עבור לתוכן

קיפאון, אתחול וחוזר חלילה.

Featured Replies

פורסם

טוב, ניגש היישר לעניין:

בלי שום התראה מוקדמת ודי "ככה סתם", המחשב התחיל לקפוא(2-3 שניות בכל פעם) ולאתחל את עצמו מיד אח"כ ללא כל סיבה נראית לעין. אחרי כמה בדיקות והתנערות מהרגשת הדה ז'ה וו(פרטים בהמשך), הגעתי פחות או יותר למסקנה שהדבר מתרחש אך ורק כאשר קליינט הביטורנט פועל(בעקרון אזרוס, אך גם עם מיוטורנט זה קורה). הכל עבד כמו שצריך עד לפני שבוע ולא היו בעיות. לא החלפתי ולא התקנתי שום דבר(חומרה או תוכנה) שעלול לגרום למצב הזה. אם כי, ואולי חשוב להדגיש את זה - נדמה לי שכל הבלגאן התחיל אחרי איזה ווינדוס אפדייט(לא, אין לי מושג מה ווינדוס עדכן לעצמו שם). אומנם לא בדיוק הקדשתי יותר מדי תשומת לב בהתחלה ולקח לי מעט זמן להבין שמדובר בתקלה "רצינית" ולא באיזה משהו חד פעמי, אך אני די משוכנע שהפעם הראשונה התרחשה ממש אחרי האתחול שווינדוס הכריח אותי לעשות אחרי סיום התקנת העדכון שלו(דבר נפוץ, אתם בטח יודעים).

הו, מערכת ההפעלה שלי היא windows XP pro SP3.

בקשר ל"הרגשת הדה ז'ה וו" - לפני שנתיים, כשרק קניתי את המחשב הייתה לי בעיה דומה - המחשב קפא מספר דקות אחרי שהפעלתי את קליינט הביטורנט שלי, ולא היה ניתן לעשות דבר מלבד ללחוץ על כפתור האתחול. אחרי חודשים של אובדן עצות ועשרות חיפושים בגוגל שהעלו חרס, מצאתי במקרה את הפתרון לבעיה - ההגבלה של ווינדוס על מספר החיבורים היוצאים מהמחשב לעשרה או שמונה. משהו עם tcpip.sys.

גם הפעם הייתי משוכנע שזו הבעיה(המחשב פורמט לפני חודש ו-ווינדוס הותקנה מחדש כך שההגדרות התאפסו), וניסיתי לסדר את זה שוב אבל כנראה שזה לא זה(השתמשתי בפאטצ' מסויים: http://gbj.kazi.dk/?p=192 ולא ב: http://www.lvllord.de/). אם כי הודעת שגיאת ה-limit של ה-tcp/ip אכן נעלמה מה-Event Viewer, שאגב, לא הציג/מציג שום שגיאה אחרת.

הדברים ששללתי:

וירוסים - סרקתי את המחשב כמה פעמים עם NAV מעודכן והוא לא מצא דבר.

התחממות - בעוד שיש לי בעיות עם המאוורר של הכרטיס מסך, אין זה קשור. כשהכרטיס מתחמם אני מאבד את התמונה אך המחשב לא מאתחל את עצמו או קופא. בדקתי, וגם כאשר הטמפ' של הכרטיס מסך הייתה בגדר הסביר(70 מעלות) המחשב קפא ואתחל את עצמו. למעשה, נדמה לי שהמאוורר של הכרטיס מסך הפסיק לעבוד עקב אחד האתחולים שכנראה לא היטב עם המעגלים החשמליים שם. מעבר לזה בדקתי עם Everest, והטמפ' של שאר הרכיבים הן בגדר הנורמל.

כרטיס הרשת(אלחוטי) והדרייברים שלו - הדרייבר של כרטיס הרשת הוא העדכני ביותר. והפעם האחרונה שהוא התעדכן הייתה לפני שנתיים. מעבר לזה, החלפתי את כרטיס הרשת באחר(דאגתי להוריד לו את הדרייבר העדכני ביותר), אך עדיין... קפאון ואתחול.

מה עוד אפשר להוסיף.... אם זה משנה משהו, אז אין בעיה עם הורדות ישירות. הורדתי קבצים גדולים בכוונה ולא נתקלתי בבעיה.

אני די משוכנע שזה קשור לביטורנט וכמובן שחיפשתי בגוגל(ועדיין מחפש), פתרון אך מאומה. ישנם כמה אשכלות עם בעיות דומות לשלי אך רובם נותרו ללא פתרון ו/או ישנים מדי ולא תקפים יותר. הדבר הפרקטי היחיד שעשיתי מתוך שלל הדברים שייעצו לעשות הוא לבטל את האתחול האוטמטי של הווינדוס במטרה לקבל BSOD במקומו, אבל BSOD מעולם לא הופיע =/

גם הגבלתי את מספר החיבורים לפחות מ-50 לטורנט ו-99 בגלובאלי אך לשווא. גם כשעבד רק טורנט אחד, עם מספר כולל של ליצ'רים וסידרים שקטן מ-50(הייתי מחובר לבערך 35 אנשים בסה"כ) המחשב... אתם יודעים. =\

לכן אני כאן, מבקש את עזרכתם.

הסוף.

וואו, יצא מאוד ארוך. אבל באמת שרציתי לתת תאור כמה שיותר מלא כדי שלא נטחן סתם מים.

אז זהו זה. תודה על הקריאה ומאוד אשמח אם תוכלו לעזור. אני די נואש ;_;

פורסם

רשמת את הבעיה שלך בפירוט ובצורה יפה, אך מה עם פירוט לגבי המפרט מחשב שלך? :)

יותר רלוונטי:

תראה, במידה ויש לך ספק ג'נרי במפרט - זו בהחלט יכולה להיות אחת הסיבות, שכן אתה מתאר מצבים שבהם הספק הופך להיות "החשוד" העיקרי(ספקי כוח ג'נריים אינם יציבים לרוב, ומספקים מתחים נמוכים מדיי למערכות מסויימות)

מה גם שהזכרת שהבעיה הופיעה לך בעבר הרחוק, אך נעלמה(עניין ה-TCP לא בהכרח זה שפתר את הבעיה)

ברגע שתרשום לנו מה המפרט, נוכל לדעת אם לשלול את הבעיה בהתאם, או לחלופין - למקד את הבעיה יותר לכיוון הספק.

פחות רלוונטי: (אבל עדיין, אין מה להפסיד בבדיקה שכזו)

לבדוק אם נוצרו קבצי Minidump, אשר יוכלו לתת לנו כיוון למקור הבעיה.

אישית נראה לי שהאפשרות הזו פחות רלוונטית, שכן ציינת שלא התקנת שום רכיב חומרה/תוכנה לאחרונה.

ובנוסף גם ביטלת את האפשרות של האתחול האוטומטי.

הסיכויים שהקבצים הנ"ל נוצרו הם קטנים, אבל בכל זאת יש טעם לבדוק את זה.

פרטים והסברים נוספים בכל הקשור לקבצי ה-dump, תוכל למצוא בקישור הבא שנלקח מהסטיקי:

לחץ כאן.

נ.ב - ברוך הבא לפורומים :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ^__^

[על ברכת ברוך הבא ועל התשובה]

רציתי לפרט את המפרט... למה לא עשיתי את זה בסוף? facepalm.jpg

נו, במקום לרשום(אני לא ככך בטוח מה צריך ומה לא :S), החלטתי פשוט לקחת סקרינשוט, בבקשה:

297878ea4.PNG

אולי נוסיף גם את הראוטר? נוסיף גם את הראוטר: Compex NetPassage 27G.

אם צריך עוד משהו, אז... תגיד. כמו שאמרתי, לא ככך ידעתי מה רלוונטי ומה לא ^^;

בקשר ל-Minidump... אין לי כזאת תקייה בכלל. ;_;

פורסם

בנוגע לקבצי ה-dump: כמו שחשבתי.

בכל אופן, היה שווה לבדוק.

בקשר למפרט, הרכיב שהכי רלוונטי כרגע - הוא הספק כוח שלך.

אתה יודע מה הדגם שלו?

פורסם
  • מחבר

מקווה שזה זה(הסתכלתי מה כתוב עליו):

CODEGEN 400W

ATX 2.03(P4)

Model: 200XA

פורסם

גם כאן, כמו שחשבתי: הספק כוח ג'נרי.

זו יכולה להיות סיבה מצויינת לבעיה שאתה חווה עם המחשב.

אם יש לך ספק חלופי, על מנת לשלול או לאמת את הבעיה - זה יהיה מצויין.

אם אין לך שום דרך להשיג ספק חלופי: תנסה לעבוד עם מינימום רכיבים מחוברים למחשב.

(כונן קשיח אחד, סטיק אחד של זיכרון RAM, ללא צורבים/כונני DVD)

לאחר שתנתק רכיבים שהם לא חיוניים, תבדוק שוב אם הבעיה מופיעה.

המטרה בבדיקה הזו היא להעמיס כמה שפחות על הספק כוח(עקב העובדה שהוא ג'נרי, ומספק מתח ו/או הספק לא יציבים)

אם הבעיה לא מופיעה - 99 אחוז שזה נובע מהספק כוח.

על מנת להגיע ל-100 אחוז: תפעיל תוכנות מאמץ(קישורים והסברים יש בסטיקי שקישרתי אותך אליו בהודעה קודמת)

כגון OCCT ותבדוק אם הבעיה שוב חוזרת על עצמה.

פורסם
  • מחבר

אין שום דרך להשיג ספק חלופי =/

רק לפני שאני מתחיל להתעסק עם הבפנוכו של המחשב ולנתק רכיבים(דבר שבו יש לי 0 ניסיון ואפילו פחות בטחון), אין אפשרות לבצע קודם את הבדיקה עם תוכנות המאמץ?

כונן קשיח יש רק אחד, צורב שמשמש ככונן DVD גם כן בודד במארז. אם אנתק, אנתק רק אותו וסטיק אחד של זכרון(אני מניח שגם את האוזניות אפשר @__@ )... אולי לפני שאתחשמל ואשבור את המחשב כדאי לנסוף דרכים קצת פחות הרסניות? אם כי איני יודע מה הן החסרונות בשמיוש בתוכנות המאמץ...

אתה תחליט ^^;

עריכה: בקשר לתוכנות המאמץ - אני כבר יודעשמחשב לא מחזיק עמד כל כך בעומס. כשיצא המשחק ביושוק ניסיתי לשחק, הוא החזיק כמה דקות אבל קרס כמו בנייני תאומים מסויימים אחרי שהתנגש בהם מטוס.

פורסם

אפילו שאין פה התעסקות מעמיקה מדיי ברכיבים וזה רק לנתק ולהוציא אותם - אם אין לך בכלל נסיון בתחום, אז עדיף שלא להתעסק עם זה.

(למרות שזו הדרך הטובה ביותר ללמוד)

תנסה את תוכנת המאמץ קודם כל, ובמידה הבעיה מופיעה בשנית: תשקול לקנות ספק כוח חדש(לא ג'נרי) בסכום סמלי.

בכל מקרה אני לא ממליץ לך להישאר עם ספק ג'נרי, במיוחד לא במחשב חדש.

ספקיים ג'נריים ידועים בשל ספקים הרסניים במקרים הגרועים,

ובמקרים היותר טובים: גורמים לחוסר יציבות במערכת(המתבטאת בכיבויים פתאומיים, כשלי מערכת ועוד שלל בעיות נוספות)

פורסם
  • מחבר

אז הורדתי OCCT, והרגע הוא סיים לעשות בדיקה של שעה והמחשב החזיק מעמד בצורה נאה.

האם זה זיכה את הספק, לפחות חלקית, כרגע מאשמה?(רכישת ספק חדש ככך, אבל ככך לא בתוכניות שלי עכשיו ;_;)

הייתי מנסה לאמץ גם את כרטיס המסך, אך כמו שציינתי בפוסט הראשון, הוא אינו כשיר למבחן כרגע.

יש עוד איזו תוכנה שעלי להוריד ולהריץ?

מה עושים עכשיו? >.>

[אני שוקל בכובד ראש לעשות rollback לווינדוס אפדייט, דרך system restore. כלומר, rollback לכל מערכת ההפעלה.]

פורסם

אפשר לומר שהבדיקה זיכתה אותו במס' "נקודות זכות", אך עדיין אי אפשר לשלול את הצד הזה.

הבדיקה היחידה שנותרה לי להציע לך(עדיין, בתחום החומרתי) - להוציא רכיבים אפשריים על מנת להקל קצת על הספק.

אבל כמו שאמרנו לפני - לא מומלץ כ"כ(עקב העובדה שאין לך מספיק ביטחון ו/או ידע)

אם תחליט שתרצה לנסות את העניין הזה: תגיד, וננסה לעזור לך שלב שלב ובכל שאלה.

במידה ואתה רוצה לנסות אפשרויות נוספות: Roll Back ל-Windows Update אפשרי, השאלה היא עד כמה זה רלוונטי למקרה הזה.

אני מציע שפשוט תיצור נקודת שחזור עדכנית, ולאחר מכן תסיר את העידכונים האחרונים(במידה וזה לא יעזור/יגרום לבעיות, תמיד תוכל לחזור לנקודת שחזור שיצרת)

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

הלכתי ל-System Restore וגיליתי שב-16 לאוקטובר בשעה 03:00(השעה שבה ווינדוס אפדייט מעולל את מעלליו) הורד והותקן העדכוןSoftware Distribution 3.0. זה היה שינוי המערכת היחיד שרלוונטי ללוח הזמנים של הבעיה שלי. חיפוש מהיר בגוגל גילה שהדבר הזה גורם להמון צרות, אם כי אף אחת לא ממש חופפת לשלי.

ניסיתי לשחזר את המערכת לכמה ימים לפני אך ללא הצלחה. ניסיתי פעמיים עם תאריכים שונים וכלום. חיפוש מעמיק יותר בגוגל גילה, שאכן, לרוב האנשים הייתה בעיה לחזור אחורה, ללפני אותו עדכון, לימים טובים יותר. בין כל החיפושים מצאתי פוסט של מישהו שקיבל ממרכז התמיכה של מיקרוסופט תוכנה(http://djlizard.net.nyud.net:8080/software/Dial-a-fix-v0.60.0.24.zip) שבעזרתה ניתן להסיר בקלות את ה-SD3. אכן כך עשיתי.

בעקבות מיני-התקף-לב שכנראה נגרם לי מניסיונות ה-System Restore(הכלי הזה, הוא כנראה זה ששינה, משום מה, את המיקום של כמה קבצים מאוד מאוד יקרים וחשובים לי. בהתחלה חשבתי שהם נמחקו כליל ולבי הגיב בהתאם), לא היה לי כוח לעשות אפילו ריסט אחרי ההסרה, ופשוט התחלתי את האזרוס, שהיא כמובן כבדה יותר מבין תכונות הביטורנט שלי. הוספתי עוד כמה טורנטים והפעלתי את כולם במקביל במכוון, וגם העלתי מעט את מספר החיבורים הגלובאלי.

עד עכשיו אנחנו רושמים שעה וחצי של עבודה רצופה ללא קפיאה או אתחול. (והנה, עכשיו אחרי שכתבתי את זה, הוא יבוא. 3... 2.... 1.... הממ... שום דבר. משונה)

בקיצור, כדאי עדיין להשאיר את הציפיות על הכריות ולא לפתח אותן, אבל אני חושב שאנחנו במסלול הנכון. בגלל כרטיס המסך הסורר שלי איני יכול להשאיר את המחשב עובד ונצטרך להמשיך בבדיקה בערב, כשאקום. עכשיו לישון.

[הנה, בטח עכשיו הוא יאתחל את עצמו. בדיוק חצי שנייה לפני שאלחץ על 'שלח תגובה'.]

פורסם
  • מחבר

ממ... עדכון(גם למען דורות העתיד העלולים להיתקל בבעייה דומה וגם כי לא בדיוק סיימנו):

הייתי משוכנע שהסרת ה-SD3 שמה קץ לאתחולים. באותו הבוקר, כמו שרשמתי בפוסט למעלה, המחשב עבד שעתיים ברצף עד שנאלצתי לכבותו, בערב עבד כ-3 שעות עד שנאלצתי לכבותו(הוצאתי את כרטיס המסך הפגום וחיברתי את המסך לכרטיס המסך המובנה של לוח האם) וכשהדלקתי אותו מחדש הוא עבד כמעט 5 שעות עד שנאלצתי... לשבת בחוסר אונים אל מול עוד אתחול.

בשלב הזה החלטתי לנסות את שאמרת, Milk-Inc, ותוך כדי שאני מסנן: "על החיים ועל המוות", ניתקתי את הצורב

והוצאתי את אחד מכרטיסי הזכרון(זה היה ממש קל בהשוואה להוצאה של כרטיס המסך!).

מאז אותו רגע המחשב פעל יומיים ברצף(אני הפסקתי אותו ביוזמתי)! מה שאומר שנותרנו עם ה:

1. ספק

2. כרטיס הזכרון שיצא בחוץ

3. הצורב

כחשודים היחידים(?).

לפני דקות מספר חיברתי את הצורב שוב(לכן נקטע הרצף), ואם לא יהיה שום אתחול לא רצוני ביומיים הקרובים, אחליף בין הזכרונות.

אני יודע שאני די פועל פה "לבד", והסבירות שפספסתי משהו או שנחפזתי גבוהה. אולי הייתי צריך לשתף לפני... =/

בכל מקרה, אם אכן פספסתי משהו, טעיתי או שיש לך רעיון טוב יותר לבידוד האשם... אשמח אם תפרט.

פורסם

דבר ראשון - כל הכבוד על האומץ, אני רק יכול להגיד לך שהידע הטוב ביותר מגיע עם הנסיון ;)

דבר שני - בבעיות מהסוג הזה, שהספק הוא אחד הרכיבים החשודים בבעיה - השיטה המצויינת ביותר על מנת לשלול או לאמת את החשד, היא "שיטת האלמינציה".

וכאן היה אפשר לראות את השיטה הזאת יוצאת לפועל בצורה מוצלחת, שכן יש לנו כיוון ספציפי יותר בנושא ויותר אפשרויות להגיע לשורש הבעיה.

לפי תוצאות הבדיקה שעשית, החשודים העיקריים הם כרגע:

-ספק כוח.

-כרטיס הזיכרון ו/או התושבת שלו.

לכן המלצתי תהיה בהתאם:

תנתק את הצורב, ותחבר שוב את כרטיס הזיכרון.

חשוב שכרגע לפחות, תפעל במערך מינימלי (כרטיס מסך חיצוני מנותק - תחבר את המסך לכרטיס המובנה, ובנוסף:

תנתק את הצורב + התקני USB כגון קוראי כרטיסים/מדפסות/מפצלי USB וכד': שכל אלו יהיו מנותקים)

לאחר שביצעת את כל השלבים הנ"ל, תבצע בדיקה לכרטיסי זיכרון + התושבות שלהם.

את הבדיקה הזאת אתה יכול לבצע בעזרת התוכנה MemTest.

*יש להריץ את התוכנה בלופים למשך כ-6 שעות לפחות(במידה ונמצאו תקלות עוד בשלב מוקדם, אז מן הסתם שאין צורך להמשיך בבדיקה)

אם תוצאות הבדיקה לא יציגו תקלות בכרטיסי הזיכרון ו/או התושבות שלהם, ישאר לנו חשוד עיקרי אחד: ספק-כוח.

כמו כן - תעדכן במצב המחשב לאחר שחיברת את הצורב.

ולגבי מה שעשית: אני לא קורא לזה חיפזון, אבל חשוב מאוד שתתייעץ איתנו במידה ויש ספק כלשהו באחד מהשלבים של ניתוק חומרה והחזרתה.

וכמו שנהוג לומר, במיוחד בצבא: "יש ספק אין ספק".

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, הצורב מחובר למחשב כבר מעל ל-24 שעות ולא היה שום אתחול.

ועכשיו כשנפטרנו מזה... בעיות! הידד~

ממ... צרבתי את memetest86(על DVD. אין לי כרגע CDs ריקים :S ), עשיתי ריסט, אך לא קורה מה שאמור לקרות.

קורה משהו, אבל לא מה שאמור לקרות. אפרט:

בשלב מסויים כשהכל עולה נראה כי המחשב נכנס לדוס. הוא רושם שהוא מעלה כל מיני דברים ואחרי חצי דקה מופיעה השורה:

[DR-DOS] A:/>

וסמן כזה שמהבהב, כאילו מחכה שאכניס לו פקודה מסויימת. אבל גם אם הייתי יודע מה לכתוב לו, המקלדת לא מגיבה.

עשיתי עוד כמה ניסיונות אך התוצאה זהה.

כן, הלכתי ל-BIOS ושם מוגדר ה-DVD-ROM או משהו כזה כעדיפות ראשית ל-boot.

ניסיתי לחפש תשובה באשכול שם אבל לא מצאתי =/

זה בגלל שצרבתי את התוכנה על DVD?...

נ.ב הדבר השלילי(ת"מ) היחיד שהצלחתי לשים לב אליו בזמן שהוא טען את מה שטען, הוא:

Driver not found "MSCD001"

פורסם

99 אחוז שהבעיה הזאת נובעת עקב צריבה לא נכונה (או במקרה שלך - צריבה על מדיית DVD)

תנסה להשיג מחבר או משהו מדיה רגילה, ותראה אם הבעיה חוזרת על עצמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים