עבור לתוכן

האם קיבלתי מה שקיניתי? האם הזכרונות מאיטים לי את המחשב?

Featured Replies

פורסם

שלום!

קניתי את הזכרונות האלו Geil DDR2 2048MB 1000MHZ CL5 Dual Channel

וידאתי טלפונית לפני הקניה כי מק"ט היצרן שלהם הוא: GX22GB8000DC

(כעט אני לא יודע כיצד לבדוק אם זה באמת המק"ט, ככה המדבקה אומרת.. אבל מדבקות אפשר להחליף בקלות)

לאחר בדיקה בCPUZ נראה שהם רק 800MHZ

א. האם יכול להיות שהלוח תומך 1066MHZ ולא 1000MHZ?

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=13

ב. חיפשתי וראיתי שיש פערי מחיר משמעותיים בין חנויות שונות, ממה זה נובע?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=480357

ג. המחשב שלי מאוד מאוד איטי יחסית למפרט שלו, האם זה נובע מהזיכרון? האם יכול להיות כי הוא עם כרטיס מסך חלש מאוד וישן מאוד (זיכרון של 4MB)?

ד. תדר המעבד אמור להיות 2400MHZ למה הוא מראה 1600MHZ?

מפרט:

כרטיס מסך :

Manufacturer : Cirrus Logic

Model : CL-GD5446 PCI

Bus Type : PCI

לוח אם P35-DS3L

מעבד Q6600

צילומי מסך http://drop.io/pcfolder

פורסם

א. הנקודה היא ש-1000Mhz היא לא מהירות סטנדרט- אז יש לך 2 דרכים לפתור את זה. (1) תעלה את תדר הFSB ל285 ותקבע מחלק זיכרון 3.5- כך הזכרונות יפעלו במהירות 1000Mhz ובעצם עשית אוברקלוק קטן למעבד (2565 במקום 2400). (2) תבחר מהירות 1066Mhz (שזה אוברקלוק קטן לזיכרונות) עם מחלק זיכרון 4 ואז בעצם לא תבצע אוברקלוק למעבד.

ב. וואו הפרש עצום, כנראה טעות. אולי זה היה המחיר שלו כשיצא זיכרון DDR2, אבל לא כרגע.

ג. כנראה שזה בגלל זה, אבל זה לא קשור לפורום מעבדים לוחות אם וזכרונות. תפנה לפורום תמיכה טכנית או לפורום תוכנה. במידה ומדובר בגורם פיזי, חומרתי- תמיכה טכנית. ובמידה ואתה חושב שמדובר בגורם תוכנתי- פורום תוכנה. כנראה שמדובר בכרטיס מסך.

ד. תשובה בסטיקי:

ש:

יש לי מעבד X במהירות X, אבל אני רואה ב CPU-Z שהמהיות והמכפלה משתנה או נמוכה ממה שהיא אמורה להיות, זה תקין?

ת:

במאמץ המכפלה והתדר יעלו חזרה למקורי, לטכנולוגיה שעושה את זה קוראים C1E והא מורידה מכפלה ובכך תדר כדי לחסוך בחום וחשמל. זה תקין לחלוטין.

אפשר לראות את התדר עולה חזרה אם מאמצים את המחשב. אפשר לעשות זאת עם תוכנות כמו ORTHOS ודומיו.

(יש רק הסתייגות אחת לעניין הזה, במידה ומחברים מעבד עם FSB גבוהה ממה שהלוח מסוגל לתמוך המהירות שלו תרד.)

פורסם

הכרטיס שלך בערך ישן כמוני, למה אתה מצפה ממנו בכלל?

תעשה משהו טוב ותתרום אותו למוזיאון חומרה.

חוץ מזה, אתה אומר שהמחשב איטי... איטי איפה? במשחקים?

כי הכרטיס מסך לא "יאיט" את המחשב ביישומים שלא דורשים עיבוד גרפי גבוהה (משחקים בעיקר, ונראה לי שאפילו סרטים במקרה של הכרטיס שלך...)

פורסם
  • מחבר

הכרטיס שלך בערך ישן כמוני, למה אתה מצפה ממנו בכלל?

תעשה משהו טוב ותתרום אותו למוזיאון חומרה.

חוץ מזה, אתה אומר שהמחשב איטי... איטי איפה? במשחקים?

כי הכרטיס מסך לא "יאיט" את המחשב ביישומים שלא דורשים עיבוד גרפי גבוהה (משחקים בעיקר, ונראה לי שאפילו סרטים במקרה של הכרטיס שלך...)

זמני עלית תוכנות לא ממש משהו... למשל לקחתי מאצלי אופיס נייד והעלתי אותו במחשב אחר עם מעבד פחות טוב והוא עלה הרבה יותר מהר, בנוסף כאשר אני מקיש על תיקיה גדולה (עם הרבה פריטים) הוא מציג את את הפנס המחפש הזה ואחרי שניה או שתיים רק מציג את הפריטים...

לא מדבר על תוכנות עריכה כבדות.. פעולות בסיסיות לוקחות לו המון זמן (יחסית) אפילו בעת העליה לוקח זמן עד שהסמלים על שולחן העבודה מופיעים.

האם יש תוכנה כלשהי לבדיקת מהירות הביצועים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים