עבור לתוכן

שאלות לגבי שימוש בלפטופ כ- HTPC

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני כותב בשם חבר אשר רוכש:

- מחשב נייד (XPS של DELL כנראה, אבל הרבה תלוי בתשובות כאן)

- רמקולי סראונד (סט סטאלייטים וסאב של JBL)

- רסיבר (איזשהו דנון)

- טלוויזיית LG SCARLET 42" FULL HD

השאלה היא, איך אפשר להשתמש בלפטופ כ- HTPC מבחינת סאונד? הרי אם אין לו SPDIF (ועד כמה שידוע לי לאף אחד מהם אין) איך הוא יוציא סראונד לרסיבר? הוא אמור להוציא בכלל, או שהוא רק מוציא מידע והרסיבר יהפוך את זה לסראונד? ברור שאין את הבעיה הזו עם HTPC נייח בגלל שאפשר לחבר כבל דיגיטלי, אבל הנייד נקנה גם ככה בלי שום קשר למערכת הקולנוע הביתית, וכדי לחסוך עלות של נייח הוא היה מעדיף להשתמש בנייד בתור ה- HTPC.

יש למישהו פתרון לעניין ויכול בנוסף גם לתאר את שרשרת הכבלים והחיבורים הדרושים בסופו של יום למערכת כזו? כלומר איך תראה המערכת... אני מניח שהלפטופ יחובר ב- HDMI לטלוויזיה (משתיקים את הסאונד של הטלוויזיה ומגדירים את התוכנה המנגנת שתשלח את סיגנל האודיו לחיבור עם הרסיבר) ובעזרת כבל אחר מחברים אותו אל הרסיבר, אולי דרך כרטיס חיצוני...

יכול להיות שאני מתאר את זה נכון, יכול להיות שאני WAY OFF, כך או כך אני לא בטוח בעצמי, אז רציתי להתייעץ עמכם...

פורסם

אפשר להשתמש בכרטיס קול חיצוני שיתחבר לנייד באמצעות USB ויספק יציאת קול דיגיטלית רב ערוצית.

פורסם

בDV4\5 יש לך HDMI\SPDIF.וגם רמקולים איכותיים למדי לניידים של ALTEC LANSING

לגבי הHDMI ככל שזכור לי,ויכול להיות שאני מפספס,הוא מעביר סראונד.

כמעט כל לפטופ כיום מגיע מצוייד בצורה שכזו.

לא חושב שיש כאן צורך בכרטיס חיצוני,חבל על הכסף.

פורסם
  • מחבר

HDMI מעביר סראונד, אבל איך להשתמש בו כדי להעביר את הצליל למערכת הסראונד שמחוברת לרסיבר? הרי אם אני מחבר את הלפטופ לטלוויזיה עם כבל ה- HDMI אז הטלוויזיה מקבלת תמונה והרמקולים שלה מקבלים את הצליל.

יש מישהו שיודע בוודאות איך אמורה להראות מערכת שלמה שכזו (בתנאים שהכתבתי), כולל תיאור מלא של החיבורים והכבלים הנחוצים? מעין תרשים זרימה להדיוט

פורסם

אם הטלויזיה מצויידת ביציאת SPDIF (אופטית או קואקסיאלית) והיא יודעת לנווט את הסאונד שהיא מקבלת מה- HDMI ליצאת SPDIF אז תוכל לחבר את הטלויזיה לרסיבר ב- SPDIF. אם זה לא אפשרי והטלויזיה מצויידת ביציאת HDMI ויודעת לנווט את מה שהיא מקבל בכניסת HDMI ליציאת HDMI אז תוכל לחבר את הטלוזיה לרסיבר באמצעות HDMI זאת כמובן גם בתנאי שהרסיבר מצוייד בכניסת HDMI.

אם לא ניתן לממש את אחת האפשרויות שפירטטתי תהייה חייב להשתמש בכרטיס קול חיצוני.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שחיפשתי להבין. תודה על ההסבר וההשקעה, אני מעריך את זה.

מתנצל על התגובה המאוחרת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים