עבור לתוכן

עזרה בבחירת נייד לאדריכל

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

אבקש עזרה בבחירת מחשב נייד למטרות עבודה עם אוטוקאד וסקצ'אפ.

לא מעוניין בתחליף שולחני אלא במחשב בעל משקל ונפח קטן יותר..

תקציב: 10000~ ש"ח

חושב על המק, אבל פתוח לשמוע דעתכם.

תודה מראש,

גלי.

פורסם

כמה קטן וקל משקל? על איזה גודל חשבת? במק כוונתך לMacbook או ל-Macbook Pro?

השאלה היא על איזו רמה של עבודה תלת מימדית מדובר כאן, רוב המחשבים שמציעים כרטיסי מסך ברמה גבוהה ובמיוחד מסדרות שמיועדות ספציפית לעבודה מהסוג הזה הם גדולים ומסורבלים יחסית. אם לא מדובר בעבודה כבדה אולי עדיף לך להתפשר על רמת כרטיס המסך ולא על הגודל. כמו כן, איזו חשיבות אתה שם על חיי הסוללה?

פורסם
  • מחבר

כמה קטן וקל משקל? אני מניח שגודל ומשקל בינוני?

על איזה גודל חשבת? הגודל המינימלי שיאפשר עבודה בנוחות..

במק כוונתך לMacbook או ל-Macbook Pro? קיויתי שאת תגידי לי... :)

השאלה היא על איזו רמה של עבודה תלת מימדית מדובר כאן? לא יודע מה ההגדרה לעבודה "כבדה" אבל אני מניח שהשאיפה לקבל משהו שיוכל להתמודד עם עבודות תלת מימד גדולות.

איזו חשיבות אתה שם על חיי הסוללה? חשיבות מועטה.

תודה רבה!

פורסם

טוב, לא נשמע שאתה יודע מה אתה מחפש מבחינת גודל אז אני אפרט קצת ותשקול את זה.

הגודל הכי נפוץ בניידים הוא 15.4", ניידים כאלה שוקלים בדר"כ בין 2.7-3 ק"ג כאשר יש גם חריגים ששוקלים יותר או קצת פחות מזה.

הקטגוריה הנמוכה מזה היא מחשבי 14.1", ניידים אלו שוקלים בדר"כ בין 2.2-2.5 ק"ג ומאפשרים ניידות קצת יותר גבוהה.

ישנם גם ניידי 17" ומעלה, אלו הם מפלצות גדולות למדי שלא מומלצות לניוד תכוף. כמו כן קיימים מחשבי 13.3" ומטה אשר נותנים רמה גבוהה בהרבה של ניידות.

לצרכים שלך אפשר להתמקד לדעתי במחשבי 14.1"-15.4" שכן על מנת לאפשר רמה של עבודה תלת מימדית טובה יש צורך בכרטיס מסך טוב שלא קיים בניידים קטנים מזה.

ה-Macbook לא מתאים לצרכיך לחלוטין, אפשר להוריד אותו מהפרק. ה-Macbook Pro שודרג לאחרונה אבל הגרסא הזו עדיין לא קיימת בארץ. הגרסא הזמינה כרגע יקרה בצורה קיצונית ולא מספקת בתמורה מפרט מתאים. לא ממליצה על זה. יתרונו העיקרי של ה-Macbook Pro הוא במשקל מאד נמוך בשביל מחשב 15.4" (בין 2.5-2.6 ק"ג).

שים לב שבמחשבים מרמה כזו יש הבדל עצום במחיר בקניה בארץ אל מול קניה בארה"ב ויש סיכוי טוב לקבל אחריות בינלאומית על מחשב שנקנה בארה"ב. אם יש לך אפשרות לקנות בארה"ב או אפילו קנדה זה כדאי מאד.

בקניה בארץ אתה יכול לשקול:

Lenovo W500 - מחשב של 15.4". איכות בניה טובה מאד, כרטיס מסך ברמה טובה יחסית מסדרה מקצועית (שמותאמת לעבודה עם תוכנות גרפיות), רזולוציה מאד גבוהה (עשויה להיות גבוהה מידי לאנשים מסויימים, בוודאי ניתן למצוא קונפיגורציה גם עם רזולוציה יותר נמוכה. זה דבר שכדאי לראות באופן אישי)" משקל נמוך בשביל מחשב מהסוג הזה.

http://www.dagesh.co.il/Htmls/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_Lenovo_W500_4062-2XG.aspx?c0=14777&bsp=12503

HP 8530W - מחשב של 15.4". איכות בניה טובה מאד, כרטיס מסך ברמה בערך דומה וסדרה מקצועית, רזולוציה קצת פחות גבוהה בגרסא הזו (לדעתי יותר מוצלח).

http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=KS049UT&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=4&aff=Zap〈=HE

ישנו גם ה-M4400 אבל בשלב זה הוא עובר את התקציב שלך. המחשבים הללו עדיין לא הגיעו לארץ בצורה ממש מסודרת ולכן כדאי לוודא לפני הקניה כי האחריות היא של היבואן הרשמי וכי החברה תתמוך במחשב.

כרגע אין בשוק מחשבים קטנים מ-14.5" עם כרטיסים מקצועיים ברמה טובה.

אפשרות אחרת היא ללכת על מחשב מסדרה עסקית/צרכנית ולא מקצועית שיתן לך כרטיס מסך ברמה דומה אבל שאינו מיועד ספציפית לתלת מימד. ההשפעה של זה משתנה ויכולה לנוע מרמה בלתי מורגשת לרמה משמעותית בהתאם לגרסאות התוכנה והדרייברים בהם אתה משתמש. אני לא מתמצאת בהתאמה הספציפית של כל תוכנת CAD על גרסאותיה לכרטיסי מסך של גיימינג אבל המידע הזה זמין ברשת בפורומים שעוסקים בנושא. מומלץ לברר את זה קצת לפני הקניה. אפשרויות למשל:

Lenovo T500 - מחשב זהה בבנייתו ל-W500 עם כרטיס מסך ברמה מקבילה אבל שאינו מהסדרה המקצועית. זול בצורה משמעותית.

http://www.shalmon-cs.com/shop/Product.aspx?ProductID=514

אם אתה מעוניין ללכת בכיוון של מחשב 14.1" תצטרך להסתכל על מחשבים מסדרות צרכניות שכן לא קיימים כרגע למיטב ידיעתי מחשבים עסקיים עם כרטיסי מסך ברמה כזו ובגודל כזה. מחשבים צרכניים הם זולים יותר, מכילים כרטיסי מסך של גיימינג ובעלי איכות בניה פחות טובה ותכונות שמיועדות לצרכן הביתי כמו כפתורי מולטימדיה וכהנה. אין הרבה מחשבים כאלו אבל ה-Asus F8 עם ה-HD 3650 יתאים. שים לב שמדובר במחשב כבד בשביל 14.1" אבל הוא עדיין מציע גודל קטן וקומפקטי יותר. החסרון שלו יהי ברזולוציה נמוכה וחיי סוללה מתחת לממוצע. רמת הזמינות של הדגם הזה בארץ היא עדיין לא גבוהה, הנה דוגמא לאחד בקונפיגורציה מאד גבוהה. ניתן בוודאי למצוא קונפיגורציה קצת יותר נמוכה ולהוריד את המחיר:

http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=3670&p=129

פורסם
  • מחבר

WOW! :yelclap:

תודה רבה על הסקירה המאלפת

ממה שהבנתי מדבריך ה macbook pro תהיה קניה טובה בהנחה שיש (יש) אפשרות לרכוש בקנדה?

באתר של אפל ישנן 3 גירסאות ל pro ,האם הגירסה הזולה ביותר תתאים לצרכים?

http://store.apple.com/ca/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro?mco=MTkzODkyMA

שוב תודה.

פורסם

איך הבנת את זה? :P

Macbook Pro זה מוצר יקר מאד שלא נותן תמורה מתאימה. אני נותנת לדגמים החדשים צ'אנס כי הם באמת חדשים ועדיין לא יצא לי לראות אותם או את מדיניות התמחור עליהם בארץ אבל אני לא מצפה שהם יציעו תמורה הגיונית למחיר. במחיר שהם נמכרים בארה"ב/ קנדה כרגע אפשר לקנות מחשב של Workstation עם כרטיס מסך מקצועי ואיכות בניה עסקית. היתרון המרכזי של הגרסא החדשה של ה-Macbook Pro הוא כרטיס מסך היברידי ובמשקל נמוך. ה-T500 מציע אותו הדבר בחצי מהעלות ובאיכות יותר טובה.

פורסם

Macbook Pro זה מוצר יקר מאד שלא נותן תמורה מתאימה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה.

פורסם

ניידות זה נחמד, אבל בהתחשב בזה שהמחשב ישמש לשרטוט ותצוגת מודלים, בין השאר, לא הייתי הולך על מחשב קטן עם מסך קטן בהתאמה. אני עובד די הרבה עם SOLIDWORKS, תוכנת שרטוט טכני למי שלא מכיר - ומבחינתי גם ה15.4 שלי די גבולי מבחינת גודל מסך לעבודה נוחה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

אז החלטתי ללכת על DELL M4400 (קנייה דרך האתר של דל קנדה כאשר מישהו שמגיע לארץ יביא את המחשב אתו)

דיברתי עם שירות לקוחות של דל בארץ לגבי אחריות ונאמר לי כך:

1. יש לרכוש אחריות בינלאומית מהספק בחו"ל.

2. האחריות תופסת לגבי חומרה בלבד.

השאלה שלי היא האם מישהו יודע מה עלות האחריות (לא מצאתי אינפו באתר של דל)?

האם אחריות על חומרה בלבד אמורה לגרום לי לוותר?

תודה מראש,

גלי.

פורסם

מהיכרות עם ההצהרות של דל, הכוונה כאן כנראה אינה כי האחריות אינה כוללת עבודה אלא כי האחריות אינה תופסת לגבי תוכנה (ההתקנה של ה-Windows בעיקר). דבר זה הוא סטנדרטי וקיים בכל החברות ואין בו משום להדאיג.

אצל דל, אם לא רוכשים אחריות בינלאומית אז בדר"כ מקבלים כיסוי בארץ על החלקים בלבד שזה כבר מצב פחות רצוי (הם יכולים לגבות סכומים מאד גבוהים על עבודה).

בדר"כ דל דורשת אחריות מסוג NBD 3 Years ומעלה על דגמים עסקיים אבל מאד מומלץ לנסות לסחוט מהם הצהרה מדוייקת בנוגע לדגם הזה. באתר של דל לדוגמא, האחריות הזו מוסיפה בממוצע משהו כמו 100$ לעלות מחשבים עסקיים (שכבר מגיעים עם אחריות פחות נרחבת של שלוש שנים). הדבר משתנה בהתאם לדגם ולקונפיגורציה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים