עבור לתוכן

Core 2 Quad Q9550 או Phenom Quad-Core 9950

Featured Replies

פורסם

שלום

אני בהתלבטות בין אם לקנות

Core 2 Quad Q9550

או

Phenom Quad-Core 9950

ההפרש של שניהם במחיר הוא 500 ש"ח המעבד של אינטל הוא היקר יותר 1500 ש"ח,המעבד של AMD עולה 1000 ש"ח

מה כדאי לי יותר לקנות

*זה מיועד למחשב שיריץ גראפיקה כבדה של תוכנות תלת מימד ומשחקים כמו כרייסיס.

ודרך אגב אני לא מתכוון לעשות לזה המהרה(OC) כי אני לא יודע איך וגם כי לא כדאי לי להמהיר חלק חדש שעלול להישרף.

• תגובות 42
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המעבדים של AMD אמנם משתלמים יותר בטווח המחירים הנמוכים, אך אם אתה צריך מחשב לעיבוד מאסיבי אינטל לוקחים ללא ספק ובפער גדול (בקרב מרובעי הליבה וכפולי הליבה החזקים).

משחקים מצד שני יסתדרו מצויין עם כפול ליבה בינוני (כל עוד יש כרטיס מסך חזק כמובן).

אני מציע שתפרט יותר לגבי התוכנות שאתה מתכוון להריץ על המחשב הזה. יכול מאוד להיות שאתה שואל בכיוון הלא נכון בכלל.

לגבי OC - חבל. יש מדריכים טובים באינטרנט (ובאתר הזה), ושסתם שתדע - רכיבי מחשב יכולים להשרף גם ללא שום OC. ככה זה מחשבים.

פורסם

תקנה משהו באמצע, Q9400, יותר חזק מפנום ויותר זול מQ9550.

פורסם
  • מחבר

אבל הQ9400 המהירות שלו היא 2.66GHZ והוא עולה יקר יותר מזה של 2.6GHZ) AMD) ב300 ש"ח ההבדל במהירות בינהם הוא של רק 60MHZ אם הבנתי נכון אז אני לא יודע אם זה כדאי.

ואם כבר הייתי מוסיף עוד 200 ש"ח וקונה את הQ9550 שהמהירות שלו היא 2.83GHZ.

* אני אשתמש בתוכנות כמו 3dsmax ואני רוצה מעבד חזק שירוץ מהר גם בסצינות ממש כבדות (שבתוכנה).

פורסם

תדר העבודה של המעבד זה ממש לא הכל בחיים, סתם שתדע. בשביל זה יש באנצ'ים. לדוגמה, בבדיקות שעשו למעבדי I7 (הדור החדש של אינטל שעוד לא יצא לשוק) קיבלו תוצאות של פי 1.5 ויותר במבחני ביצועים מסויימים יחסית למעבדים אחרים (קיימים) בתדר דומה.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם אתה אומר שכדאי לקנות את הQ9550 עם המהירות 2.83GHZ או שלא?

ואני מעדיף שלא לחכות למעבדים חדשים שייצאו כי כל הזמן אפשר לחכות אבל כבר חיכיתי הרבה זמן והמחשב שלי ממש חלש כרגע ביחס למשחקים שיש ובכלל.

פורסם

אני אומר שכדאי שתפנה את השאלה הזו לפורום "מפרטי מחשב". אם המחשב שלך ישן, כנראה לא מדובר על החלפת המעבד בלבד, אלא רוב המכלול. שם יוכלו לעזור לך לאזן בין החלקים השונים תחת תקציב כולל מוגדר.

פורסם

אין סיבה להוסיף 500 ש"ח,

ה phenom יריץ לך את זה בלי בעיה,

אני מבטיח לך שלא תגיע בקרוב לממש 100% מייכולות המעבד,

לתוכנות כמו שאתה משתמש בהן הייתי משקיע את ההפרש בכרטיס המסך.

פורסם

הוא היה שם, אני שלחתי אותו לפה.

תעיינו פה אולי תוכלו לעזור לו יותר http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=369130.0

ותעשו לי טובה, רק מי שיודע על מה הוא מדבר שיגיב, בלי פאנבויים של אינטל/איאמדי.

פותח הדיון, כפי שאמרתי עזוב אותך תדר, הביצועים הם אלו שקובעים.

אם אתה לא תעסוק בתוכנות הללו באופן "כבד" אתה יכול לקחת את הפנום, הוא אמור להחזיק בצורה מעולה, פשוט Q9550 הרבה יותר חזק, וסה"כ יכול להחזיק דברים כבדים יותר מהפנום.

פורסם

לעבודה כבדה עם 3D ללא ספק הייתי לוקח את הQ9550, הוא חזק בהרבה מהAMD עם השם הדומה וגם מכל שאר המרובעי ליבה שלהם.

השאלה היא אם התוכנות שלו תומכות ב4 ליבות...

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני אלך על זה של אינטל פשוט כי יש לי עוד קצת תקציב למעבד וגם כי אני יודע שאני אצטרך את המחשב לסצינות כבדות/מאוד(כמובן שגם למשחקים) אז כדאי שמעבד יהיה חזק עוד יותר, השאלה שלי היא אם ההבדל של בין 2.83GHZ - ל2.6GHZ הוא כל כך משמעותי מבחינת מהירות וכוח מעבד?

פורסם

תלוי בין איזה מעבדים אתה משווה...

פורסם

אני אסביר שוב ובמודגש אנחנו מסבירים לך שהתדר לא קובע

כבר הראתי לך בנצ'מרק שה Q9550 הרבה יותר חזק, וגם אם נגיד הוא היה באותו תדר הוא עדיין היה חזק יותר. (לדוגמא גם Q9400 חזק ממנו)

ואני אשלח שוב http://www.tomshardware.com/charts/desktop-cpu-charts-q3-2008/3D-Studio-Max-9,836.html

שים לב בתוכנת MAX3D ל Q9550 לוקח כ 38 שניות, ולפנום לוקח 47 שניות, שזה הרבה יותר ובעיקר בסצינות כבדות מאוד זה עוד יותר יקל ואתה חוסך פה המון זמן, והפנום בכלל ברמה של Q6600 שיצא לפני שנה וחצי בערך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי זה מה שאני אמרתי שאני חושב לקנות אז למה אתה חושב שאני לא מבין, פשוט עדיין אני עוד טיפה בספק אם הוא באמת חזק ביחס לזה של AMD, כי אם כן אז שווה לי להוסיף עוד 500ש"ח שזה די הרבה כסף בגלל זה אני חייב להיות בטוח במה שכדאי לי לקנות.

פורסם

גם אם היו אנשים עם תקציב נמוך יותר, אתה לא תראה שהציעו את ה 9950, אלא Q6600 שכן הביצועים שלהם כמעט זהים, וה Q6600 זול מהפנום מ100-250 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים