פורסם 2008 באוקטובר 2917 שנים יש לי חבר שבמחשב שלו יש כונן קשיח 640AAKS, והוא רוצה לקנות כרטיס טלוויזיה. אז אמרתי לו שכדאי שיהיה לו כונן נפרד להקלטות ואחד למערכת. אחרי זה חשבתי לעצמי, אולי שיקנה עוד 640 ויעשה RAID 0. השאלה זה מה עדיף (מבחינת ביצועים) כונן קטן למערכת ואת ה640 להקלטות מהכרטיס או ששני 640 בRAID 0 ושהמערכת תיהיה גם עליהם ??? ??? ??? ???
פורסם 2008 באוקטובר 2917 שנים המחשב הזה לשימוש ביתי או שהוא מתכוון להקליט גם לאחרים?שים לב שמערך RAID0 הוא מערך שכל קריסה שלו גורמת לאובדן המידע (או לשחזור יקר)וקריסות של מערך כזה לא חסרות
פורסם 2008 באוקטובר 2917 שנים תאורתית עבודה במערך RAID0 אמורה לספק מהירות העברת נתונים פי 2 יותר גדולה מאשר עבודה עם דיסק קשיח יחיד.באופן מעשי (הייתי עד לניסוי) השיפור במהירות העברת הנתונים אינו גדול יחסית לדיסק קשיח יחיד.
פורסם 2008 באוקטובר 2917 שנים ערוך בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום:http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=301391.0
פורסם 2008 באוקטובר 2917 שנים מחבר אוקיי הבנתי שלא כדאילמרות שעדיין אין לי תשובה ברורהתאורטית (בגלל החשש של אובדן מידע):מה עדיף שני כוננים נפרדים או 4 ב RAID 1+0 ??????
פורסם 2008 באוקטובר 2917 שנים אני לא הייתי ממליץ לך לעשות את זה.דבר ראשון עבודה עם וידאו מצריכה משאבים קרי זיכרון גבוה 2 גיגה לפחות.לעשות מערך רייד לגיבוי וידאו ממש לא מומלץ.אני מציע לבצע הפרדה מוחלטת של מערכת ההפעלה ושל כונן איחסון הוידאו.קבצי וידאו הם גדולים ותדירות הכתיבה שלהם היא גבוהה יחסית מה שיביא לפעילות - שחיקה - ובמיקרים נדירים לקריסה של הדיסק.מפה אני ממליץ לך לגבות יומית עבודות (פרוייקטים אם הם ממש חשובים לך על דיסקים ולאחסן אותם בתיק יעודי )מערכת הפעלה ושאר תוכנות בכונן נפרד רצוי רפטור 36 (נמכר גם באתר שלנו בטרייד זון) שהוא מהיר יותר מ 7200 והוא מסתובב ב 10K סלד.מהירות זו תשפר לך את העבודה של המערכת וגם את העבודה עם קבצי הוידאו.אני מתעסק בוידאו בצורה חובבנית מאד אבל השקעתי הרבה בתיכנון המערך של המחשב שלי.הנה המפרט - 2X36 מערכת ההפעלה על שני רפטורים מהירים במערך רייד 0 74 - רפטור לקבצי וידאו 200 - סרטים מוזיקה וקבצי אמיול.מנסיון שלי הייתי אומר לך שורה תחתונה קנה כונן כלשהו ותבצע פשוט הפרדה בין הכונן אחסון לכונן מערכת ההפעלה ולא יותר.כונן רפטור הוא סוג של מותרות אבל כל אחד והשיקולים שלו.אני ממליץ על ה 640 החדשים.תיקרא פה http://forums.slickdeals.net/showpost.php?p=10388955&postcount=71איך חילקו את ה 640 ל "150" "רפטור" והשאר למחיצה רגילה.
פורסם 2008 באוקטובר 3017 שנים מחבר הוא טוען בכתבה שצריך להכפיל ב 0.234 .................. למה?כי זה גודל המחיצה?!!!!!!! נו אז מה ראשי הקריאה נמצאים על כל הדיסק, לא כולם עוברים לחלק הזה (מה שתאורטית היה מגדיל את מהירות הקריאה לנתון שהוא הביא)!!!!
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.