עבור לתוכן

עכבר USB דולק לאחר כיבוי

Featured Replies

פורסם

יש לי עכבר אלחוטי, קיצר גם אחרי שאני מכבה את המחשב העכבר דולק,

ז"א החלק שמחובר למחשב באמצעות USB דולק(נורת הLED דולקת) למרות שאחרי כיבוי המחשב לא אמור לעבור מתח דרך הUSB.

ניסיתי עכבר חוטי USB, כיביתי את המחשב, ונורת הLED בעכבר דלקה גם לאחר כיבוי המחשב! החלפתי לחיבור USB פנוי אחר וגם אותה הבעיה.

לאחר מכן ניסיתי להטעין את הMP3 , נטען!

אבל אם אני מוציא ומכניס את הרכיב USB אז כבר הרכיב לא נדלק.

כתוצאה מזה סוללת העכבר האלחוטי מתרוקנת לי תוך שבוע! מה לעשות?

פורסם

מחיפוש זריז שערכתי נראה שללוח האם הספציפי הזה יש סוגיות משונות עם המתח בחיבורי ה-USB. כפי שאתה בוודאי יודע, כיבוי המחשב עם הכפתור לא באמת מכבה אותו אלא מעביר אותו למעין מצב standby שבו לוח האם עדיין מקבל מתח מהספק ומספר ומקצת המעגלים בו עדיין פעילים. ייתכן ומדובר במשהו מכוון שמטרתו להמשיך לספק חשמל לדיסקים חיצוניים ניידים על מנת לאפשר כיבוי מסודר שלהם. בכל מקרה, לרוב ספקי הכוח המודרניים יש מתג לכיבוי פיזי, השתמש בו על מנת לנתק את החשמל פיזית ללוח האם (כמובן לאחר כיבוי מסודר של המחשב).

מלבד זאת, לא ברור לי למה העכבר שלך מת לאחר שבוע, זאת כנראה בעיה בתכנון שלו או בעיה עם הסוללות. המחשב שלי עובד כמעט 24/7 וסוללות העכבר מחזיקות חודשים (לוג'יטק LX7). אפילו המיקרוסופט 6000 (שאין לו כיבוי אוטומטי כמו הלוג'יטק) שיש לי בעבודה מחזיק מעמד המון זמן, ואת המחשב בעבודה אני מכבה רק בסופי שבוע.

פורסם

יש לוחות אם שמעבירים מתח זעיר לרכיבים חיצוניים שמתחברים לUSB וחלק גם לPS2. היה לי עכבר חוטי שהתחבר לPS2 ואחרי כיבוי נורת הLED המשיכה לפעולץ גם עכשיו בסט של מקלדת ועכבר אלחוטיים המכשיר קליטה של המקלדת והעכבר ממשיך לדלוק. זה נפוץ ברוב המחשבים ואין מה לדאוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים