חדשה- מציב לה אות ומפרמט אותה.

פורסם

לא, זה פותח כונן D, או E, או Z.

פורסם

קח את ה6400AAKS של WD. שקט, מהיר, קריר ומאוד משתלם.

דיסק ממש טוב.

אתה יכול ב disk management לבחור אם זה יופיע בתור כונן או מחיצה.

פורסם
  • מחבר

משהו מוזר, בתוך החוברת של הלוח אם רשום שיש לי 4 מחברי ATA, אבל כשפתחתי את המחשב ראיתי את 4 השקעים ועל כולם רשום SATA ולאחד מהם מחובר הדיסק הקשיח הנוכחי, למי להאמין?

פורסם

אולי רשום Serial ATA.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים