עבור לתוכן

CAT5 יכול לשמש כ- Gigabit Ethernet ?

Featured Replies

פורסם

יש לי אחד ישן שרשום עליו 568 CAT5. אפשר ללחוץ אותו מחדש עם 8 חוטים. הוא נראה בדיוק כמו כבל CAT5e המחבר בין המודם לראוטר.

פורסם
  • מחבר

באסה :\. טוב אז שאלה קצת אחרת.(לא רציתי לפתוח תריד חדש)

אם אני רוכש כרטיס רשת אלחוטי שתומך בתקן N החדש של אדימקס ואז רוכש ראוטר של (DIR-655 D-LINK) שתומך גם הוא בתקן N זה יעבוד כמו שצריך? אוו שאני חיב לרכוש כרטיס רשת של אותה חברה?

פורסם

מכיוון שכרגע תקן N הוא בעצם רק בבטא, אני ממליץ לרכוש כרטיס ונתב מאותה חברה. זה לא אומר ששילוב של שתי חברות לא יעבוד, אלא שכרטיס ונתב מאותה חברה מבטיח תאימות רבה יותר.

פורסם
  • מחבר

יש לי תכרטיס רשת של אדימקס

EW-7718IL חשוב לי שהוא יעבוד על D-LINK. הסיומת של IL אני יודע שהיא בעייתית בראוטר אבל זה כרטיס רשת, יש סיכויי לאי תאימות בגל להגרסא הישראלית ? אפשר לעדכן קשוחה לכ.ר? :kopfpatsch:

פורסם

הבעיות עם גרסאת הIL מתייחסות לנתבים עצמם ולא לכרטיסים האלחוטיים, אין אפשרות לבצע שינווי חומרה בכרטיסים ואם במקרה התוכנה כן שונה (מה שאני לא מאמין), תמיד אפשר להוריד את הדרייברים הרגילים מאתר החברה.

ד"א, CAT 5 הישן אמור לתמוך גם בג'יגה ביט אטרנט. אם זה כבל מאיכות טובה והוא לא ארוך מאוד, אני מאמין שתוכל להשתמש בו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה Czar_salad, אני מקווה שלא שינו תוכנה (למרות שעל גבי המוצר עצמו יש מדבקה של סיומת IL). אני מקווה מאוד שהוא יעבוד עם ראוטר של DLINK.

לגבי הכבל. הוא די ישן, אני זוכר שנאמר לי שהוא איכותי מאוד (מי שהתקין לי אותו) והוא באיזור ה30 מטר בערך, נקווה שיעשה תעבודה. תודה

פורסם

ד"א, חייבים להיות בו מחוברים כל 8 הגידים, אחרת לא תקבל יותר מ100Mbps

פורסם
  • מחבר

אם כבר נגעתה בזה. איך בדיוק אני עושה את זה?? אין לי בכלל ניסיון ואין לי כלים לעשות את זה. מה שכן בהתחלה היו לי 8 חוטים ואז באו מהוט והחליטו לקצר לי 4 מסיבה לא ברורה חחח =\.

בנוגע ל DIR-655, שווה להשקיע במחיר הלא שפויי שלו יחסית לחו"ל? אוו שכדאי לחכות כבר ל ) D-Link DIR-825) אוו אחד שתומך ב NAS שיסחוב לי עומס חזק של טורנט וגלישה? ואני מקווה שאין לו איזו גרסא ישראלית מיותרת גם כן :xyxthumbs:

פורסם

יש מדריך בסטיקי לגבי יצירת כבל רשת.

במחירים בארץ לא הייתי קונה את הDIR-655. הנתב טיוטא N היחיד שהייתי קונה כרגע הוא הBR-6504N של אדימקס. עד שלא יסיימו את כל האישורים של התקן והיצרניות יישרו קו באיך עושים את הדברים, אני לא רואה כדאיות בלהשקיע יותר מ400 ש"ח בנתב. מה גם שהיום כל חצי שנה בערך יוצר דגם חדש כמעט מכל חברה.

אם ממש רוצה רשת קווית של ג'יגה ביט, לי דווקא נראה עדיף לקנות מתג ג'יגה ביט עם 5 מבואות, עולה בסביבות ה250 ש"ח אאל"ט והוא יוכל לשמש אותך גם אם תחליף נתב. האדימקס והמתג יעלו לך ביחד פחות מלקנות את הD-LINK הנ"ל בארץ.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לקנות את ה אדימקס, אבל הבעיה שאני ירדתי ממנו היא הסיבה של הגרסא הישראלית אז זה לא משאיר לי ברירה אלא לעבור ליצרנית אחרת. :nixweiss:.

שאתה אומר "מתג ג'יגה ביט " אתה מתכוון לסוויץ' ? כזה לדוגמא-

http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=495

עריכה: קראתי את המדריך שבדביק ועדיין לא ברור לי. איך אני משיג את המכשיר שלוחץ את הראש? ואם אני יכול להשתמש בראש הלחוץ שאני משתמש בוא עכשיו ?

פורסם

את המכשיר אתה יכול לקנות בחנויות שמתעסקות בתקשורת ואלקטרוניקה (אתה יכול לעשות חיפוש בגוגל ישראל למונח "לוחץ RJ45" או "לוחץ 8P8C"). הוא עולה בין 80 ש"ח לפשוטים ועד 140 ש"ח למשוכללים יותר.

המתג שהבאת פה הוא של 8 מבואות והוא green ethernet (יש בו שיכלולים לחיסכון באנרגיה של D-LINK), אני אמנם לא מכיר אותו ספציפית, אבל אני מאמין שהוא לא יעלה לך פחות מ350 ש"ח.

לגבי הגרסא הישראלית של האדימקס: קודם כל תעשה חיפוש בחנויות באינטרנט, יכול להיות שתמצא חנות שמוכרת את הגדרסא הרגילה. דבר שני, אמנם בהתחלה אנשים דיווחו על בעיות איתו, אבל עכשיו זה נראה שהתגברו על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים