עבור לתוכן

ניתוקים AZTECH DSL600E [צורפו לוגים]

Featured Replies

פורסם

לגבי השורות בלוג של האזטק, מצאתי רק רפרנס אחד לגבי זה והוא מדבר על התקנת קושחה חילופית למודם/נתב הזה. שם זה קורה אחרי עדכון הקושחה, אבל בכל מקרה הפתרון הוא איפוס חשמלי (עם הכפתור מאחורה) והגדרה מחדש.

לגבי ההחלפה של המודם, תתקשר לבזק ותסביר שאתה רוצה להפוך את המודם לנתב ושהוא לא עובד טוב. אם תפול על תומך במצב רוח טוב אז יש סיכוי שהוא יפתח קריאה לבזקסטור ותוכל להחליף את המודם. תגיד אפילו שאתה עושה את זה בשביל להתחבר עם הלינוקס ;)

IP סטטי לא אמור לשנות, אבל אתה יכול לנסות. לא כ"כ הבנתי מה הכוונה ב"אם כן איך עושים זאת", אתה מתכוון בוינדוס, בלינוקס או בכלל?

פורסם
  • מחבר

אני דווקא מצאתי באיזה מקום שהשורות אומרות שהמודם עבר הגדרות שלא היה אמור לעבור ולכן הוא מודיע על זה, לא מוצא כרגע את הקישור לזה.

אחלה אני אנסה, אני מקווה שאזיטק הוא לא המודם/נתב היחידי שיש לבזק להציע כי אחרת אני אתקע בכלל בלי אינטרנט מכיוון של TPLINK יש בעיה לחייג במקומי.

לגבי אייפי סטטי בכלל איך עושים את זה בשתי המערכות (למרות שבלינוקס נראה לי הבנתי כבר), מה אני אמור לרשום בשדות של GATEWAY, SUBNET MASK?

עוד עידכון אחרון, בערך מהצוהוריים אני מחובר ישירות למודם (מחשב אחד, אחותי לא בבית כרגע אז אני מנצל את ההזדמנות) עד עכשיו לא היו ניתוקים, רק שלא מזמן (לפני כ 40-50 דקות) שוב נחסמה הגישה לפאנל ניהול של אזיטק, אני פשוט לא מצליח לפתוח את העמוד 10.0.0.138.

האינטרנט שוב קרס :(

אני לא יכול להיות בטוח במה הבעיה אבל אני יודע שזה קרה כמה זמן אחרי חיבור של המחשב השני (לא ניתן להסיק מכך שאם מחשב אחד הוא לא היה קורס). בכל מקרה שיניתי פילטר של השקע לאחד אחר (לפעמים זה היה עוזר) נראה מה יהיה.

פורסם

אין קשר לפילטרים וכאלו... זה נשמע שהמודם לא רוצה לתפקד כנתב, קורה. רוב הסיכויים שזאת כל הבעיה פה.

גם אם תחליף לאותו דגם, לא אומר שבחדש יהיו לך בעיות - ראה פוסט של DeadByDawn.

הסבנט של *.10.0.0 הוא 255.0.0.0. הסבנט של *.192.168.1 הוא 255.255.255.0.

הGATEWAY זאת הכתובת ליציאה לרשת אחרת, כלומר הנתב.

אני לא בטוח שבכל ההפצות זה אותו דבר, אבל במבוססות דביאן (אובנטו, מינט, וכו') אפשר לערוך את הקובץ

/etc/network/interfaces

או בכלים גרפיים כדוגמאת Network Manager.

בוינדוס אתה נכנס למאפיינים של החיבור (בחיבורי רשת), ברשימת ההתקנים שלו יהיה TCP/IP. אתה נכנס לשם ומעביר לידני.

חשוב לזכור שצריך לתת לו גם את הכתובות DNS, במינימום לתת שם את הכתובת של הנתב (כמו בdefault gateway). בלינוקס זה ב

/etc/resolv.conf

פורסם
  • מחבר

:'( :'(

טוב עידכון אחרון וזהו:

ניסיתי להגדיר את TPLINK לאייפי סטטי במקום דינאמי, הכל עבר ליותר זמן מהרגיל (או אולי סתם מזל) אך בסוף התנתק.

כנראה שאחליף את המודם אך יש יל שאלה אחרונה אליכם:

אני יודע שבזק מחלקת גם ראוטרים אולי כדי לקחת ראוטר ולהגדיר את אזיטק ל BRIDGE? או פשוט להחליף את ת אזיטק באחד אחר לאותו דגם או לאחד אחר?

שוב תודה רבה מראש!

פורסם

הנתבים שמקבלים בבזק (יחד עם שנתיים התחייבות) הוא מודם משולב בנתב אלחוטי והם לא משהו. אני לא אוהב את TP-LINK, אבל אני עדיין חושב שהנתבים שלהם יותר טובים מהנתבים מבזק. בכל מקרה, אתה יכול השתמש בנתבים האלו רק כמודם.

אם לא אכפת לך כל העניין עם התחייבות לבזק אז תשתמש כבר בנתב שלהם וזהו, ממילא אם תחליף מודם תצטרך להפוך אותו לנתב ע"מ להשתמש בTP-LINK והמודמים שיש היום מתנהגים כנתבים יותר גרוע מהנתבים עצמם.

לחילופון, אתה יכול לקנות נתב אדימקס BR-6204WG בפחות מ200 ש"ח ולפתור את כל בעיותיך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים