עבור לתוכן

התלבטות בקניית דיסק קשיח למחשב, ההתלבטות בין 320GB או 500GB

Featured Replies

פורסם

שלום הייתי רוצה לשאול יש לי את המחשב הבא

המחשב שלי הוא פנטיום 4 2.8G

ABIT IS7-V2 INTEL 848

כרטיס מסך 128MB GF4

כרטיס זיכרון 2 סטיקים 256+512 DDR

80GB דיסק קשיח

אני רוצה לרכוש דיסק קשיח בגודל 320GB או 500GB, עכשיו אני הייתי רוצה לשאול האם לא יהיה לי בעיות עם המחשב הוא יתחיל להיתקע או משהו כזה?, או בכלל לא יתמוך לי המחשב עם גודל שכזה של דיסק קשיח? ???[br]פורסם בתאריך: 22.10.2008 בשעה 23:42:50

ההתלבטות בין ‏Samsung‎ - ‏320GB 7200RPM, 16MB, Sata II‎ שעולה 230 ש"ח.

או

‏Western Digital‎ - ‏500GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ שעולה 285 ש"ח.

או

‏Seagate‎ - ‏500GB 7200RPM, 32MB, SATA II‎ שגם הוא עולה 285 ש"ח אחחריות לחמש שנים.

פורסם

הייתץי לוקח את האחרון ....

פורסם
  • מחבר

הייתץי לוקח את האחרון ....

זה לא יעשה לי בעיות במחשב? עם כזה גודל?

פורסם

לא , זה לא קשור לגודל .

פורסם
  • מחבר

ערוך בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=301391.0

שיניתי את הכותרת[br]פורסם בתאריך: 23.10.2008 בשעה 00:17:03

שיניתי גם בשרשור הקודם שלי איך הוא ננהל :nixweiss:[br]פורסם בתאריך: 23.10.2008 בשעה 00:18:31

לא , זה לא קשור לגודל .

תודה, איך הייתי רוצה לראות עוד כמה תגובות על מנת לסגור את זה :xyxthumbs:

פורסם

מבחינת גודל אין מגבלה טכנולוגיות בחיבורי SATA.

פורסם

מבחינת מחיר \ ביצועים, הכי משתלם נכון להיום לקחת את ה SEAGATE 500GB 32MB BUFFER.

במידה ורוצים גדול יותר אפשר לקחת 750/1000/1500 שהמחיר לכל גיגה מסתכם ב 58 אגורות בערך - ככה שאין בהם יתרון מבחינת הכדאיות מחיר מול ה500גיגה. היתרון ב SEAGATE - זה שמקבלים 5 שנים אחריות כאשר חברות אחרות מציעות רק 3 שנים בד"כ, וגם מקבלים פי 2 זכרון BUFFER מבשאר מה שמספק כתיבה מהירה יותר של המידע.

פורסם

הבאפר לא משפיע הרבה, אל תדבר שטויות בבקשה.

והוא ממש לא הכי משתלם, בתוספת של כ-40ש"ח יש את ה6400AAKS של WD שמציג ביצועים טובים יותר, רמת שקט נוחה יותר. והנפח ביחס למחיר שלו משתלם יותר. בנוגע לאחריות, זה ידוע שבחו"ל יש אחריות 5-שנים לכוננים של WD, אז אם למישהו כ"כ חשוב השנתיים הללו הוא יכול לעשות רג'יסטר למוצר ויתכן שיטפלו בו בעתיד.

בכל מקרה האחריות של סיגייט היא חלקית, ומה שחשוב לאנשים ברוב המקרים זה המידע שיש להם על הכוננים הקשיחים- הם לא מוכנים להפסיד אותו. ואם הם יפסידו אותו אחרי 4 שנים זה לא ממש משנה כי.. 1. האחריות היא חלקית. 2. אפילו אם לא הייתה חלקית, המידע הלך לעולמו- ולכן אין שום רווח מהעובדה שיש אחריות.

בקיצור.. הכונן של WD הרבה יותר משתלם, כ"כ יותר שאפשר לומר שאין מקום להשוואה בכלל.

פורסם

צודק טעות שלי, אבל רשמתי עוד דברים חוץ מזה- אז עדין זה לא כ"כ נורא. :)

פורסם

בכל מקרה האחריות של סיגייט היא חלקית, ומה שחשוב לאנשים ברוב המקרים זה המידע שיש להם על הכוננים הקשיחים- הם לא מוכנים להפסיד אותו. ואם הם יפסידו אותו אחרי 4 שנים זה לא ממש משנה כי.. 1. האחריות היא חלקית. 2. אפילו אם לא הייתה חלקית, המידע הלך לעולמו- ולכן אין שום רווח מהעובדה שיש אחריות.

בקיצור.. הכונן של WD הרבה יותר משתלם, כ"כ יותר שאפשר לומר שאין מקום להשוואה בכלל.

שאלה ל !_Nike_! , נגיד ששמים את הביצועים בצד, האם התכוונת שלדעתך WD יותר אמינים? (אל תפתחו ויכוח על זה רק רוצה את דעתו)

פורסם

לא אמרתי ש-WD יותר אמינים. ובמיוחד לא "לדעתי" כי אין פה מקום לדעה. יש עובדות, מי יותר אמין ומי פחות.

איך נגלה את האינפורמציה הזו? אל תשאל אותי, רק מי שעובד במעבדה של חנויות/יבואנים נחשף לאינפורמציה הזו.

זה כמו שאני אגיד "לדעתי מעבד E5200 חזק יותר מE8400". אתה תכבד את הדעה הזו? לא, כי יש עובדות בשטח אז אין מקום לדעות. דעות בתחום המחשבים מקומן בעכברים, מקלדות, מסכים, ציוד סאונד וכו'... לא ברכיבים אשר ניתן להשוות אותם על הדף.

ורק בשביל הרקורד.. במרוצת השנים היה לי כונן של Maxtor שמת, ולאחריו רק כוננים קשיחים של WD ואף פעם לא הייתי צריך לממש אחריות.

לסיכום אני חושב שהוא צריך לבדוק את עניין האחריות החלקית.. ולאחר מכן שיבצע החלטה מה עדיף לו בהתחשב באינפורמציה שהבאנו.

פורסם

תודה על ההסבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים